ΜΕΓΑΛΗ Πάφος - διπλό στο Τσίρειο! (φώτος)

Η ΑΕΛ έχασε πολλές ευκαιρίες όμως η Πάφος είχε την ουσία και με γκολ του Φυλακτού στο 90΄πήρε τεράστιο τρίποντο μέσα στο Τσίρειο επικρατώντας των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού με 1-0. Δύο δοκάρια για την ομάδα του Έλσνερ στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης. Αυτή ήταν και η πρώτη εκτός έδρας νίκη της νεοφώτιστης ομάδας σπάζοντας το αήττητο των τριών αγώνων της ΑΕΛ. 

Το www.kerkida.net ήταν στο Τσίρειο 

Κατοχή και φάσεις για την ΑΕΛ, στάθηκε καλά η Πάφος

Την πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι την έφτιαξε η Πάφος στο 6ο λεπτό. Ο Καμαρά βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Βοζίνια και λίγο πλάγια, έπιασε δυνατό σουτ όμως ο κίπερ της ΑΕΛ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Λεόνσο. Ο Μπενίτεζ σέντραρε ωραίο από αριστερά με τον Βραζιλιάνο να στέλλει με κεφαλιά την μπάλα λίγο έξω. Η ΑΕΛ με το πέρας του πρώτου 25λεπτου κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι και προσέγγισε σε 2-3 περιπτώσεις την εστία του Κόπριβετς χωρίς ωστόσο να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Στο 23ο λεπτό ο Αλνταϊρ επιχείρησε ένα μακρινό σουτ το οποίο δεν είχε τύχη. 

Έξι λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, η ΑΕΛ βγήκε πολύ γρήγορα στην επίθεση. Ο Αϊρόσα έφυγε ταχύτατα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή γυρίζοντας παράλληλα την μπάλα εκεί όπου ο Λεόνσο με τακουνάκι πήγε να την στείλει στα δίκτυα αλλά αυτή κόντραρε σε αμυντικό. Στο επόμενο λεπτό ο Μπενίτεζ εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή όμως ο Κόπριβετς έδιωξε σωτήρια. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμα μια τελική για την ΑΕΛ. Ο Μιτρέα ήταν αυτός που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά είδε τον Κόπριβετς να μαζεύει.

Β΄ Ημίχρονο

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο 46ο λεπτό ο Λεάντρο έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να πιέζει την εστία του Κόπριβετς. Από την άλλη η Πάφος προσπάθησε κυρίως με αντεπιθέσεις να γίνει απειλητική. 

Με την συμπλήρωση μίας ώρας και έξι λεπτών στο παιχνίδι, ήταν η σειρά ο Λεάντρο προσπάθησε ξανά με σουτ να παραβιάσει την εστία του Σλοβένου τερματοφύλακα της Πάφου όμως πάλι δεν βρήκε στόχο.

Φτάνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Πάφος κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα χάνοντας μάλιστα τεράστια ευκαιρία να κάνει το 0-1 στο 82΄. Ο Ντεούλ βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε την ντρίμπλα στον Αβραάμ όμως το σουτ του χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 86΄ο Μπρούλς επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. 

ΓΚΟΛ στο 90΄

Η Πάφος κατάφερε να σκοράρει στο 90΄! Ο Μπρουλς αρχικά σημάδεψε το δοκάρι εξ επαφής όμως στην επαναφορά έδωσε στον Φυλακτού κι΄αυτός έκανε το 1-0 νικώντας τον Βοζίνια. Το τέρμα του Κύπριου μέσου έμεινε μέχρι το τέλος.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Ντα Σίλβα, Φιντέλις (85΄ Αρουαμπαρένα) Ντε Λεόνσο, Λαφράνς, Αϊρόσα, Μιτρέα, Αλνταϊρ (74΄ Σασί) Σοάρες, Μπενίτεζ, Αβράαμ

ΠΑΦΟΣ: Κόπριβετς, Ντομίνγκεζ, Πογιέτ, Ντεούλ (83΄ Μπρουλς) Γκαμπόφς, Φυλακτού, Καμαρά (71΄ Σικόρσκι) Γιάνζα, Μουσταφά, Γκουλόν, Σταύρου (59΄ Κοβαλένκο)

Κίτρινες: Λεάντρο/Καμαρά, Ντομίνγκεζ, Κόπριβετς

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy