Ο Εμεγκάρα "σκότωσε" την αδιόρθωτη Ομόνοια (φώτος)

Με δυο γκολ του Εμεγκάρα σε κάθε ημίχρονο, ο Ερμής κέρδισε με 2-1 την Ομόνοια αν και έφτιαξε πολύ λίγες φάσεις σε όλο το ματς. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου - για την οποία ο Μαδούρο προσωρινά είχε ισοφαρίσει - για ακόμα μια φορά πλήρωσε στο φουλ τα αμυντικά της λάθη και γνώρισε την 4η απώλεια (2η ήττα) σε 6 αγωνιστικές. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΖ...

Ο Ερμής προηγήθηκε, η Ομόνοια απάντησε

Το ματς ξεκίνησε με την Ομόνοια να έχει την κατοχή και να ψάχνει τους χώρους για ν' απειλήσει ωστόσο το γκολ το πέτυχε ο Ερμής, στην πρώτη φάση του αγώνα (και μοναδική των φτεροπόδαρων στο πρώτο ημίχρονο): Στο 13' ο Πατσέκο γέμισε από δεξιά, ο Παναγή απέκρουσε ασταθώς και ο Εμεγκάρα αμαρκάριστος περίπου από το σημείο του πέναλτι, πλάσαρε με την μία για το 1-0! Στη φάση, μάλιστα, τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων και έδωσε την θέση του στον Φελτχούιζεν, μετά από 3-4 λεπτά διακοπής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Με την επανέναρξη οι πράσινοι έφτιαξαν δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν... Στο 24' ο Κανού με κοντινή κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αραμπατζή ενώ στο 27' ο Μαντούρο κυριολεκτικά για μερικά εκατοστά δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα, μετά από κόρνερ του Μαργκάσα. Στο 34' ο Ντέρμπισαϊαρ έφυγε φάτσα με τον Αραμπατζή αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ (φαίνεται να είναι ελάχιστα μπροστά) ενώ στο επόμενο λεπτό, ένα σουτ του Κανού πήγε έξω.

Τελικά η καλή αντίδραση της Ομόνοιας μετά το γκολ, έφερε αποτέλεσμα... Στο 41' ο Σοάρες γέμισε, ο Λεάντρο με το κεφάλι έκανε γύρισμα και ο Μαδούρο από κοντά με διπλή προσπάθεια ισοφάρισε σε 1-1!

Άχαστο ο Ματ και 2-1

Με φάσεις για τους πράσινους επανάρχισε το ματς αφού στο 47' ένα συρτό σουτ του Κανού πήγε λίγο έξω ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Αραμπατζής ήταν έτοιμος σε σουτ του Λεάντρο. Ακολούθησε ένα διάστημα με αρκετές διακοπές στο ματς με πολλά φάουλ και άουτ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός. Στο 58' οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλή στιγμή με τον Φελτχούιζεν να λέει όχι στον Εμεγκάρα και στο 62' ο Ντέρμπισαϊαρ έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν μετά από κόντρα με τον Αραμπατζή βγήκε μόνος σε κενή εστία αλλά καθυστέρησε πάρα πολύ και ο αντίπαλος τερματοφύλακας τον πρόλαβε, σώζοντας ένα σίγουρο γκολ.

Και αφού ο Άγγλος δεν έκανε το 1-2, στην επόμενη φάση έγινε το... 2-1. Ο Εμεγκάρα στο 64' με κεφαλιά μετά από κόρνερ έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίκτυα και έδωσε προβάδισμα στον Ερμή για δεύτερη φορά. Ένα δεκάλεπτο αργότερα η Ομόνοια απείλησε ξανά μετά από γύρισμα του Λόπες και κεφαλιά-ψαράκι του Ντέρμπισαϊαρ που σταμάτησε σε σώματα αμυνομένων. Στο 79' ο Εμεγκάρα απείλησε για άλλη μια φορά όμως το σουτ του πήγε λίγο δίπλα απ' το δοκάρι.

Τίποτε αξιοσημείωτο στην συνέχεια... Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου δεν μπόρεσε να αντιδράσει ουσιαστικά μετά το 2-1 και μοιραία γνώρισε την ήττα από έναν Ερμή που αφού προηγήθηκε, αμύνθηκε πολύ καλά, κράτησε μπάλα και έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Ερμής: Αραμπατζής, Σανδραβέλης (57' Γουίκς), Ιμερέκοφ, Χριστοφή, Τσίνα, Φρίμπονγκ, Ράντου, Πατσέκο, Κωνσταντίνου (79' Ταραλίδης), Εμεγκάρα, Τσούμου (89' Νταμτσέφσκι)

Ομόνοια: Παναγή (18' Φελτχούιζεν), Τζαΐλσον, Φαμπρίσιο, Κατελάρης, Μαργκάσα, Μαδούρο (67' Λόπες), Σοάρες, Κανού, Ζαρσίνιο (81' Χριστοφή), Λεάντρο, Ντέρμπισαϊαρ

Κίτρινες: Ράντου (12'), Πατσέκο (40'), Φρίμπονγκ (71'), Τσούμου (81'), Τσίνα (95') / Καντέ (40')**, Φαμπρίσιο (42'), Κατελάρης (87'), Χριστοφή (95')

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

- Πρώτο γκολ με τη φανέλα της Ομόνοιας για τον Μαδούρο.

- ** Η κάρτα στον Καντέ δόθηκε ενώ ήταν στον πάγκο, για αντίδρασή του μετά από μικροένταση για φάουλ στον Κανού.

- Στη φάση του 1-0 τραυματίστηκε ο Παναγή και έδωσε την θέση του στον Φελτχούιζεν, μετά από 3-4 λεπτά διακοπής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

- Στα τέσσερα γκολ ο Ίνοσεντ Εμεγκάρα.

- Ο Ράντου συμπλήρωσε τρεις κίτρινες και δεν παίζει στην επόμενη αγωνιστική με τον Ολυμπιακό.

- Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου - Χαράλαμπο Γεωργίου, τετάρτο τον Βασίλη Δημητρίου και παρατηρητή τον Κώστα Καπιτανή.

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy