Πάθος, ένταση αλλά… νίκησε το Άγ(Χ)ος (φώτος)

Σ’ ένα παιχνίδι με πάθος, ένταση, άγχος και δύο δοκάρια Νέα Σαλαμίνα και Εθνικός Άχνας έμειναν στην άγονη ισοπαλία 0-0 στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. 

Mοιράζοντας από ένα βαθμό η ομάδα της Αμμοχώστου έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ αυτή της Άχνας τους 4. 

Μέτριο το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο,  ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα το δεύτερο.  Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι στο 11’ με τον Παπαγεωργίου και ακολούθως οι φιλοξενούμενοι στο 79’ με τον Μάνογιαν.  

Καλύτερος ο Εθνικός και... δοκάρι στο 11’ με Παπαγεωργίου
Πολύ καλύτερα μπήκαν στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι σε σχέση με τους γηπεδούχους.  Μάλιστα, με την συμπλήρωση 11’ λεπτών αγώνα έφτασαν μια ανάσα από το ανοίξουν το σκορ με τον Παπαγεωργίου με εξαιρετικό σουτ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Βεσελόφσκι.  

Άνοδος γηπεδούχων αλλά...τον έλεγχο πάλι ο Εθνικός
Σταδιακά η Νέα Σαλαμίνα ισορρόπησε το παιχνίδι και με την σειρά της θέλησε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Παρόλα αυτά, πέρα από ένα σουτ του Σανγκόι στο 22’ που πέρασε έξω δεν κατάφερε να είναι ιδιαίτερα απειλητική. Σαν γενική εικόνα όμως ο Εθνικός ήταν πιο οργανωμένος και  διεκδικητικός. 

Έντονο πρόβλημα στο κέντρο
Όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο περισσότερο οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ. Σε σχέση με τον Εθνικό ωστόσο που είχε τον Πιτσέλι σε καλή μέρα, η Νέα Σαλαμίνα συνέχισε να έχει έντονο πρόβλημα στο κέντρο και δη στην δημιουργία.  Έτσι, η ώρα πέρασε με ό,τι καλύτερο στο ματς να είναι ένα καλό σουτ στο 35’ του Κιπιάνι που απόκρουσε με δυσκολία ο Βεσελόφσκι και μια καλή ενέργεια του Παπαγεωργίου στο 44' που δεν είχε ευτυχή κατάληξη. 

Συνέχισαν από εκεί που έμειναν… 
Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος ξεκίνησε και το δεύτερο ο Εθνικός.  Το ίδιο και η Νέα Σαλαμίνα που ήταν αργή, προβλέψιμη και ακίνδυνη επιθετικά.  Μολονότι δεν δημιουργήθηκαν μεγάλες φάσεις οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ότι ήταν πιο κοντά στο γκολ. Όλα αυτά με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. 

Πολλά νεύρα Σανγκόι και ΕΝΤΑΣΗ
Ενώ το παιχνίδι κυλούσε κάτι αξιόλογο στο 70’ δημιουργήθηκε ένταση με τον Γκαστόν Σανγκόι.  Ο αργεντινός που λίγο πριν γίνει αλλαγή δέχθηκε κίτρινη κάρτα (3η και χάνει Πάφο) κατά την έξοδό του είχε έντονο διαπληκτισμό με οπαδούς.  Μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων με συνοδεία ο Σανγκόι αποχώρησε  για τα αποδυτήρια. 

Στο αγωνιστικό μέρος έλειπαν οι μεγάλες ευκαιρίες όμως η Νέα Σαλαμίνα ήταν πιο απαιτητική. 

ΤΡΙΠΛΗ  ευκαιρία / Δοκάρι για Νέα Σαλαμίνα στο 79’  
Τεράστια τριπλή ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα στο 79’ για να ανοίξει το σκορ. Ο Ρέινολτς έδωσε στον Μάνογιαν και αυτός με τη σειρά του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μπογκαντίνοφ. Στην επαναφορά ο Νταμάχου έκανε το σουτ όμως έδιωξαν οι αμυντικοί. Ο Μακρίεφ με τρίτη προσπάθεια έστειλε την μπάλα έξω.  Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων και γενικότερα του αγώνα. 

Άλλη Σαλαμίνα στο τέλος…
Μετά κυρίως την είσοδο του Νταμάχου η Νέα Σαλαμίνα βελτιώθηκε αισθητά και γυρόφερνε την εστία του Εθνικού.  Παρόλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες πήραν ως κέρδος από ένα βαθμό.  

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Καρώ, Γκράσι, Μιντίκκης, Κορέια, Κούσουλος, Ρέινολτς, Ρόκε, Μπριζίτο (54' Μανογιάν), Σανγκόι (70' Νταμάχου), Μακρίεφ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκαντίνοφ, Στόιτσεφ, Ρόκατς, Πιντσέλι, Κιπιάνι, Ιλουρίτζε (88' Αρέστη), Κυπριανού (82' Χαραλάμπους), Κιράσκι, Φιλίποφ, Παπαγεωργίου (94' Μουλαζίμης), Ντόβμπνια

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρέινολτς, Σανγκόι (3η) / Ντόβμπνια, Στόιτσεφ, Πιντσέλι

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Δημήτρης Μασιά, με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Στυλιανό Νικήτα.

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η): Πάφος FC-Νέα Σαλαμίνα/Εθνικός Άχνας Ανόρθωση

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy