Πρόταση/ανατροπή (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Πρόταση που ανατρέπει τα σημερινά δεδομένα σε σχέση με την συμμετοχή των κυπρίων ποδοσφαιριστών κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης στη συνάντηση που είχε με τα σωματεία τα οποία συμμετέχουν στην επιτροπή που ορίστηκε στην προχθεσινή γενική συνέλευση της ομοσπονδίας (απουσίαζε ο Απόλλωνας λόγω του ταξιδιού των παραγόντων του στην Ιταλία).

Συγκεκριμένα η πρόταση προβλέπει όπως Κύπριος ποδοσφαιριστής που κατά το ημίσυ του πρωταθληματος δεν συγκεντρώσει συγκεκριμένο αριθμό λεπτών συμμετοχής να δικαιούται να μείνει ελεύθερος. Είναι προφανές πως με αυτό τον τρόπο οι ομάδες θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τους Κύπριους ποδοσφαιριστές διαφορετικα αυτοί θα έχουν την δυνατότητα να αποχώρησουν από το ρόστερ.

Παράλληλα με την εφαρμογή αυτής της πρότασης θα δίνεται η δυνατότητα στους Κύπριους ποδοσφαιριστές να απελευθερώνονται εύκολα από τα συμβόλαια τους όταν ουσιαστικά η ομάδα τους δεν τους υπολογίζει.

Η πρόταση Κουτσοκούμνη αντιμετωπίστηκε καταρχήν θετικά από τα σωματεία και δόθηκε η συγκατάθεση για περαιτέρω επεξεργασία των λεπτομερειών από την ομοσπονδία.

Μέχρι να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις θα ισχύει το σημερινό καθεστώς, με συμμετοχή δύο Κυπρίων στην ενδεκάδα, διαφορετικά θα επιβάλλεται πρόστιμο.