Πράσινο το ντέρμπι με ΓΚΟ(Λ)νζάλες (φώτος)

Με γκολ του Γκονζάλες στο 74’ η Ομόνοια πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΛ και επέστρεψε στις επιτυχίες.  Να σημειωθεί ότι ο σκόρερ ήταν η χρυσή αλλαγή του Πάμπου Χριστοδούλου αφού μπήκε δευτερόλεπτα πριν στο παιχνίδι ως αλλαγή. 

Με την επιτυχία τους αυτή οι πράσινοι ανέβηκαν στους 11 βαθμούς. 

Στο αγωνιστικό μέρος το ντέρμπι ήταν κακό έως μέτριο στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο  φάνηκε πως θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Η Ομόνοια κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ σ’ ένα καίριο χρονικό σημείο και παρά την πίεση που άσκησε η ΑΕΛ στα τελευταία λεπτά κράτησε.  Δοκάρι είχε η ομάδα της Λεμεσού στο 56’ με τον Μέσκα. 

Προσπάθεια επιβολής…
Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές πάσες οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κερδίσουν τις ατομικές μονομαχίες ώστε να πάρουν τον έλεγχο και έτσι να επιβάλουν το ρυθμό τους. Παρόλα αυτά το πρώτο 10λέπτο κύλησε με κύριο χαρακτηριστικό τη δύναμη και την απόλυτη ισορροπία κινήσεων. 

Αργό παιχνίδι χωρίς σημαντικές ευκαιρίες…
Η συνέχεια δεν επιφύλαξε κάτι ιδιαίτερο αφού οι δύο ομάδες αναλώθηκαν στην αλληλοεξουθετέρωση στο χώρο τους κέντρου και μακρινές μπαλιές. Ελαφρώς πιο επικίνδυνοι επιθετικά ήταν οι γηπεδούχοι που είχαν στο ενεργητικό τους κάποιες τελικές προσπάθειες που δεν βρήκαν στόχο. Από την άλλη οι φιλόξενούμενοι είχαν στο καλό τους διάστημα να επιδείξουν δύο κερδισμένα κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλευτα. 

Μία από τα ίδια... μέχρι το ημίχρονο
Προσπάθεια, δύναμη, μάχες αλλά μέχρι εκεί σ' ένα ημίχρονο που θα ξεχαστεί νωρίς… Μέτριο έως κακό παιχνίδι αφού μέχρι το 39’  καμία ευκαιρία δεν σημειώθηκε που να χαρακτηρίζεται επικίνδυνη. Ό,τι καλύτερο που αξίζει λόγου και ενημέρωσης καταγράφηκε στο 40’ όταν η Ομόνοια κέρδισε φάουλ σε καλή θέση (τέσσερις ποδοσφαιριστές ήταν αμαρκάριστοι) και ο Σοάρες έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε έξω. 

ΠΡΩΤΗ μεγάλη ευκαιρία στο 50’
Στο β’ μέρος και δη στο 50’ η Ομόνοια, αφού κέρδισε δύο διαδοχικά κόρνερ, κατέγραψε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Κανού  βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βοζίνα, αλλά το πλασέ του δεν ήταν ικανό να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ της ΑΕΛ στο 56’ με ΔΟΚΑΡΙ του Μέσκα 
Η ΑΕΛ απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες στο 56’.  Ο Ζαρσίνιο έστρωσε στον κενό χώρο στον Μέσκα, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ  πλασάρε τον Φελτχούιζεν ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. 

Στο 59’ μετά από νέο λάθος της άμυνας της Ομόνοιας ο Αλνταϊρ βγήκε σε θέση βολής όμως στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Ό,τι δεν είχε όλο το πρώτο μέρος, τα επιφύλαξε μέσα σε λίγα λεπτά το δεύτερο.

1-0 στο 74’ η Ομόνοια με τον Γκονζάλες
Ο Γκονζάλες που δευτερόλεπτα μόλις μέτρησε στο παιχνίδι στο 74’ άνοιξε το σκορ για την Ομόνοια. Ο Σοάρες έκανε την σέντρα και ο Γκονζάλες με κεφαλιά νίκησε τον Βοζίνια. Έτσι οι γηπεδούχοι σ’ ένα καίριο χρονικό σημείο πήραν το πάνω χέρι στην υπόθεση νίκη. 

Πίεσε και… μια ανάσα από την ισοφάριση στο 88’
Μη έχοντας άλλη επιλογή η ΑΕΛ τα έδωσε όλα στην επίθεση σε μια προσπάθεια να πετύχει την ισοφάριση. Στο 88’ μάλιστα απώλεσε τεράστια ευκαιρία σε τετ-α-τετ του Αλνταϊρ που έδιωξε εντυπωσιακά ο Φελτχούϊζεν.

Στα εναπομείνατα λεπτά η Ομόνοια κράτησε και έτσι στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη.  

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φελτχούιζεν, Τζαίλσον, Καντέ, Γουίλιαμ, Κατελάρης, Μαδούρο, Άλεξ, Κανού, Τζαρσίνιο (68′ Χριστοφή) , Μαργκάσα (74′ Γκονζάλες), Νταρμπισάιαρ (81′ Φαμπρίτσιο)

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αβραάμ (58′ Γουήλερ), Φίντελις, Λεόνσο, Λαφράνς, Αίρόσα, Σάσι (67′ Ηλία), Μιτρέα, Αλνταϊρ, Σοάρες, Μέσκα (81′ Αρουαμπαρένα)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Άλεξ Σοάρες, Γκονζάλες (3η) / Φιντέλις, Γουήλερ, Λεόντσο, Αβράαμ (3η)

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Μάριο Καλογήρου. 

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Αβραάμ στο 58' λόγω τραυματισμού. Τη θέση του πήρε ο Γουήλερ. 

**Κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Αντρέας Αβραάμ μετά το τέλος του αγώνα και συμπλήρωσε τρεις. 

**Τρεις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο σκόρερ της Ομόνοιας Γκονζάλες χάνει τον επόμενο αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα.

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9η): Νέα Σαλαμίνα-Ομόνοια / ΑΕΛ-Ολυμπιακός 

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy