ΣΟΥΠΕΡ Δόξα πεντάρα στο Αμμόχωστος! (φώτος)

Αιφνιδιάζοντας την Αλκή στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, η Δόξα κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων θέτοντας με αυτόν τον τρόπο τις βάσεις για ένα μεγάλο διπλό. Η ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα χτυπώντας σε καίρια σημεία και εκμεταλλευόμενη άριστα τις στημένες φάσεις αλλά και τις αντεπιθέσεις έριξε πέντε γκολ στην Αλκή φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη. Χατ τρικ ο Ζατλ, ένα γκολ οι Τιάγκο Γκόμες και Σαντίκ. 

Δείτε πως διαμορφώθηκε το 5-0 στο Αμμόχωστος: 

Γρήγορος ο ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Οι δύο ομάδες είχαν διάθεση και έφτιαξαν προϋποθέσεις στις δύο εστίες χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποια κλασσική ευκαιρία. Στο 16ο λεπτό η Αλκή απείλησε από στημένο. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντιακιτέ με πισινή κεφαλιά προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα αλλά αυτή έφυγε λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Φαμπρίτσιο με πλάτη στο τέρμα γύρισε και έκανε το σουτ όμως ο Γκρέμσλ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 24ο λεπτό κι ενώ η Αλκή είχε επιβάλει ον ρυθμό της, ο Τριμπό έπιασε ωραίο σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία της Δόξας. Ο Ζατλ έκανε ένα μακρινό σουτ για την Δόξα στο 41ο λεπτό όμως η μπάλα πέρασε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Πάρντο. 

Δεύτερο μέρος

Πέντε λεπτά... δύο γκολ η Δόξα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Δόξα. Στο 46ο λεπτό η ομάδα της Κατωκοπιάς κέρδισε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Πίκολι. Η μπάλα έμεινε στην περιοχή του Πάρντο εκεί όπου ο Ζατλ με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα, η Δόξα έκανε δύο τα γκολ της με τον ίδιο ποδοσφαιριστή. Ο Ασαμόα σέντραρε από δεξιά, ο Μουχτάρης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Ζατλ στην επαναφορά με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 για την Δόξα.

Η Δόξα πήρε τα πάνω της με τα δύο γρήγορα γκολ απειλώντας μάλιστα και για τρίτο. Στο 52΄ ο Κάρλος απέναντι από τον Πάρντο νικήθηκε με τον δεύτερο να διώχνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.  

Η Αλκή στο επόμενο διάστημα προσπάθησε να αντιδράσει. Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και έφτασαν στις περιοχή του Γκρεμσλ χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ιδιαίτερα. Στο 61ο λεπτό ο Σεμέδο έκανε ωραία κίνηση έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε άουτ. 

Στο 67΄ο Ασαμόα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή όμως το σουτ του κόντραρε πάνω στον Πάρντο. 

Φτάνοντας στο τελευταίο 20λεπτο, η Αλκή έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο σκορ με τον Ντουβεντρού. Συγκεκριμένα στο 71΄ο άσσος των γηπεδούχων από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και ενώ ήταν ανενόχλητος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ. 

Στα τελευταία λεπτά η Αλκή προσπάθησε να βάλει περισσότερη πίεση στην αντίπαλη εστία για να φτάσει στην μείωση του σκορ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Δόξα να βγαίνει πολύ επικίνδυνα στην εστία του Πάρντο. Ο Κάρλος στο 82΄έκανε το σουτ όμως δεν βρήκε στόχο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Φαμπρίτσιο έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ. 

Στο 85΄η Τιάγκο Γκόμες έκανε το 3-0 για την Αλκή σφραγίζοντας την νίκη. Ο Πορτογάλος μέσος από πλάγια θέση έκανε δυνατό σουτ νικώντας τον Πάρντο για το 3-0. 

Λάθος του Πάρντο και 4-0!

Ο Ζατλ στο 87΄έκανε το 4-0 για την Δόξα. Έπειτα από σουτ του Κένιντι, ο Πάρντο δεν μάζεψε σωστά με αποτέλεσμα ο Ζατλ να στείλει την μπάλα στα δίκτυα για το 4-0. 

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Σαντίκ με κεφαλιά εξ επαφής έκανε το 5-0. 

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Ντουβεντρού, Εγκομό, Σεμέδο, Χαρή, Ντικρουτζιά, Ιτούα, Λοϊζίδης, Φαμπρίτσιο, Ντιακιτέ, Τριμπό

ΔΟΞΑ: Γκρέμσλ, Μπα (68΄ Γκόμες) Μουχτάρης, Ρεδόνδο, Παπαφώτης (46΄ Πίκολι) Κάρλος, Ασαμόα, Ιωάννου (46΄ Κένιντι) Ζατλ, Ενινφούλ, Σαντίκ

Κίτρινες: Φαμπρίτσιο (χάνει το επόμενο παιχνίδι) /Μπα, Ιωάννου, Κένιντι, Κάρλος

Διαιτητής:  Νεοφύτου Νεόφυτος
  
Α' Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γεώργιος
          
Β' Βοηθός Διαιτητής: Καλησπέρας Νίκος
          
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
          
Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy