ΚΥΡΙΑρχη στο Δασάκι (φώτος)

Η Ανόρθωση κατάφερε να φύγει μ΄ένα σημαντικό διπλό από το Δασάκι επιρκατώντας του Εθνικού Άχνας με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με τον Παλάνγκα, το γκολ της ισοφάρισης για τον Εθνικό πέτυχε ο Κιπιάνι στο δεύτερο μέρος όμως ο Σίλντενφελντ έξι λεπτά πριν το 90΄διαμόρφωσε το τελικό 2-1 πετυχαίνοντας το δεύτερο συνεχόμενο του γκολ με την φανέλα της Αμμοχωστιανής ομάδας. 

Διαβάστε πως διαμορφώθηκε το 1-2 στο Δασάκι της Άχνας… 

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά ελέγχοντας τον ρυθμό στα πρώτα στάδια του αγώνα. Από την πλευρά του ο Εθνικός όντας πολύ προσεκτικός στο μεσοαμυντικό κομμάτι προσπάθησε να αιφνιδιάσει με κάποιες αντεπιθέσεις. Στο 10ο λεπτό ο Κιπιάνι έπιασε ένα δυνατό σουτ όμως η μπάλα έφυγε έξω. Στο 18ο λεπτό, ο Παλάνγκα κάνοντας ωραία κίνηση από αριστερά έπειτα από κάθετη του Ράγιος, γύρισε παράλληλα την μπάλα όμως ο Αράζ δεν πρόλαβε. Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου, ο Ενέσκου έπιασε ωραία σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα περνά λίγο άουτ. 

ΓΚΟΛ ο Παλάνγκα

Στο 34ο λεπτό η Ανόρθωση κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Παλάνγκα. Ο Οικονομίδης ήταν αυτός που από δεξιά έκανε γλυκιά σέντρα στην περιοχή με τον Ισπανό να στέλλει την μπάλα στα δίκτυα με ωραία κεφαλιά.

Ο Ιλουρίτζε έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 38΄. Ο Κιπιάνι έκανε κούρσα από αριστερά, γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή εκεί όπου ο πρώτος από πλεονεκτική θέση την έστειλε πολύ ψηλά από την εστία του Αρούς. 

Δεύτερο μέρος

Ο Εθνικός έφτιαξε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 48ο λεπτό. Ο Ρόκατς ήταν αυτός που έβαλε το πόδι του στην πορεία της μπάλας έπειτα από εκτέλεση κόνρερ όμως αυτή πέρασε από πολλά σώματα και κανείς συμπαίκτης του δεν κατάφερε να την στείλει στα δίκτυα. Η Ανόρθωση απάντηση ένα λεπτό αργότερα με σουτ του Οικονομίδη ο οποίος ωστόσο δεν βρήκε στόχο. Στο 60΄ο Αντρέ Άλβες είδε τον Πρότζεκ να αποκρούει ασταθώς το σουτ του. Στην επαναφορά ο Ράγιος δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα τροχιά προς τα δίκτυα. 

Τρομερός Κιπιάνι και 1-1

Στο 71ο λεπτό ο Εθνικός έκανε το 1-1 με φανταστικό γκολ του Κιπιάνι. Ο Ρώσος επιθετικός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέσει πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Αρούς για την ισοφάριση των γηπεδούχων. 

ΓΚΟΛ με Γκόρντον 

Η Ανόρθωση κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ με τον Σίλντενφελντ στο 84ο λεπτό. Ο κεντρικός αμυντικός της Κυρίας μέσα από την περιοχή του Πρότζεκ έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε αρχικά στο δοκάρι και και πήγε στα δίκτυα. Ένα λεπτό προηγουμένως, ο Ράγιος εξ επαφής είδε τον Ντόβπνια να διώχνει σωτήρια. 

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα με την Ανόρθωση να πανηγυρίζει μια πολύ σημαντική νίκη. 

Εθνικός: Πρότζεκ, Ρόκατς, Κιπιάνι, Ιλουρίτζε, Ενέσκου (63΄ Μούσιτς) Κυπριανού (83΄ Στόιτσιεφ)Σικάρσκι, Φιλίποφ, Παπαγεωργίου, Αρέστη, Ντόβπνια

Ανόρθωση: Αρούς, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Πράνιτς, Μπανταλόφσκι, Βίκτορ, Οικονομίδης (76΄ Γκάντσιεφ) Ράγιος, Αράζ (71΄ Καλό) Παλάνγκα (76΄ Καμαρά)  Άλβες

Κίτρινες: Πράνιτς

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy