ΑΕΚΑΡΑ με... τριάρα! (Φώτος)

Η ΑΕΚ ήταν η ΜΕΓΑΛΗ νικήτρια στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Λάρνακας υποδέχθηκε το ΑΠΟΕΛ και επικράτησε με 3-1, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Φλοριάν Τολεμές που σκόραρε δις (πριν γίνει αναγκαστική αλλαγή) ενώ το άλλο γκολ σημείωσε ο Ακοράν. Για το ΑΠΟΕΛ μείωσε προσωρινά σε 2-1 ο Σάλαϊ.

Οι επιλογές του Ιντιάκεθ

Κάτω απ' τα γκολπόστ του Πάμπλο, τριάδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Μουρίγιο, Μοϊσόφ και Καταλά , δεξί μπακ - χαφ ο Ακοράν και αριστερό μπακ - χαφ ο Τέτε. Αμυντικά χαφ οι Λαμπάν και Λαρένα, έξω δεξιά ο Τρισκόφσκι, έξω αριστερά ο Χέφελ και στην κορυφή της επίθεσης ο Τολεμές.

Οι επιλογές του Δώνη

Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Γκουτίνιο, δεξί μπακ ο Μιλάνοφ, αριστερό μπακ ο Λάγο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μερκής και Ρουέδα. Αμυντικό χαφ ο Μοράις, δημιουργικά χαφ οι Βινίσιους και Σόουζα, έξω δεξιά ο Ζαχίντ, έξω αριστερά ο Αλωνεύτης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ποτέ.

Τέταρτο με... αλλαγή

Το πρώτο τέταρτο κύλησε με μοναδική άξια αναφοράς στιγμή, την αναγκαστική αλλαγή του Μουρίγιο και την είσοδο του Αντωνιάδη στο παιχνίδι στο 10'. Το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας στην μεσαία γραμμή αλλά χωρίς να μπορεί να φτιάξει κάποια ουσιαστική ευκαιρία. Αντίθετα η ΑΕΚ έδωσε χώρο στο ΑΠΟΕΛ, αμύνθηκε και περίμενε να... χτυπήσει στην κόντρα σε ανοικτό γήπεδο.

Πήρε μπάλα και ανέβηκε

Απ' το δεκαπεντάλεπτο και έπειτα, η ΑΕΚ πήρε μπάλα και τα ηνία του αγώνα, γυροφέρνοντας αυτή με την σειρά της έξω από την αντίπαλη περιοχή και έχοντας την πρώτη της καλή ευκαιρία, με την εκτέλεση φάουλ του Λαρένα στο 21' που έδιωξε δύσκολα ο Γκουτίνιο.

Η άνοδος έφερε ΓΚΟΛ!

Η σταδιακή άνοδος της ΑΕΚ έφερε και αποτέλεσμα αφού στο 32' η ομάδα της Λάρνακας έφτασε στο γκολ! Ο Φλοριάν Τολεμές πήρε την μπάλα από αριστερά, συνέκλινε προς τα μέσα, η πάσα του δεν πέρασε αλλά ευνοήθηκε απ' την κόντρα και η μπάλα του στρώθηκε στο δεξί, στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Γάλλος φορ έκανε ένα ωραίο πλασέ, σημαδεύοντας την αριστερή γωνία του Γκουτίνιο που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, για το 1-0!

Πίεση και δεύτερο γκολ σε ιδανικό σημείο!

Μετά το γκολ, όχι μόνο δεν οπισθοχώρησε αλλά η ΑΕΚ συνέχισε να είναι πιο επιθετική και να ελέγχει το παιχνίδι, ψάχνοντας δεύτερο γκολ. Κάτι που πέτυχε σε ιδανικό σημείο, με σκόρερ ξανά τον Φλοριάν Τολεμές! Ο Τρισκόφσκι πέρασε ωραία στον Λαρένα που κινήθηκε σε θέση έξω δεξιά, εντός περιοχής. Αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Γάλλος φορ πρόλαβε να... βγει πρώτος στην μπάλα και με άψογο πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Γκουτίνιο για το 2-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου!

Διπλή αλλαγή και πρώτη φάση

Με διπλή αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος το ΑΠΟΕΛ, με τους Εμπεσίλιο και Σάλαϊ να παίρνουν τις θέσεις των Σόουζα και Αλωνεύτη, με τον Γιώργο Δώνη να... κλείνει από νωρίς τις αλλαγές του. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Εμπεσίλιο απείλησε με γκολ μετά από ατομική προσπάθεια και κερδισμένη κόντρα, όμως το ωραίο του σουτ έπεσε σωστά και το σταμάτησε ο Πάμπλο.

Οι κινήσεις έφεραν άνοδο και ΓΚΟΛΑΡΑ!

Οι κινήσεις και τα ρίσκα του Δώνη έπιασαν τόπο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Εμπεσίλιο και Σάλαϊ ανέβασαν το ΑΠΟΕΛ, το οποίο κράτησε περισσότερο μπάλα, πλαγιοκοπούσε και στο 62' έφτασε στο γκολ, μειώνοντας σε 2-1. Ο Μιλάνοφ ανέβηκε από δεξιά και έκανε το παράλληλο γύρισμα, εκεί όπου ο Σάλαϊ με ένα εξαιρετικό βολέ στην κίνηση νίκησε τον Πάμπλο για την μείωση του σκορ.

Δεν υπήρχε συνέχεια

Μετά την μείωση του σκορ, θα περίμενε κανείς να δει το ΑΠΟΕΛ να γίνεται ακόμη πιο πιεστικό, για την ισοφάριση ωστόσο μέχρι και το 80' δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά. Στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ δεν επήλθε... τρικυμία και κατάφερε να κρατήσει μακριά απ' την εστία του Πάμπλο του επιθετικούς του ΑΠΟΕΛ, μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο.

Το... σκότωσε ο Ακοράν!

Και αφού το ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να κλείσει την ΑΕΚ στο μισό της γήπεδο, η ομάδα της Λάρνακας... σκότωσε το παιχνίδι! Στο 83' μετά από λάθος διώξιμο του Ρουέδα, ο Ακοράν έγινε κάτοχος της μπάλας, έτρεξε κατά μέτωπο και μπήκε στην περιοχή από δεξιά κάνοντας ένα διαγώνιο σουτ, το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Γκουτίνιο για το τελικό 3-1!

ΑΕΚ: Πάμπλο, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα (86'Νέλσον), Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι, Χέφελ, Μουρίγιο (10'Αντωνιάδης), Λαμπάν, Τολεμές (72'Κάσες).

ΑΠΟΕΛ: Γκουτίνιο, Μιλάνοφ, Λάγο (28'Αλεξάνδρου), Μερκής, Ρουέδα, Μοράις, Βινίσιους, Σόουζα (46'Εμπεσίλιο), Ζαχίντ, Αλωνεύτης (46'Σάλαϊ), Ποτέ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαμπάν - Μιλάνοφ.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Δημήτρης Μασιά με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Νίκο Εγγλέζου.

**Στα δύο περσινά παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες στην ΑΡΕΝΑ, η ΑΕΚ είχε μία νίκη (2-1) και ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο (1-1).

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy