Σταμάτησαν τον Aubameyang OXI τον Florian

Πριν τον αγώνα με τη Ντόρτμουντ, στο ΑΠΟΕΛ επικρατούσε ανησυχία κυρίως για το αν θα μπορέσουν να σταματήσουν τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Όχι μόνο δεν σκόραρε ο Αφρικανός σταρ της γερμανικής ομάδας, αλλά ούτε και μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο τερέν. Μία χαρά τα πήγε η αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ.

Και περνάμε στο χθεσινό ντέρμπι στην ΑΡΕΝΑ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Φλοριάν Τολμές, πετυχαίνοντας δύο πολύ ωραία γκολ. Σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν οι αμυντικοί του ΑΠΟΕΛ να του ανάψουν… κόκκινο. Ο Γάλλος ήταν ασταμάτητος και οδήγησε την ομάδα του σε μία μεγάλη νίκη.

Ο 31χρονος στράικερ με τα δέκα γκολ που έχει πετύχει στη σεζόν που διανύουμε, αποτελεί τον ηγέτη της γραμμής κρούσης για την AEK. Πρώτο «κανόνι» στο πρωτάθλημα με επτά γκολ (έξι συμμετοχές) και τρία στην Ευρώπη.

Ντεμπούτο στο νησί μας έκανε στο εκτός έδρας ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ τον περασμένο Φεβρουάριο και τότε μας είχε συστηθεί με γκολ (1-1).

Συνολικά, με τη φανέλα της Λαρνακιώτικης ομάδας έχει σκοράρει 15 φορές σε 27 συμμετοχές. Αυτό το στατιστικό λέει πολλά για την αξία του Φλοριάν. 

Είναι νούμερα δεινού γκολτζή και ο άσος της ΑΕΚ δείχνει ικανός για μεγαλύτερα πράγματα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Κι αν παραμείνει «καυτός», τότε αυξάνονται οι πιθανότητες της ομάδας του Ιδιάκεθ για να πετύχει τους στόχους της...