"Ζεστός" Φλοριάν, "ΚΑΥΤΗ" ΑΕΚ (φώτος)

Η ΑΕΚ με τον Φλοριάν Τολμές να πετυχαίνει άλλα δύο γκολ στο πρωτάθλημα, έφυγε νικηφόρα από την Λευκωσία επικρατώντας της αξιόμαχης Δόξας με 3-1. Ο Γάλλος επιθετικός έφτασε τα εννιά γκολ στο πρωτάθλημα, σκόραρε ο Ασαμόα για την Δόξα, πρώτο γκολ για φέτος και για τον Νταβίντ Καταλά. 

Το www.kerkida.net ήταν στο Μακάρειο… 

Γρήγορος ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο εστίες με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να πιέσουν. Με την συμπλήρωση του 10ου λεπτού δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο μπροστά από τους δύο τερματοφύλακες. 

Στο 14ο λεπτό η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει το 1-0 με τον Φλοριάν. Ο Ακοράν ήταν αυτός που γύρισε αρχικά την μπάλα από δεξιά μέσα στην περιοχή με τους αμυνόμενους να διώχνουν. Στην συνέχεια της φάσης, ο Μπόλιεβιτς με δυνατό σουτ την έστειλε συστημένη στον Γάλλο ο οποίος περίμενε στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Από το γκολ του Φλοριάν και μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου στο παιχνίδι, ο ρυθμός έπεσε. Η Δόξα προσπάθησε να αντιδράσει φτάνοντας σε μια τελική στο 29ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Πίκολι έκανε ωραίο συρτό σουτ έξω από την περιοχή του Πάμπλο όμως η μπάλα πέρασε έξω. Από την πλευρά της η ΑΕΚ έχοντας κατά κύριο λόγο την κατοχή της μπάλα προσπάθησε με σωστή κυκλοφορία και υπομονή στο παιχνίδι της να προσεγγίσει την αντίπαλη εστία χωρίς παρόλα αυτά να καταφέρει να απειλήσει. Στο 33ο ο Πουτζιουρής προσπάθησε να αιφνιδιάζει με μακρινό σουτ όμως ο Πάμπλο ήταν στο σωστό σημείο και μπλόκαρε την μπάλα. 

ΑΣΑΜΟΑ και 1-1

Στο 36ο λεπτό η Δόξα ισοφάρισε με πολύ ωραίο σουτ του Ασαμόα. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του Πάμπλο και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-1. 

Δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε μ΄ένα μακρινό σουτ του Ακοράν το οποίο πέρασε έξω. Η φάση στο 46΄. Δύο λεπτά αργότερα η Δόξα παρολίγον να βρεθεί μπροστά στο γκολ με αυτογκόλ. Έπειτα από σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Νέλσον έδιωξε λανθασμένα με την μπάλα να περνά λίγο έξω σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 48ο λεπτό ο Τέτε ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα εντός της περιοχής από τον Κένιντι όμως ο διαιτητής των τιμώρησε με κίτρινη κάρτα. Όπως φάνηκε στην επαναληπτική προβολή δεν υπήρχε παράβαση και η απόφαση του Λεόντιου Τράττου ήταν ορθή. 

ΒΡΗΚΕ γκολ από τον αρχηγό

Στο 54ο λεπτό η ΑΕΚ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με τον αρχηγό της. Ο Νταβίντ Καταλά ήταν στο σωστό σημείο εντός της περιοχής και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-1 των φιλοξενουμένων. Προηγήθηκε σέντρα με τους αμυντικούς της Δόξας να μην μπορούν να απομακρύνουν σωστά. 

Φτάνοντας στο 66ο λεπτό ο Μοϊσόφ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έπειτα από κόρνερ του Μπόλιεβιτς όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. 

ΣΟΥΠΕΡ Φλοριάν

Στο 69΄η ΑΕΚ έκανε το 3-1 με τον Φλοριάν. Ο Γάλλος πέτυχε το δεύτερο του γκολ στην αναμέτρηση. Μετά από εκτέλεση φάουλ, οι αμυνόμενοι δεν έδιωξαν με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον επιθετικό της ΑΕΚ ο οποίος με προβολή έκανε το 3-1. 

Στο 77ο λεπτό ο Χέφελ γύρισε την μπάλα από δεξιά επικίνδυνα μέσα στην περιοχή όμως αυτή πέρασε παράλληλα αφού κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε εκεί για να την στείλει στα δίκτυα. 

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με την ΑΕΚ να παίρνει την τρίτη της διαδοχική νίκη με το τελικό 3-1 να είναι το τελικό σκορ.

Δόξα: Γκρεμσλ, Γουίλσον, Πίκολι, Μουκτάρης, Λεάντρο Πίντο, Πουτζιουρής, Γκόμες (68΄ Ενγκουενέ) Ασαμόα (80΄ Μπα)  Κιφουετί, Παπαφώτης (80΄ Ενινφούλ) Λουίς Κάρλος

ΑΕΚ: Πάμπλο, Νέλσον, Αντωνιάδης, Μοϊσόφ, Καταλά, Χέφελ (79΄ Εγγλέζου) Μπόλιεβιτς, Κάσες,  Ακοράν, Τέτε (67΄ Λαμπάν) Φλοριάν (85΄ Μυτίδης)

Κίτρινες: Κάρλος/Τέτε, Μουρίγιο

- Διαιτητής είναι ο Λεόντιος Τράττος, με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου - Ευαγόρα Ευαγόρου, τέταρτο τον Κωνσταντίνο Φωτίου και παρατηρητή τον Πανίκο Καΐλη.

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy