Ανατροπή και ΠΡΩΤΗ νίκη με Γιούσεφ (φώτος)

Ο Άρης αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Εθνικό στο Τσίρειο κατάφερε με δύο γκολ του Γιούσεφ στο δεύτερο μέρος να γυρίσει το παιχνίδι και να επικρατήσει με 2-1 φτάνοντας στην πρώτη του νίκη για φέτος. Το γκολ του Εθνικού πέτυχε ο Παπαγεωργίου στο 10ο λεπτό. 

Διαβάστε την εξέλιξη της αναμέτρησης: 

Πρώτο μέρος

Η πρώτη αξιόλογη τελική στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 8ο λεπτό και ήταν για τον Εθνικό. Ο Κυπριανού βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και μετά από σέντρα προσπάθησε με απευθείας σουτ να στείλει την μπάλα στα δίκτυα όμως αυτή πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Παπαγεωργίου. Ο Κιπιάνι ήταν αυτός που έδωσε εντός της περιοχής στον νεαρό ο οποίος αφού έκανε μια προσποίηση ευστόχησε απέναντι στον Νουρεντινόσκι για το 0-1.  

Ο Άρης κατάφερε να κερδίσει κάποια μέτρα στο γήπεδο από το 25ο λεπτό κι΄έπειτα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιτεθούν κυρίως από δεξιά χωρίς ωστόσο να γίνουν απειλητικοί. Στο 30΄ο Φράγκος γύρισε επικίνδυνα την μπάλα στην καρδιά της περιοχής του Μπογκαντίνοφ όμως ο τερματοφύλακας του Εθνικού μπλόκαρε. Δέκα λεπτά πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, ο Μουλόπουλος σέντραρε από δεξιά όμως η γυριστή κεφαλιά του Νικολίτα πέρασε λίγο έξω. 

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Άρη να πιέζει την εστία του Μπογκαντίνοφ χωρίς να καταφέρει να φτάσει στο τέρμα της ισοφάρισης. Από την άλλη ο Εθνικός προσπάθησε να απειλήσει στην κόντρα επίθεση. 

Δεύτερο μέρος

Ο Άρης κατάφερε να φτάσει στο 1-1 στην πρώτη του επιθετική ενέργεια στο δεύτερο μέρος στο 47΄. Ο Γιούσεφ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Εθνικού έπειτα από πάσα του Νικολίτα και με δυνατό σουτ έγραψε το 1-1. Ο Άρης συνέχισε να πιέζει την εστία του Μπογκαντίνοφ ψάχνοντας για το γκολ της ανατροπής. Με την συμπλήρωση του 50΄, ο Χριστοφόρου έκανε το σουτ όμως ο τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 59΄ο Εθνικός απείλησε με τον Παπαγεωργίου. Ο Κιπιάνι γύρισε την μπάλα στην περιοχή εκεί όπου ο νεαρός με σουτ την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. 

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη 

Στο 64ο λεπτό ο Πάγκαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1 για τον Άρη. Ο Ελλαδίτης επιθετικός μόνος απέναντι από τον Μπογκαντίνοφ τσίμπησε την μπάλα ωστόσο δεν πρόλαβε στην συνέχεια να την στείλει στα δίκτυα της ανυπεράσπιστης εστίας του Εθνικού.  

Τίποτα ιδιαίτερο από τις δύο ομάδες μέχρι το 77ο λεπτό όταν ο Ιονίτα επιχείρησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να γίνει απειλητικός για τον Άρη όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα του Εθνικού. 

Στο 84ο λεπτό ο Άρης έφτασε στο γκολ της ανατροπής και πάλι με τον Γιούσεφ. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων με διαγώνιο σουτ εντός της περιοχής έκανε το 2-1 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Άρης: Νουρεντινόφσκι, Μουλόπουλος, Ευσταθίου, Χριστοφόρου, Φράγκος (63΄ Πάγκαλος) Νικολίτα, Ντρομπάροφ, Παναγή, Γιούσεφ, Αλέξε (67΄ Ιονίτσα) Ράντου.

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Χριστόφ, Ρόγκατς, Πιντσέλι (34΄ Ενέσκου) Κιπιάνι, Ιλουρίντζε, Κυπριανού (73΄ Αρέστη) Σικάρσκι, Φιλίποφ, Παπαγεωργίου, Ντόβμπνια.

Κίτρινες: Σικάρσκι, Παπαγεωργίου, Στόιτσιεφ (χάνει το επόμενο ματς) /Νικολίτα

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy