Έφερε τα κάτω-πάνω σ' ένα χορταστικό ματς (φώτος)

Μ’ ένα χορταστικό παιχνίδι ανάμεσα σε Ερμή και Αλκή ολοκληρώθηκε η δεύτερη δόση των αγώνων της 9ης στροφής του πρωταθλήματος. Οι φτερόπόδαροι αν και έμειναν πίσω στο σκορ κατάφεραν μέσα σε έξι λεπτά να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα και τελικά να πάρουν τη νίκη 3-2. 

Πετυχαίνοντας την τρίτη τους νίκη οι γηπεδούχοι έφτασαν του 9 βαθμούς. Πρώτη εκτός έδρας ήττα για τους φιλοξενούμενους που έμειναν στους 9. 

Σ’ ότι αφορά την διακύμανση του σκορ η Αλκή άνοιξε το σκορ στο 19’ με τον Βασίλεφ, ενώ με δύο απανωτά γκολ των Εμεγκάρα (34’) και Τσούμου (40’) ο Ερμής έκανε την ανατροπή 2-1. Στο β’ μέρος και δη στο 58’ ο Τσούμου με το δεύτερο πρωσικό του γκολ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.  Η Αλκή δεν τα παράτησε και στο 73’ μείωσε με τον Σεμέδο πάλεψε για την ισοφάριση ωστόσο το 3-2 παρέμεινε μέχρι τέλους. 

Αρχή έχοντας από μία καλή προσπάθεια… 
Μετά την έλευση των αναγνωριστικών λεπτών η Αλκή στο 3’ δημιούργησε την πρώτη καλή προϋπόθεση στο παιχνίδι με τον Σεμέδο να κάνει ωραία ατομική ενέργεια όμως την τελευταία στιγμή ανακόπηκε από τον Ψάλτη.  Ο Ερμής από την πλευρά του στο 6’ απάντησε με καλή  ευκαιρία με τον Ταραλίδη να δοκιμάζει με δυνατή εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον Πάρντο όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω. 

Σε γενικές γραμμές  οι δύο ομάδες αναλώνονταν σε παιχνίδι κέντρου και μονομαχιών με τις περισσότερες προσπάθειες να μένουν ημιτελείς.  Όλα αυτά με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα. 

ΓΚΟΛ η Αλκή στο 19’ με Βασίλεφ 
Στην πρώτη της αξιόλογη προσπάθεια στο 19’ η Αλκή κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Ντουβεντρού  με ωραία ατομική ενέργεια έδωσε στον σωστό χρόνο και χώρο στον επερχόμενο Βασίλεφ που από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Αραμπατζή γράφοντας το 0-1. 

ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ στο 34’ με Εμεγκάρα 
Μετά το γκολ η Αλκή θέλησε να δώσει χώρο στον Ερμή ώστε να τον κτυπήσει στις κόντρα αντεπιθέσεις. Αυτό είχε όμως το τίμημά του αφού οι φτεροπόδαροι κέρδισαν μέτρα και πίεσαν για την ισοφάριση.  Αφού πρώτα απώλεσε μια καλή ευκαιρία με τον Τσούμου, στην δεύτερη προσπάθεια  στο 34’  τα κατάφερε όταν μετά από λάθος της άμυνας,  ο Γεωργιάδης από αριστερά έστρωσε στον Εμεγκάρα που με σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-1.  

ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε έξι λεπτά με Τσούμου
Εμψυχωμένοι μετά την ισοφάριση οι γηπεδούχου συνέχισαν να πιέζουν.  Έτσι, έξι λεπτά αργότερα κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή.  Στο 40’ ο Πατσέκο εκτέλεσε το κόρνερ και μετά από αδράνεια στην άμυνα ο Τσούμου εντελώς μόνος πέτυχε το 2-1 δημιουργώντας νέα δεδομένα στο παιχνίδι αφού μπήκε στα αποδυτήρια έχοντας το πάνω χέρι.   

Ισορροπημένα τα πρώτα λεπτά του β’ μέρους…
Προσπάθεια ελέγχου – διαφύλαξη του σκορ για τους γηπεδούχους, διάθεση για ισοφάριση για την ισοφάριση.  Αυτά ήταν τα δεδομένα στο β’ μέρος ωστόσο δεν καταγράφηκε καμία αξιόλογη ευκαιρία.    

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ και… 3-1 στο 58’ πάλι με Τσούμου 
Εκμεταλλευόμενος τις κόντρα αντεπιθέσεις ο Ερμής κατάφερε να κάνει το 3-1 παίρνοντας αέρα δύο τερμάτων με σκόρερ τον Τσούμου.   Μετά από αντεπίθεση ο Τσούμου στην πλάτη της άμυνας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Πάρντο και με ψύχραιμο πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.   

Δεν τα παράτησε, 3-2 η Αλκή και αγχωτικό φινάλε 
Η συνέχεια βρήκε την Αλκή να μην απογοητεύεται, να το πιστεύει και να θέλει να μειώσει ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Δημιούργησε προειδοποιητικές καλές ευκαιρίες με τον Βασίλεφ, ενώ στο 73’ με τον Σεμέδο  κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της  σε μείωση του σκορ σε  3-2 . Από το ύψος της περιοχής ο Σεμέδο έκανε το σουτ αιφνιδιάζοντας τον Αραμπατζή. Με αυτά και με εκείνα, σ’ ένα χορταστικό παιχνίδι δημιουργήθηκαν πάλι νέα δεδομένα. 

Στο 79’ μάλιστα απώλεσε και... τεράστια ευκαιρία ακόμη και για την ισοφάριση με τον Αβραάμ μόνο μπροστά στην εστία να μην μπορεί να κάνει την προβολή σε σουτ του Τιγκρουτζιά.

Αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, ευκαιρία για τέταρτο… 
Με την Αλκή να είναι όλη στην επίθεση και να ψάχνει το γκολ ήταν λογικό Ερμής να βρει εντελώς ανοικτούς χώρους για να σκοτώσει το παιχνίδι. Αφού κράτησε στην πίεση που του ασκήθηκε στο 95’ λίγο έλειψε να πετύχει και τέταρτο για να δώσει διαστάσεις στην επικράτηση του με τον Γουίκς εντελώς μόνο να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. 

Με αυτά και με εκείνα το τελικό σφύριγμα τον βρήκε να παίρνει την τρίτη του νίκη (όλες εντός έδρας). 

ΕΡΜΗΣ: Aραμπατζής, Φρίμπονγκ, Ταραλίδης, Εμεγκάρα, Τσούμου, Κωνσταντίνου (76' Γουίκς), Χριστοφή, Πατσέκο, Νταμσέφσκι (61' Τσίνα), Ψάλτης, Γεωργιάδης (67' Μαρτίνιουκ).

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Θεοχάρους, Φραγκέσκου, Ντουβεντρού (69' Αβραάμ), Νγκομό (60' Χαραλάμπους), Σεμέδο, Τιγρούτζια, Βασίλεφ, Λοιζίδης, Μπιλάλ (74' Τριμπό), Ντιακιτέ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φρίμπονγκ (6η), Μαρτίνιουκ / Νγκομό

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Νικόλας Νεοκλέους με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Μάριο Δημητριάδη.

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10η): Ερμής-ΑΕΛ / Αλκή-ΑΕΚ

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy