Ανόρθωση... ΑΗΤΤΗΤΗ στο 90+6'! (Φώτος)

Σε ένα ντέρμπι που είχε πάθος, ένταση, λίγες φάσεις και δύο γκολ η Ομόνοια… κρατούσε την νίκη μέχρι το 96’ αλλά η Ανόρθωση έφυγε από το «ΓΣΠ» με τον βαθμό της ισοπαλίας, μετά από τραγικό λάθος του Φελτχούιζεν και γκολ του Ντουγκλάο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Ομόνοια προηγήθηκε με τον Λόπες, είχε δοκάρι μα τον Ντάρμπισαϊρ αλλά δέχθηκε την ισοφάριση ξανά στο τέλος του αγώνα. Αήττητη παρέμεινε για μία ακόμη αγωνιστική η Ανόρθωση.

Με 4-4-2 ο Πάμπος

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ο Φελτχούιζεν, δεξί μπακ ο Τζαϊλσον, αριστερό μπακ ο Καντέ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατελάρης και Φαμπρίτσιο. Αμυντικά χαφ οι Σοάρες και Κανού, δεξί χαφ ο Τζαρζίνιο, αριστερό χαφ ο Μαργκάσα και επιθετικό δίδυμο οι Ντάρμπισαϊρ και Λόπες.

Με 4-2-3-1 ο Λέβι

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ο Αρούς, δεξί μπακ ο Σεχού, αριστερό μπακ ο Πράνιτς και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σίντενφελντ και Ντουγκλάο. Αμυντικά χαφ οι Οικονομίδης και Βίκτορ, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ράγιος, έξω δεξιά ο Σισέ, έξω αριστερά ο Καρλίτος και στην κορυφή της επίθεσης ο Καμαρά.

Δεκάλεπτο με ρυθμό αλλά όχι φάσεις

Το πρώτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι κύλησε με καλό ρυθμό αλλά χωρίς φάσεις. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να πάρουν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορέσουν να φτιάξουν κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Πρώτη ευκαιρία με Ράγιος

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ισορροπημένο και στο 17’ είχαμε την πρώτη καλή ευκαιρία. Αυτή ανήκε στην Ανόρθωση με τον Ρούμπεν Ράγιος μετά από αδράνεια της αντίπαλης άμυνας να γίνεται αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής σε πλεονεκτική θέση και να κάνει το πλασέ, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω και το 0-0 να διατηρείται.

Μείωση ρυθμού...

Σταδιακά ο ρυθμός άρχισε να μειώνεται και τα δυνατά μαρκαρίσματα στην μεσαία γραμμή να κυριαρχούν. Το μισάωρο συμπληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη φάση, με το σουτ του Ράγιος στο 17’ να είναι ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το παιχνίδι.

Μηδέν στο ημίχρονο

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, η Ανόρθωση είχε 1-2 καλές προσπάθειες με τον Καμαρά αλλά χωρίς να υπάρξει ουσιαστική απειλή στην εστία του Φελτχούιζεν. Το σαρανταπεντάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να παραμένουν στο 0-0, αποτέλεσμα που αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ίδιο ξεκίνημα αλλά... ΓΚΟΛ!

Χωρίς κάποια διαφοροποίηση ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε με τις δύο ομάδες να παίζουν προσεκτικά, χωρίς ρίσκα και να αναλώνονται σε δυνατά μαρκαρίσματα στην μεσαία γραμμή. Στο 56’ και στην πρώτη της καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, η Ομόνοια έφτασε στο γκολ! Ο Τζαρζίνιο ελίχθηκε από δεξιά και έκανε την… συστημένη σέντρα στον Ράφα Λόπες, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Αρούς για το 1-0.

Οι αλλαγες... δεν έφεραν αντίδραση

Αν και προσπάθησε για άμεση αντίδραση, η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να πλησιάσει στην ισοφάριση στα επόμενα λεπτά. Ούτε οι τρεις μαζεμένες αλλαγές (Άλβες, Παλάνκα, Γκάντσεφ) από τον Ρόνι Λέβι βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας, η οποία μέχρι το 75’ δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Φελτχούιζεν.

ΔΟΚΑΡΙ ο Ματ!

Αντίθετα η Ομόνοια ήταν αυτή που… άγγιξε το γκολ στο 78’. Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ κράτησε ωραία την μπάλα και γύρισε κάνοντας το σουτ, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αρούς και το «τριφύλλι» να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι.

ΛΑΘΟΣ Φελτχούιζεν και 1-1 στο 96'!

Στα τελευταία λεπτά η Ανόρθωση έβαλε πίεση, έφτιαξε κάποιες καλές φάσεις και στο 96’, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασε στην ισοφάριση! Μετά από εκτέλεση κόρνερ και τραγικό λάθος του Φελτχούιζεν που του έφυγε η μπάλα μέσα απ’ τα χέρια, ο Ντουγκλάο σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 1-1!

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φελτχούιζεν, Αραούχο, Καντέ, Κατελάρης, Φαμπρίτσιο, Κανού, Σοάρες, Μαργκάσα, Τζαρζίνιο (68΄Γκονζάλες), Λόπες (72΄Χριστοφή), Ντάρμπισαϊρ..

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρούς, Σεχού, Πράνιτς, Σίντενφελντ, Ντουγκλάο, Οικονομίδης (62'Παλάνκα), Βίκτορ, Ράγιος (59'Γκάντσεφ), Σισέ (65'Άλβες), Καρλίτος, Καμαρά.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καμαρά, Καρλίτος.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου και Ανδρέα Ανδρέου.

**Πριν από το παιχνίδι, η Ανόρθωση ήταν αήττητη (5 νίκες – 4 ισοπαλίες) και η Ομόνοια αήττητη εντός έδρας (3 νίκες – 2 ισοπαλίες).​

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy