Συμβιβασμός και από ένα βαθμό (Φώτος)

Πάφος και Άρης είχαν τα καλά τους διαστήματα, πάλεψαν για την νίκη αλλά συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 0-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι στο "Στέλιος Κυριακίδης". Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε ο Άρης λόγω αποβολής του Μαμμίδη στο 88'. Μοιραίος για την Πάφο ο Γκάμποβς που απώλεσε δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεκάλεπτο με κατοχή για Πάφο

Με την Πάφο να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και έφτασαν 2-3 φορές με αξιώσεις έξω απ' την περιοχή του Νουρεντινόφσκι, αλλά χωρίς να φτιάξουν κάποια αξιόλογη φάση. Αντίθετα ο Άρης είχε πιο αμυντική προσέγγιση στα πρώτα λεπτά, κλείνοντας χώρους και αναζητώντας κάποιους κενούς χώρους για γρήγορη αντεπίθεση, κυρίως με τον Γιούσεφ.

Ανέβηκε ο Άρης

Είκοσι λεπτά στο παιχνίδι και ακόμη αγνοείτο η πρώτη καλή φάση. Ο Άρης κράτησε λίγο περισσότερο μπάλα και ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, δείχνοντας διάθεση να επιτεθεί και να ψάξει το γκολ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Από 1-2 σουτ χωρίς ουσιαστική απειλή για τις δύο ομάδες.

Απειλή (δις) με Πάγκαλο

Απ' το 20' και μετά ο Άρης έδειξε να επιβάλλεται στο παιχνίδι και μέσα σ' ένα δίλεπτο έφτιαξε δύο καλές φάσεις με τον Πάγκαλο. Αρχικά στο 26' μετά από κεφαλιά πάσα του Γιούσεφ έκανε το σουτ εντός περιοχής από πλεονεκτική θέση αλλά αστόχησε και στο 27' μετά από ανέβασμα του Μουλόπουλου και ωραία σέντρα από δεξιά, ο Ελλαδίτης φορ έκανε την φαλτσαριστή κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.

Τελευταία φάση και... μηδέν

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι άλλο αξιόλογο πέραν μιας κεφαλιάς του Φυλακτού στο 45' που πέρασε λίγο έξω. Το 0-0 κρίνεται ως δικαιολογημένο, μιας και οι δύο ομάδες είχαν από δύο μόλις τελικές και καμία εξ' αυτών δεν ήταν εντός στόχου.

Ισορροπία και πρώτη φάση

Ισορροπημένο το παιχνίδι στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τις δύο ομάδες να δείχνουν αποφασισμένες να επιτεθούν και να ψάξουν το γκολ. Στο 57' η Πάφος έφτιαξε την πρώτη της αξιόλογη φάση με τον Ρόγκουλιτς να κινείται από αριστερά και κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Νουρεντινόφσκι να διώχνει δύσκολα.

Η ευκαιρία του αγώνα!

Η ευκαιρία του Ρόγκουλιτς έδωσε... αέρα στην Πάφο που κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά και στο 61' απώλεσε την ευκαιρία του αγώνα. Μετά από εκτέλεση φάουλ και λανθασμένη έξοδο του Νουρεντινόφσκι, ο Γκάμποβς έκανε το πλασέ με την μπάλα να έχει τροχιά προς τα δίκτυα αλλά τον Παχίπη να διώχνει με το κεφάλι πάνω στην γραμμή σωτήρια.

Η... επόμενη!

Τελικά δεν ήταν η προηγούμενη ευκαιρία του αγώνα αλλά η... επόμενη! Πρωταγωνιστής ξανά ο Γκάμποβς, ο οποίος μετά από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια της άμυνας του Άρη, είδε την μπάλα να του στρώνεται λίγο έξω απ' την μικρή περιοχή, μόνος και αμαρκάριστος έκανε το κοντρόλ αλλά το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.

Πίεση και με παίκτη παραπάνω

Η Πάφος συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο και να πιέζει ασφυκτικά με το γκολ της νίκης και στο 88' είχε ως... σύμμαχο και το αριθμητικό πλεονέκτημα, μιας και ο Μαμμίδης αποβλήθηκε με απ' ευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζαχαρίου, αφήνοντας τον Άρη με δέκα παίκτες. Αυτό δεν άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα στα επόμενα λεπτά, με το 0-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

ΠΑΦΟΣ: Κόπριβετς, Χόριτς, Ντομίνγκεζ, Πογιέτ (66'Ζαχαρίου), Μοστέφα, Φυλακτού, Τζάνζα, Γκάμποβς, Μπρουλς, Ρόγκουλιτς (66'Κοβαλένκο), Καμαρά

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόφσκι, Μουλόπουλος, Ευσταθίου, Χριστοφόρου, Παχίπης (80'Νικολίτα), Ντρομπάροφ, Πάγκαλος (66'Νγκολό), Μαμμίδης, Γιούσεφ (75'Μαλεκκίδης), Ράντου, Αλέξε.

KITΡΙΝΕΣ: Κοβαλένκο - Χριστοφόρου.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Μαμμίδης

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Δώρο Τούρο.

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy