ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ και ξεκούραστα βλέπει Αταλάντα (φώτος)

Ένας καταιγιστικός και εντυπωσιακός Απόλλωνας κέρδισε 4-2 την Δόξα.  Σ’ ένα ημίχρονο ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση νίκη  και του δόθηκε η δυνατότητα ξεκούραστα να πάει στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης κόντρα στην Αταλάντα. 

Κάπως έτσι οι γαλάζιοι της Λεμεσού στην 10η στροφή του πρωταθλήματος (αλλά αγωνιζόμενοι μόνο σε εφτά αναμετρήσεις)  ανέβηκαν στους 15 βαθμούς.  Παράλληλα, αύξησαν  το αήττητο εντός έδρας σερί στα 20 παιχνίδια.

Σ’ ότι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης ο Μαρτίνες στο 5’  άνοιξε το σκορ, ενώ στο 25’ ο Μάγκλιτσα με διπλή προσπάθεια μετά από εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0.   Από κει και πέρα,  δίκτυα βρήκαν στο α' μέρος οι  Σκέμπρι (34΄) και Πέδρο με πέναλτι (43’).  Με τα πάντα να έχουν κριθεί στο β΄μέρος  η Δόξα μείωσε απλά με τους Ζατλ (59’) και Γουίλσον (68’).

Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Κατωκοπιάς από το 42’ αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του τερματοφύλακά της Γκρεμσλ (δέχθηκε δύο κίτρινες στις φάσεις  των πέναλτι).  

Ιδανικό ξεκίνημα... 1-0 στο 5' με Νικόλα Μαρτίνες
Ιδανικό ξεκίνημα για τον Απόλλωνα στην αναμέτρηση αφού στην πρώτη του αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο 5’ κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ.  O  Μαγκλίτσα βρήκε τον Μαρτίνες, ο οποίος έκανε σε πρώτο χρόνο το σουτ από το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα να  καταλήξει στη δεξιά γωνιά του ανήμπορου  ν’ αντιδράσει Γκρεμσλ. Κάπως έτσι το δυνατό μπάσιμο στο παιχνίδι για το συγκρότημα του Σωφρόνη Αυγουστή έπιασε τόπο. 

Συνέχεια στην πίεση για δεύτερο…
Η συνέχεια βρήκε πάλι τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο και να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ ώστε να θέσουν νωρίς-νωρίς τις βάσεις για νίκη.   Καλύτερή τους στιγμή ήταν ένα καλό σουτ του Σακέτι στο 15’ που πέρασε λίγο έξω.  

Μεγάλη ευκαιρία για Δόξα  
Μία αλλά… μεγάλη ευκαιρία η Δόξα. Στο 21’ οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψαν να πετύχουν την ισοφάριση όταν ο Κιφουετί βρήκε όμορφα τον Ζατλ ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Βάλε και έκανε το πλασέ όμως δεν βρήκε στόχο. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας απάντησε όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέδρο  ο Μάγκλιτσα βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος και με καρφωτή κεφαλιά ανάγκασε τον Γκρεμσλ να αποκρούσει  με διπλή προσπάθεια.

Πέναλτι στο 25’ και… με διπλή προσπάθεια 2-0 ο Μαγκλίτσα
Βγαίνοντας έξυπνα στο κενό χώρο ο Σκέμπρι βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα της Δόξας και στην προσπάθεια του να τον ανακόψει τον ανέτρεψε.  Ο διαιτητής της αναμέτρησης που ήταν κοντά στην φάση έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Την ευθύνη εκτέλεσης ανέλαβε το Μάγκλιστα και παρότι ο Γκρεμσλ έπεσε σωστά και απόκρουσε την μπάλα στην επαναφορά κατάφερε να κάνει το 2-0. 

3-0 στο 34’ με Γιάκολις και… ξεκαθάρισε νωρίς 
Η θέληση του Απόλλωνα να τελειώσει την υπόθεση νίκη με την έλευση του πρώτου ημιχρόνου μετουσιώθηκε στο 34’ σε τρίτο γκολ. Ο Γιάκολις με ταχύτητα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Δόξας και ψύχραιμα έδωσε γκολ πάρε-βάλε στον Σκέμπρι που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0. 

ΔΟΚΑΡΙ στο 38’ με Μάγκλιτσα…
Ασταμάτητοι και αφηνιασμένοι οι γηπεδούχοι κυνήγησαν κι’ άλλα γκολ. Στο 38’  με ατομική ενέργεια ο Μάγκλιτσα έκανε το σουτ όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. 

ΤΕΣΣΕΡΑ στο 42’ με πέναλτι του Πέδρο και ξεκούραστα ενόψει Αταλάντα
Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο 42’ αφού Απόλλωνας πέτυχε το 4-0. Ο εντυπωσιακός Γιάκολις βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γκρεμσλ και μη έχοντας άλλη επιλογή τον ανέτρεψε.   Δίχως δεύτερη σκέψη ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, ενώ παράλληλα, απέβαλε τον τερματοφύλακα της Δόξας με δεύτερη κίτρινη-κόκκινη κάρτα.  Ο Πέδρο με ψύχραιμη εκτέλεση  ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-0. 

Ετσι, με αυτά και με εκείνα, το καθαρό σκορ έδωσε δικαίωμα στο συγκρότημα του Σωφρόνη Αυγουστή να ρίξει ταχύτητες στο β’ μέρος και να κοιτάξει την επικείμενη ευρωπαϊκή μάχη κόντρα στην Αταλάντα. 

Έριξε στροφές και μείωση σε 4-1 στο 59΄με Ζατλ
Με τον Απόλλωνα να ρίχνει στροφές στο β’ μέρος αφού η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, η Δόξα κατάφερε στο 59’ να πετύχει την μείωση του σκορ σε 4-1. Συγκεκριμένα ο Σάντικ έκανε το σουτ, ο Βάλε απόκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Ζατλ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.  

Εφησυχασμός και… 4-2 η Δόξα 
Παρότι με δέκα η Δόξα δεν τα έβαλε κάτω και μείωσε σε 4-2. Ο Απόλλωνας που εφησυχάστηκε  πλήρως, ολιγώρησε στην άμυνα και μετά από παράλληλη μπαλιά του Σάντικ ο Γουίλσον με προβολή μείωσε τη διαφορά στα δύο γκολ. 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Πέδρο (47' Αγγελή), Γιούστε (71' Χατζηβασίλης), Ρομπέρζ, Βασιλείου, Σακέτι, Άλεφ (46' Άλαν), Μαρτίνες, Γιάκολις, Σκέμπρι, Μαγκλίτσα

ΔΟΞΑ: Γκρεμσλ, Μπα, Μουκτάρης (47' Πίντο), Ρεδόνδο, Ιωάννου, Ενινφούλ (63' Πουτζιουρής), Ασαμόα, Γουίλσον, Ζατλ, Κιφουετί (42' Χατζηφραγκίσκου), Σαντίκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  - / Μπα (3η)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 42' Γκρεμσλ (δεύτερη κίτρινη)

**Κόπηκαν 2132 εισιτήρια. 

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Αβραάμ Τσούκκα, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Μάριο Καλογήρου.

**Ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Απόλλωνα για τον Χατζηβασίλης μπαίνοντας ως αλλαγή στο 71' στη θέση του Γιούστε. 

**Ο Αγγελή μπαίνοντας ως αλλαγή στο 47' επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τις 21-12-16!

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Δόξα-Εθνικός / ΑΕΚ-Απόλλωνας

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy