Ο Αρουαμπαρένα καθάρισε, η ΑΕΛ ανεβαίνει... (φώτος)

Με τον Μικέλ Αρουαμπαρένα να περνά ως αλλαγή και να σκοράρει στο 87', η ΑΕΛ κέρδισε τον Ερμή με 0-1 στο ΓΣΖ, έκανε δεύτερη σερί νίκη και ανέβηκε στην 3η θέση. Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο...

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος

Από το ξεκίνημα η ΑΕΛ ήταν πιο επιθετική και στο 5' είχε την πρώτη ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά που Μιτρέα που ήταν λίγο άστοχη. Ο Ερμής πιο μαζεμένος "περίμενε" τους κίτρινους και στο 8' πήγε να απειλήσει όταν ο Βοζίνια έπαιξε παρακινδυνευμένα μπροστά στον Εμεγκάρα. Τίποτα άλλο, όμως, στα πρώτα 25 λεπτά αφού οι φτεροπόδαροι με καλή αμυντική λειτουργία δεν είχαν κανένα πρόβλημα να σταματάνε τις διαδοχικές επιθέσεις της ΑΕΛ. Μάλιστα σταδιακά ισορρόπησαν το ματς και στο 26' έχασαν κλασική ευκαιρία όταν ο Τσούμου ελεύθερος από πολύ κοντά σούταρε ψηλά. Στο 30' είχε και η ομάδα του Μπαλταζάρ πολύ καλή φάση, με τον Αραμπατζή ν' αποκρούει δύσκολα το σουτ του Λεόντσο ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Ερμής είχε νέα τελική με κεφαλιά του Τσούμου να φεύγει λίγο έξω.

Φάσεις και γκολ στο τέλος

Με την ίδια εικόνα ξεκίνησε και η "επανάληψη" όπου η ΑΕΛ είχε ελαφρώς την κατοχή και έψαχνε τους κενούς χώρους. Στο 54' σωστά ακυρώθηκε γκολ του Πατσέκο για οφσάιντ ενώ στο 57' ένα μακρινό σουτ του Σοάρες πήγε έξω.

Σταδιακά η Λεμεσιανή ομάδα έγινε πιο επιθετική και έφτιαχνε φάσεις... Στο 67' ο Αραμπατζής ήταν έτοιμος σε φάουλ του Αβραάμ, στο 71' ο Λεάντρο από καλή θέση δεν έπιασε καλό σουτ και στο 75' ο Αρουαμπαρένα από πολύ κοντά πλάσαρε έξω. Τελικά η λύση ήρθε για την ΑΕΛ, έστω και αργά... Στο 87' ο Αβραάμ γέμισε με φάουλ, ο Αρουαμπαρένα κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και εντελώς αμαρκάριστος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1.

Ερμής: Αραμπατζής, Ψάλτης (83' Ράντου), Τσίνα, Ιμερέκοφ, Χριστοφή, Ταραλίδης, Πατσέκο (62' Γουίκς), Κωνσταντίνου, Μαρτίνιουκ, Εμεγκάρα, Τσούμου (72' Γεωργιάδης)

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αϊρόσα, Μιτρέα, Γουίλερ, Τεϊξέιρα, Σοάρες, Φιντέλις, Λεάντρο, Μέσκα (64' Αβραάμ), Σάσι (82' Ηλία), Λεόντσο (74' Αρουαμπαρένα)

Κίτρινες: Πατσέκο (38'), Μαρτίνιουκ (43'), Τσίνα (51'), Τσούμου (68') Λεόντσο (52'), Σάσι (76')

Ενδιαφέρουν

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Μικέλ Αρουαμπαρένα.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς με βοηθούς τους Νικόλα Καλησπέρα - Γιώργο Σάββα, τέταρτο το Νεόφυτο Νεοφύτου και παρατηρητή τον Παναγιώτη Γερασίμου.

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy