ΑΠΟΕΛ σοβαρό και ωραίο με "υπογραφή" Ποτέ και Μακρή (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα και κέρδισε εύκολα την Πάφο με 4-0 το απόγευμα της Κυριακής, επιστρέφοντας στις νίκες. Τα πρώτα δυο γκολ ο Ποτέ, τα άλλα ο Μακρής και δυο ασίστ ο Ζαχίντ. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

Ορεξάτο το ΑΠΟΕΛ, γκολ ο Ποτέ

Το ΑΠΟΕΛ από τα πρώτα λεπτά έβαλε τη μπάλα κάτω και έκανε το παιχνίδι του... Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 8' με προβολή του Ποτέ που πήγε έξω ενώ στο 12' ο Κόπριβετς δύσκολα έστειλε κόρνερ την κεφαλιά του Σαλάι. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πέρεθ να σώσει την ομάδα του, στέλνοντας κόρνερ το κοντινό πλασέ του Μπρούλς. Ήταν η μόνη μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στα πρώτα 45 λεπτά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 21' ο Εφραίμ από δύσκολη θέση δοκίμασε το σουτ και ο Κόπριβετς απέκρουσε ενώ στο 24' ο Ντομίνγκεζ απομάκρυνε με κεφαλιά και η μπάλα πήγε μόλις πάνω απ' τα δοκάρια της ομάδας του.

Η πάροδος του χρόνου δεν άλλαξε κάτι και με το ΑΠΟΕΛ να ελέγχει απόλυτα, στο 37' έφτασε και στην ουσία... Ο Σαλάι κέρδισε πέναλτι απ' τον Ντομίνγκεζ (υπάρχει παράβαση όπως φαίνεται στο replay), ο Κόπριβετς απέκρουσε την εκτέλεση του Ποτέ όμως ο Αφρικανός πήρε το "ριμπάουντ" και με δεύτερη προσπάθεια έκανε το 1-0!

Οι γαλαζοκίτρινοι στο 40' ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Χόριτς στον Αντωνίου και στην εξέλιξη της φάσης ο Εφραίμ σούταρε έξω.

Γαλαζοκίτρινος μονόλογος

Και το δεύτερο μέρος ήταν μονόλογος για την ομάδα του Δώνη που με το που επέστρεψε στο γήπεδο έψαξε το δεύτερο γκολ. Στο 49' ένα μακρινό σουτ του Νεκτάριου πήγε έξω και στο 55' ήρθε το 2-0... Ο Ζαχίντ γέμισε με κόρνερ και ο πιο ανεβασμένος παίκτης του ΑΠΟΕΛ τις τελευταίες βδομάδες - ο Ποτέ - με κεφαλιά πέτυχε άλλο ένα γκολ.

Στο 57' οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή με σουτ του Αντωνίου και άστοχη κοντινή προβολή του Σαλάι ενώ στο 65' ο Κόπριβετς ήταν έτοιμος στο εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Ποτέ. Απ' εκεί και πέρα ο ρυθμός ήταν πιο αργός και η επόμενη αξιοσημείωτη φάση ήρθε στο 80' όταν το ΑΠΟΕΛ ζήτησε πέναλτι για χέρι. Ο διαιτητής σφύριξε την παράβαση αλλά έδωσε φάουλ και όχι πέναλτι (το χέρι έγινε εντός περιοχής) και ο Ρουέδα που εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και έξω. Η επόμενη ευκαιρία έφερε και το τρίτο γκολ, αυτή την φορά με τον Μακρή. Στο 87' ο Ζαχίντ με κόρνερ έδωσε την δεύτερη ασίστ στο ματς και ο Παφίτης επιθετικός εξ επαφής πλάσαρε για το 3-0. Δυο λεπτά αργότερα και πάλι ο Μακρής ανέβασε το σκορ στο 4-0 όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος απομάκρυνση και με προβολή από κοντά σκόραρε για δεύτερη φορά!

ΑΠΟΕΛ: Πέρεθ, Βούρος, Ρουέδα, Καρλάο, Νεκτάριος, Μοράις (71' Σόουζα), Ζαχίντ, Σαλάι (80' Μακρής), Αντωνίου, Εφραίμ (67' Αλωνεύτης), Ποτέ

Πάφος: Κόπριβετς, Ντομίνγκεζ, Πογιέτ, Χόριτς, Μοστεφά, Φυλακτού, Γκάποβς, Γιάνζα, Μπρούλς (76' Ρόγκουλιτς), Ντεούλ (46' Ζαχαρίου), Καμαρά (58' Λότριτς)

Κίτρινες: - / Γιάνζα (3η, 8')

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

- Πρώτα γκολ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ για τον Αντρέα Μακρή

- Στα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα ο Μίκαελ Ποτέ

- Κόπηκαν 5577 εισιτήρια

- Δεν παίζει με τη Δόξα ο Έρικ Γιάνζα που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες

- Ο Γκουλόν ήταν στο αρχικό σχήμα αλλά προέκυψε πρόβλημα στην προθέρμανση και τη θέση του πήρε ο Πογιέτ

- Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου - Μιχάλη Μαρίνου, τέταρτο τον Κυριάκο Χριστοδούλου (Λ/κα) και παρατηρητή τον Παναγιώτη Γερασίμου

Νικόλας Γωγάκης / Αντρέας Ροκόπος

«Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy