Ισοπαλία και... κέρδος από ένα βαθμό (φώτος)

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Νέα Σαλαμίνα και Ερμής στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Σαφώς απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα είναι οι γηπεδούχοι αφού δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους ώστε να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Πρώτος εκτός έδρας βαθμός για τους φιλοξενούμενους. 

Σ’ ότι αφορά την εξέλιξη του αγώνα ερυθρόλευκοι που ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος είχαν δοκάρι στο 23’ με τον Καρώ, ενώ στο 45’ απώλεσαν πέναλτι με τον Μακρίεφ.  Στο δεύτερο μέρος και δη στο 47’ ο βούλγαρος επιθετικός εξιλεώθηκε ανοίγοντας το σκορ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πατσέκο με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 1-1. 

Ισορροπημένο ξεκίνημα…
Δείγμα του πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι για τις δύο ομάδες, τα πρώτα στάδια αναλώθηκαν κυρίως στη δύναμη και στις σίγουρες πάσες στο χώρο του κέντρου. Καλύτερη στιγμή καταγράφηκε στο 7’ για τους γηπεδούχους με τον Σανγκόι να εκτελεί με φάουλ-γέμισμα στην περιοχή και τον Ρόκε με κεφαλιά να γίνεται επικίνδυνος όμως ο Ψάλτης επενέβηκε έγκαιρα διώχνοντας τη μπάλα.  Στο 9' με τη σειρά τους οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με κόντρα αντεπίθεση με τον Εμεγκάρα (έπεσε στην περιοχή σε διεκδίκηση με τον Κούσουλο όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε ότι δεν υπήρχε τίποτα το επιλήψιμο). 

Δύο ευκαιρίες με Μπριζίτο  και ΔΟΚΑΡΙ με Καρώ 
Σταδιακά οι ερυθρόλευκοι πήραν το πάνω χέρι το καλό τους διάστημα μετουσιώθηκε σε  δύο καλές ευκαιρίες. Αρχικά με τον Μπριζίτο στο 10’ να κάνει το πλασέ από πλεονεκτική θέση και τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων και στο 16’ με σουτ που πέρασε λίγο έξω. 

Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα καταγράφηκε στο 23’. Ο Νταμάχου με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Ρόκε όμως τον πρόλαβε πριν κάνει το σουτ ο Ιμερέκοφ που έδιωξε σε κόρνερ. Την ευθύνη εκτέλεσης ανέλαβε ο Σανγκόι και ο Καρώ με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Αραμπατζή. 

Πάνω-κάτω η μπάλα και... ευκαιρία Ερμή με Γεωργιάδη
Πάνω κάτω η μπάλα στη συνέχεια με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο απαιτητικοί… Με το ρυθμό να αυξάνεται αισθητά σε κάθε επιθετική προσπάθεια γινόταν ευκαιρία. Στο 28’ ήταν η σειρά του Ερμή να φτάσει κοντά στο γκολ με τον Γεωργιάδη από πολύ καλή θέση να κάνει το πλασέ όμως ο Βεσελόφσκι με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.  

ΧΑΜΕΝΟ πέναλτι Μακρίεφ στο 45’!!!
Στο 45’ η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπριζίτο από τον Ιμερέκοφ. Ο Κώστας Ψευδιώτης που ήταν κοντά στη φάση υπέδειξε αμέσως την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μακριέφ όμως ο Αραμπατζής τον ''ψάρεψε'' αποκρούοντας την μπάλα. Έτσι, το σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 0-0. 

ΓΚΟΛ στο 47’ και ΕΞΙΛΕΩΣΗ για Μακρίεφ
Στην πρώτη φάση στο β’ μέρος ο Μακρίεφ εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι. Στο 47’ ο Σανγκόι βρήκε έξοχα τον βούλγαρο επιθετικό που με δυνατό σουτ νίκησε τον Αραμπατζή γράφοντας το 1-0. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι πήραν το πρώτο λόγο για την υπόθεση νίκη. 

1-1 στο 58' ο Ερμής με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πατσέκο 
Προσπάθεια αντίδρασης από την μια κόντρα επιθέσεις από την άλλη…  Αυτό ήταν το σκηνικό στη συνέχεια μέχρι που ο Ερμής κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση. Στο 58’ ο Πατσέκο με εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Βεσελόφσκι. Να σημειωθεί ότι στη φάση ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας έφερε μεγάλο μέρος της ευθύνης αφού μπορούσε να μπλοκάρει τη μπάλα όμως αυτή πέρασε κάτω από το σώμα του και κατέληξε στα δίκτυα. 

Ανοικτό παιχνίδι και… όλα ρευστά στο ματς
Αγχωτικό φινάλε επιφύλαξε η αναμέτρηση με τις δύο ομάδες επί ίσοις όροις να διεκδικούν τη νίκη. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Μακρίεφ (85’) και Νταμάχου (89’), ενώ οι φιλοξενούμενοι στο 87’ είχαν επίσης τη δική τους καλή ευκαιρία με τον Εμεγκάρα. 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Κορέια, Κούσουλος, Καρώ, Σεργίου, Νταμάχου, Ρέινολτς, Ρόκε (46' Πόλιανετς), Μπριζίτο (73' Κάκκο), Σανγκόι (80' Παπαδόπουλος), Μακρίεφ 

ΕΡΜΗΣ:  Αραμπατζής, Ιμερέκοφ, Φρίμποργκ, Εμεγκάρα (87' Γουικς), Τσούμου, Κωνσταντίνου (78' Αλεξίου), Χριστοφή, Παντσέκο, Τσίνα, Ψάλτης, Γεωργιάδης (66' Μαρτσίνιουκ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σανγκόι / Πατσκέκο (3η), Ιμερέκοφ (3η), Εμεγκάρα

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Κώστας Ψευδιώτης, με βοηθούς τους Μάριο Καλογήρου και Ευαγόρα Ευαγόρου. 

**Αναγκαστικές ήταν για τη Νέα Σαλαμίνα οι αλλαγές των Μπριζίτο στο 73' και Σανγκόι στο 80'. 

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12η): ΑΕΛ-Νέα Σαλαμίνα/Ερμής-Ανόρθωση

«Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy