Συνεχίζει να ανεβαίνει η ΑΕΛ, τριάρα στην Αλκή! (φώτος)

Η ΑΕΛ επικράτησε με 3-0 της Αλκής στο παιχνίδι που έγινε στο Τσίρειο στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας την τρίτη της διαδοχική νίκη. Λαφράνς στο 8΄, Αρουαμπαρένα στο 77΄ και Σασί στο 90+1 τα γκολ της ομάδας της Λεμεσού. Ο Βάσκος είχε και χαμένο πέναλτι, με δέκα η Αλκή για 15 περίπου λεπτά.

Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο

ΓΚΟΛ από τα αποδυτήρια 

Η ΑΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό του αγώνα με τον Κέβιν Λαφράνς. Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ, ξεχασμένος στην περιοχή του Πάρντο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα έπειτα από όμορφη εκτέλεση φάουλ του Αντρέα Αβραάμ. Το πρώτο τέταρτο στο Τσίρειο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να είναι κυρίαρχη στο παιχνίδι. Από την πλευρά της η Αλκή δεν κατάφερε να κρατήσει την μπάλα. Οι γηπεδούχοι με το γρήγορο γκολ που πέτυχαν πήραν τα ηνία πραγματοποιώντας τις επιθέσεις τους κυρίως από την δεξιά πλευρά. Σε μια από αυτές ο Αβραάμ λίγο έλειψε να κάνει το 2-0. Συγκεκριμένα στο 20ο λεπτό, ο Αϊρόσα σέντραρε με τον διεθνή μεσοεπιθετικό με κεφαλιά να στέλλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πάρντο. 

Στην πρώτη της οργανωμένη επιθετική ενέργεια η Αλκή έφτασε πολύ κοντά στο 1-1. Στο 24ο λεπτό ο Τιγκρουτζιά πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βοζίνια. 

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα στο σκορ. Η Αλκή πήρε μέτρα στο γήπεδο όμως η μόνη τελική που έφτιαξε μετά το σουτ τουΤιγκρουτζιά ήταν μια κεφαλιά του Φαμπρίτσιο στο 45+1 η οποία δεν ανησύχησε τον κίπερ της ΑΕΛ. 

Δεύτερο μέρος

Στο 50΄ έπειτα από σέντρα που έγινε από δεξιά ο Τιγκρουτζιά τρύπωσε ανάμεσα στους αμυντικούς της ΑΕΛ όμως είδε την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει σε κόρνερ μετά από κεφαλιά. Η απάντηση της ΑΕΛ στις τελικές ήρθε στο 54ο λεπτό με τον Μιτρέα. Ο Ρουμάνος στόπερ εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή και δεξιά όμως δεν βρήκε στόχο. Η Αλκή ωστόσο ήταν καλύτερη στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους. 

Στο 65ο λεπτό λεπτό ο Μιτρέα έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 όμως η κεφαλιά του έπειτα από εκτέλεση φάουλ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πάρντο. 

Πέναλτι, κόκκινη και άουτ! 

Στο 70΄της αναμέτρησης η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της όμως ο Αρουαμπαρένα έχασε το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Ο Φραγκέσκου ήταν αυτός που ανέτρεψε τον Βάσκο και με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε από το ματς. Ο έμπειρος επιθετικός έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πάρντο.

Δοκάρι με τον Λεάντρο, ΓΚΟΛ με Μιγκέλ

Στο 75ο λεπτό ο Αβραάμ γύρισε παράλληλα την μπάλα από δεξιά με τον Λεάντρο με μονοκόμματο σουτ να στέκεται άτυχος αφού το δοκάρι του Πάρντο του στέρησε το γκολ. Δύο λεπτά αργότερα ο Λεάντρο σέρβιρε με ωραία σέντρα στον Αρουαμπαρένα ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των αμυντικών της Αλκής και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0. 

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Σασί στο 90+1 με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή του Πάρντο. 

ΑΕΛ: Βοζίνια, Σίλβα (80΄ Ρεζέντε) Αβραάμ, Φιντέλις, Λαφράνς, Αρουαμπαρένα (79΄ Ντε Λεόνκο) Αϊρόσα, Μιτρέα, Αλνταϊρ (69΄ Σάσι) Γουίλερ, Σοάρες

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Θεοχάρους, Φραγκέσκου, Ενγκομό, Σεμέδο (76΄ Ντουβεντρού) Χαρής, Τιγκρουτζιά (83΄ Καλλής) Ιτούα (64΄ Τριμπό) Φαμπρίτσιο, Μπιλάλ, Ντιακιτέ

Κίτρινες: Αλνταϊρ/Ενγκομό, Φραγκέσκου, Ντιαγκιτέ, Τιγκρουτζιά, Φαμπρίτσιο

**Ντιαγκιτέ και Ενγκομό χάνουν τον επόμενο αγώνα

Κόκκινες: Φραγκέσκου (2η κίτρινη)

«Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy