ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΕΛ: Η άποψη του Λιάσου και η πρόβλεψή του

Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι «αιωνίων» ο Λιάσος Λουκά καταθέτει την άποψή του και την πρόβλεψή του στο kerkida.net.

Όσα μας είπε ο Κύπριος προπονητής…

Aρχικό σχόλιο- «Είναι ντέρμπι, μεγάλο παιχνίδι, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Η Ομόνοια θέλει τη νίκη για να αποδείξει ότι έχει μεγαλύτερες δυνατότητες και δεν είναι… αυτό που έδειξε μέχρι σήμερα. Το ΑΠΟΕΛ, θέλει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς, αφού δεν θέλει να έχει νέες βαθμολογικές απώλειες. Δεν μας συνήθισε να χάνει αρκετούς βαθμούς και τώρα θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος. 

Γνωρίζουν και οι δύο ότι στο σενάριο που θα ηττηθούν θα μπει αρκετή πίεση από τον κόσμο. Θα δώσουν έμφαση στην αμυντική λειτουργία οι δυο προπονητές. Θα είναι παιχνίδι τακτικής και μάλλον θα κριθεί στο γκολ». 

Για το αν έχει κάποια ομάδα το προβάδισμα; «Είναι στο 50-50. Καμία ομάδα δεν έχει προβάδισμα για το τρίποντο».

Που θα κριθεί ο αγώνας; «Ίσως στις στατικές φάσεις αν και δεν βλέπω κάποια εκ των δύο να υπερτερεί σε αυτόν τον τομέα. Σίγουρα και από την απόδοση των παικτών στη μεσαία γραμμή. Είναι η καρδιά της ομάδας. Αυτοί τραβούν το μεγαλύτερο κουπί. Τρεξίματα, υποστήριξη στην επίθεση και στην άμυνα».

Για τα πολλά γκολ που δέχεται η Ομόνοια: «Τα περισσότερα είναι από ατομικά λάθη και συγκυρίες. Δεν βλέπω να είναι θέμα ανασταλτικής λειτουργίας. Από κει και πέρα, στο σημερινό παιχνίδι δεν ξέρουμε πως θα διαχειριστούν την πίεση και το άγχος οι παίκτες της Ομόνοιας».

Για το γεγονός ότι στις κερκίδες θα έχει περισσότερο κόσμο η Ομόνοια: «Μικρό πλεονέκτημα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αν πάει καλά το παιχνίδι θα είναι υπέρ της Ομόνοιας, αν όχι θα γυρίσει μπούμερανγκ. Το ΑΠΟΕΛ δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα. Συνήθισε κόντρα σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Είδαμε πρόσφατα τι πέτυχε στη Γερμανία». 

Θα νικήσει η Ομόνοια, το ΑΠΟΕΛ ή συμβιβασμός; «Βλέπω ισοπαλία. Νομίζω ότι απόψε δεν θα έχουμε νικητή».