Νίκες για Παφιακό, Ανόρθωση, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ

Σπουδαίες στιγμές πρόσφερε η 6η αγωνιστική του ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, αφού δυο αγώνες κρίθηκαν στο τάι- μπρέικ.

Ο Παφιακός απέδρασε από το «Σπύρος Κυπριανού» κερδίζοντας τη Νέα Σαλαμίνα με 3-2 σετ και παρέμεινε στην κορυφή. Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε στη Δερύνεια την Αναγέννηση με 3-2 σετ, η Ομόνοια επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας την Ολυμπιάς Φρ. εκτός έδρας με 3-0 σετ, ενώ η Ανόρθωση δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε την Pokka ΑΕ Καραβά με 3-1 σετ.

Ματσάρα με τα όλα του
«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΠΑΦΙΑΚΟΣ 2-3 Σετ: 25-18, 20-25, 25-21, 15-25,11-15

Σε ένα εκπληκτικό αγώνα που κράτησε δυο ώρες και 23 λεπτά ο Παφιακός «απέδρασε» στην κυριολεξία από το «Σπύρος Κυπριανού» με νίκη 2-3 σετ και με το δίποντο προηγείται στη βαθμολογία ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας με 15 βαθμούς. Η Νέα Σαλαμίνα που δέχθηκε «πλήγμα» πριν τον αγώνα χάνοντας στην προθέρμανση τον ακραίο Βανέγκας τα έδωσε όλα και έχασε στις λεπτομέρειες. Ο αγώνας που ήταν τηλεοπτικός από την Cytavision 5 πραγματικά δικαίωσε τις προσδοκίες των φίλων του βόλεϊ.

Aποφασισμένη μπήκε στο πρώτο σετ η Νέα Σαλαμίνα η οποία στο ζέσταμα είχε την ατυχία να χάσει τον Βανέγκας με τραυματισμό, αλλά ο αντικαταστάτης του Σωτήρης Σιαπάνης ανταποκρίθηκε πλήρως με συνέπεια οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν συνεχώς το πάνω χέρι. Η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου προηγήθηκε με 17-12. 

Ο Παφιακός στα τελικά στάδια επιχείρησε να μπει στο σετ, αλλά η Νέα Σαλαμίνα με δυο συνεχόμενους πόντους κράτησε τη διαφορά και με τους Γαβριήλ Γεωργίου και Γιώργο Ζηκάκη αύξησαν στους εφτά πόντους  23-16. Ένα λάθος σερβίς του Παφιακού από τον Άνθιμο Οικονομίδη (σ.σ. στοίχισαν στο πρώτο σετ) έδωσαν την ευκαιρία στη Ν. Σαλαμίνα να κερδίσει το σετ με 25-18 σε 28 λεπτά.

Κύρια χαρακτηριστικά στα πρώτα στάδια του δεύτερου σετ η ισορροπία δυνάμεων, αλλά και τα λάθη του Παφιακού με συνέπεια η Νέα Σαλαμίνα να έχει το πάνω χέρι. Η άνοδος του Τοντόροβιτς βοήθησε τον Παφιακό να βελτιωθεί και να προηγηθεί με 12-13. Στο σημείο εκείνο επικράτησε εκνευρισμός στην Παφιακή ομάδα αφού δέχθηκαν κίτρινη κάρτα ο Ευσταθίου και κόκκινη ο Οικονομίδης με συνέπεια η Νέα Σαλαμίνα να πάει το προβάδισμα με 15-14, αλλά δεν το κράτησε πολύ αφού οι Παφίτες αντέδρασαν και εξασφάλισαν διαφορά τριών πόντων 19-22.. Τελικά, με τον Ευσταθίου ο Παφιακός πήρε το σετ με 20 -25 ισοφαρίζοντας σε 1-1 το ντέρμπι.

Στο τρίτο σετ η Νέα Σαλαμίνα μπήκε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 05-01 και παίζοντας ορθόδοξα αφού πάλι ο Παφιακός αντιμετώπιζε πρόβλημα στο σερβίς διατηρούσε προβάδισμα ασφαλείας. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 11 -07, αλλά κάποια λάθη που ακολούθησαν έδωσαν την ευκαιρία στους «μπλε» να μειώσουν 11-09. Νέο «ερυθρόλευκο» ντεμαράζ έφερε το σκορ στο 14-09 και στη συνέχεια με καρφί του Γεωργίου και πόντο του Σιαπάνη η διαφορά ανέβηκε στους εννιά 19-10.

Σούπερ θέαμα
Ξαφνικά όμως όλα άλλαξαν, αφού η χαλαρότητα των Σαλαμιναίων και η είσοδος του Κωνσταντινίδη (φοβερός στα σερβίς) βοήθησε τους Παφίτες να κάνουν σερί 08-01 και να κάνουν ντέρμπι το σετ 21 -19. Με καρφί του Ντίας η ομάδα του Καμπερίδη ισοφάρισε 21-21. Τα μπλοκ όμως και μια κόκκινη κάρτα στον Ντίας  έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των «ερυθρολεύκων» 24-21 για να κερδίσουν με 25-21 και ανέκτησαν το προβάδισμα με 2-1 σετ.

Ο Παφιακός μιμήθηκε τη Νέα Σαλαμίνα και στην έναρξη του τέταρτου  σετ έπαιξε πολύ καλά και με την άνοδο του Ασπιώτη ξέφυγε με εφτά πόντους 03 -10 αφού η Νέα Σαλαμίνα έκανε λάθη στην υποδοχή.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον  ένα εκ των δυο κορυφαίων τους τον Στανισλάβ Κορνιένκο και μπλοκ του Χρυσοστόμου μείωσαν σε 10-13 σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ. Ωστόσο, με σερί 00-04 οι Παφίτες προηγήθηκαν με 10-17 και αργότερα 12-21. Η ομάδα του Καμπερίδη κέρδισε με 15-25 ισοφάρισε σε 2-2 και οδήγησε το παιχνίδι σε τάι – μπρέικ.

Πόντο – πόντο πήγαιναν οι δυο ομάδες στις αρχές του τάι – μπρέικ και καμιά δεν μπορούσε να ξεφύγει, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» με την είσοδο του Αβερκίου ξέφυγαν 05-03 και 07-05. Οι «μπλε» αντέδρασαν και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στον αγώνα 07-07. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός με τον Παφιακό να προηγείται 11-14 χάρις στους Τοντόροβιτς και Ασπιώτη για να κερδίσει τελικά με 11-15 και τον αγώνα με 2-3 σετ.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(ΑΝΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ):Γεωργίου, Κασαμπαλής, Σαπάνης, Κορνιένκο, Ζηκάκης, Παφίτης, - Λίμπερο: Κοπανάροφ – Αλλαγές: Χρυσοστόμου, Αβερκίου, Βαρνάβα, Σοφοκλέους.

ΠΑΦΙΑΚΟΣ(Κ. ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ):Τοντόροβιτς, Ευσταθίου, Οικονομίδης, Ντίας,Παπαδόπουλος,Ασπιώτης – Λίμπερο: Αντωνίου – Αλλαγές: Κωνσταντινίδης, Δημητρίου, Πλατρίτης
 
Του πάνε τα τάι - μπρέικ
ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. – ΑΠΟΕΛ 2-3 Σετ: 25-16, 26-28, 23-25, 25-21, 18-20

Το ΑΠΟΕΛ πήρε σημαντικό δίποντο που του επιτρέπει να βλέπει μόνο την τετράδα αφού κέρδισε μέσα στη Δερύνεια την Αναγέννηση μετά από μάχη σχεδόν τριών ωρών με 3-2 σετ. Η Αναγέννηση τα έδωσε όλα και έχασε στις λεπτομέρειες δείχνοντας ότι διαθέτει πολύ καλή ομάδα. 

H Aναγέννηση Δ. έπαιξε πολύ καλό βόλεϊ στο πρώτο σετ και κέρδισε σχετικά με άνεση 25-16 ένα ανεξήγητα κακό ΑΠΟΕΛ στο πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με το πρώτο αφού το ΑΠΟΕΛ συνήλθε, ενώ η Αναγέννηση συνέχισε να είναι το ίδιο καλή όπως το πρώτο σετ. Συνέπεια τούτου, ήταν να διεξαχθεί ένα φοβερό σετ με τους «γαλαζοκίτρινους» πιο τυχερούς να κερδίζουν με 26-28 και να ισοφαρίζουν σε 1-1.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν μετά από ένα αμφίρροπο τρίτο  σετ να κερδίσουν με 23-25 και να κάνουν την ανατροπή και προηγήθηκαν με 1-2 σετ. Η Αναγέννηση δεν είπε την τελευταία της λέξη και κατάφερε να ισοφαρίσει τον αγώνα σε 2-2 αφού πήρε το σετ με 25-21.Το τάι – μπρέικ ήταν φοβερό με το ΑΠΟΕΛ να κερδίζει 18-20  κερδίζοντας με 2-3 σετ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ.(Μ. ΠΑΜΠΑΚΑΣ):Χριστοφή, Νόσοφ,Καραγιάννης, Ροντόλφο ,Γκρόενβελντ,Κ. Παπαϊωάννου – Λίμπερο: Xρ. Παπαϊωάννου.

ΑΠΟΕΛ (Γ.ΜΕΛΚΑΣ):Χαλλουμής,Βερίσιμο, Λούνα, Χρυσοστόμου,Πούλκο, Χατζηπαύλου – Λίμπερο: Xαμαγιούν.

Επέστρεψε στις νίκες και καραδοκεί
ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΓΥΜΝ. Φ.ΠΙΤΤΑ: ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ. – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-3 Σετ 23-25, 20-25, 18-25

Η Ομόνοια επέστρεψε στις νίκες αφού στη σάλα του Γυμνασίου Φώτη Πίττα κέρδισε την εξαιρετική για άλλο ένα αγώνα Ολυμπιάς Φρενάρου μπροστά 100 θεατές με 0-3 σετ. Η Ολυμπιάς έδειξε απέναντι στη μεγάλη αντίπαλό της εντυπωσιακά στοιχεία.

«Γεμάτο» το πρώτο σετ στη σάλα του Γυμνασίου Φώτη Πίττα, αφού η Ομόνοια πήρε με πολύ ιδρώτα το σετ απέναντι στην εξαιρετική Ολυμπιάς με 23-25 και προηγήθηκε με 0-1. Ο κόουτς της Ομόνοιας κατέβασε εξάδα με εκπλήξεις επιλέγοντας να κάνει ροτέισιον.

Η Ομόνοια δυσκολεύτηκε και στο δεύτερο σετ αλλά κέρδισε με 20-25 την αξιόμαχη ομάδα της Ολυμπιάς αυξάνοντας σε 0-2 το προβάδισμά της. Στο τρίτο σετ οι «πράσινοι» ήταν ακόμα καλύτεροι με συνέπεια να κερδίζουν με 18-25 και να κερδίζουν με 0-3 σετ.

ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ.(Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ):Τέρετσουκ, Στέκας, Γιανούζοβιτς, Αγκέλοφ,Φιλίπας, Αδάμου – Λίμπερο: Πρωτοπαπάς, Πιντίλιε. – Αλλαγές: Xρίστου, Παπέττας, Κλεάνθους, Ζάκου.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Γ. ΚΑΛΜΑΤΖΙΔΗΣ):Γκούζμαν, Σ. Πετρακκίδης,Σιντιμπέ, Αδάμου, Προδρόμου, Μπάγκρεϊ – Λίμπερο: Σαββίδης – Αλλαγές: Αλεξίου, Αχ. Πετρακκίδης, Aχιλλέως.

Πολύτιμη νίκη
«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – POKKA AE ΚΑΡΑΒΑ 3-1 Σετ: 25-21, 25-20, 18-25, 27-25

Πολύτιμη νίκη πέτυχε η Ανόρθωση η οποία μέσα στο «Θεμιστόκλειο» κέρδισε την πολύ μαχητική Pokka ΑΕ Καραβά με 3-1 σετ και βλέπει πιο ψηλά. Οι «κιτρινοπράσινοι» πάλεψαν στα ίσια και διεκδίκησαν τον αγώνα αλλά έμειναν με μια νίκη.
Αμφίιρροπο ήταν το πρώτο σετ στο προσφυγικό ντέρμπι αφού παίχθηκε αγώνας για «γερά νεύρα». Πιο εύστοχοι οι Βαρωσιώτες κέρδισαν με 25-21 και προηγήθηκαν με 1-0 σετ.

Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη και στο δεύτερο σετ με συνέπεια να κερδίσει το σετ με 25-20 και να προηγηθεί με 2-0 σετ. Παίζοντας με την «πλάτη στον τοίχο» η Pοkka ΑΕ Καραβά αντέδρασε στο τρίτο σετ και κέρδισε με 18-25 μειώνοντας σε 1-2 τον αγώνα. Το τέταρτο σετ ήταν συγκλονιστικό και κρίθηκε στους έξτρα πόντους με την Ανόρθωση να κερδίζει 27-25 και να εξασφαλίζει τη νίκη με 3-1 και το τρίποντο.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Γ.ΓΙΑΠΑΝΗΣ):Μουκασιάν, Παλχαρίνι,Κολάς, Σόρενσεν, Κοντός,Κνέζεβιτς – Λίμπερο: Xατζηδαμιανού.

POKKA AE ΚΑΡΑΒΑ(ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Θεοδούλου,Μοράλες, Ράμα, Καρακατσάνης, Ντουγξκριαρένκο, Χατζηφιλίππου – Λίμπερο: Aχιλλέως.

Στη βαθμολογία προηγείται ο Παφιακός με 15 βαθμούς, ακολουθεί η Νέα Σαλαμίνα με 13,  και το ΑΠΟΕΛ με 13 η Ομόνοια (σε πέντε αγώνες) με 12, στην πέμπτη η Ανόρθωαη με 7, στην έκτη η Αναγέννηση Δ. (σε πέντε αγώνες) με έξι, στην έβδομη η Pokka ΑΕ Καραβά με 3 και στην όγδοη η Ολυμπιάς Φρ. χωρίς συγκομιδή. 

Φουλ πρόγραμμα στα Αναπτυξιακά
Με πλούσιο πρόγραμμα συνεχίζεται η δεύτερη αγωνιστική των πρωταθλημάτων ΟΠΑΠ Ανδρών – Γυναικών U14 και U16 το Σαββατοκύριακο. Συνολικά, θα διεξαχθούν 20 αγώνες σε όλες τις κατηγορίες. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παραδοσιακά ντέρμπι όπως Νέα Σαλαμίνα – Παφιακός και Αναγέννηση - Ανόρθωση σε Παίδες και Παμπαίδες, Ανόρθωση – Robo Markets ΑΕΛ σε Κορασίδες. Η ομάδα Παμπαίδων του Λέοντα μετά την παρθενική νίκη την πρώτη εβδομάδα πάει στο Φρέναρος για να αντιμετωπίσει την Ολυμπιάς.