Πρώτο "διπλό" με ΤΕΣΣΑΡΑ! (Φώτος)

Πρώτη εκτός έδρας νίκη και μάλιστα με... τεσσάρα για τον Απόλλωνα! Η Λεμεσιανή ομάδα αντιμετώπισε εκτός έδρας την Αλκή και έφτασε στην πολύτιμη νίκη με 4-1. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 1-1 (Ζάντερ - Φαμπρίτσιο) αλλά στην επανάληψη ένα γκολ του Σκέμπρι και δύο του Μάγκλιτσα έδωσαν την νίκη στον Απόλλωνα. Δύο δοκάρια η Αλκή, ένα σε κάθε ημίχρονο.

Πρώτη φάση και 0-1!

Επιθετικό ξεκίνημα για την Αλκή που πήρε μπάλα από τα πρώτα λεπτά και δοκίμασε να επιτεθεί κυρίως από αριστερά με τους Ζάντερ και Παπουλή. Στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια, μόλις στο 7’ έφτασε και στο γκολ όταν ο Ζάντερ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στην περιοχή, ο Πάρντο έπεσε στα πόδια του αλλά ο αριστερός μπακ της Λεμεσιανής ομάδας πρόλαβε και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Ευκαιρία με Μάγκλιτσα

Ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 12’ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ όταν ο Μάγκλιτσα από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε αλλά ο Πάρντο έδιωξε με τα πόδια. Απ’ το 15λεπτο και έπειτα η Αλκή ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο και είχε τις πρώτες της… επισκέψεις στην περιοχή του Βάλε, έχοντας 1-2 στημένα τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Μείωση ρυθμού

Ισορροπημένο το παιχνίδι μέχρι το μισάωρο. Ο ρυθμός μειώθηκε, με τον Απόλλωνα να έχει την κατοχή αλλά να μην είναι όσο πιεστικός ήταν στο ξεκίνημα και την Αλκή να δείχνει πιο… ζωηρή μεσοεπιθετικά, έστω και χωρίς κάποια ευκαιρία που να ανησυχήσει τον Βάλε.

Πρώτη φάση και... ισοφάριση!

Η σταδιακή άνοδος της Αλκής έφερε την πρώτη της φάση και στην συνέχεια το γκολ της ισοφάρισης. Στο 37’ ο Λοϊζίδης μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το σουτ το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Βάλε. σΣτην συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Φαμπρίτσιο λίγο έξω απ’ την μεγάλη περιοχή, ο οποίος έκανε το δεξί δυνατό σουτ αιφνιδιάζοντας το Βάλε και στέλνοντας την στα δίκτυα για το 1-1 στο 39!

Πάνω - κάτω η μπάλα και ΔΟΚΑΡΙ!

Στο τελευταίο πεντάλεπτο, η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω με τις δύο ομάδες να πλησιάζουν στο γκολ. Αρχικά ο Απόλλωνας με τον Παπουλή στο 41’ να κάνει το γυριστό και την μπάλα να φεύγει έξω και στην συνέχεια για την Αλκή οποία σε δύο φάσεις… άγγιξε την ανατροπή με τον Μπιλάλ. Πρώτα στο 43’ με το σουτ του να διώχνει δύσκολα ο Βάλε και στην συνέχεια στο 45’ όταν η νέα του προσπάθεια κόντραρε και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα.

Το ξεκίνημα του β' μέρους

Πιο επιθετικά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας. Οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Γιάκολις και Παπουλή. Στο 53’ είχαμε και την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιάκολις να ανεβαίνει από δεξιά και να κάνει την παράλληλη πάσα, με την μπάλα να φτάνει στο δεύτερο δοκάρι στον Μαρτίνες που έκανε το πλασέ αλλά ήταν άστοχο.

Διπλή αλλαγή

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς γκολ και ο προπονητής του Απόλλωνα Σωφρόνης Αυγουστή προχώρησε σε διπλή αλλαγή, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Σκέμπρι πήρε την θέση του Μαρτίνες και ο Σαρδινέρο την θέση του Στυλιανού στο 56’, θέλοντας να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση και να φτάσει στο γκολ.

ΣΤΟΠ από Βάλε, γκολ από Σκέμπρι!

Μέσα σ’ ένα λεπτό η Αλκή… άγγιξε το δεύτερο γκολ αλλά αυτός που το πέτυχε ήταν ο Απόλλωνας! Στο 61’, ο Φαμπρίτσιο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έφτασε στο τετ α τετ με τον Βάλε αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έδιωξε σωτήρια και στην αντεπίθεση, ο Ζάντερ από αριστερά… σέρβιρε και ο Σκέμπρι που πέντε λεπτά νωρίτερα μπήκε στο παιχνίδι με κοντινό πλασέ νίκησε τον Πάρντο για το 2-1!

Τρίτο γκολ στο 65'!

Εννιά λεπτά μετά την διπλή του αλλαγή, ο Απόλλωνας έφτασε και σε τρίτο γκολ θέτοντας τις βάσεις για την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Μετά από κερδισμένο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Σαρδινέρο το εκτέλεσε γρήγορα βρίσκοντας τον Γιάκολις ο οποίος έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Μάγκλιτσα που σε κενή εστία πλάσαρε εύστοχα για το 3-1 στο 65’! Οι παίκτες και ο πάγκος της Αλκής διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο γκολ, για λάθος θέση στην εκτέλεση και λόγω του ότι έπαιξε γρήγορα ο Σαρδινέρο, χωρίς να σφυρίξει ο Μασιάς.

"Κλείδωσε" την νίκη

Στο 73’ ο Απόλλωνας… κλείδωσε την νίκη φτάνοντας και σε τέταρτο γκολ με τους ίδιους ακριβώς πρωταγωνιστές! Δημιουργός ξανά από δεξιά ο Γιάκολις, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το γύρισμα προς τα πίσω, ο Μάγκλιτσα κοντρόλαρε και έκανε το δεξί πλασέ στέλνοντας ξανά την μπάλα στα δίκτυα για το 4-1!

Δεύτερο δοκάρι

Παρά τα μαζεμένα γκολ του Απόλλωνα, η Αλκή δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να προσπαθεί επιθετικά, όντας για δεύτερη φορά άτυχη. Στο 79’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τιγκρουτζιά από δεξιά, ο Βασίλιεφ έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βάλε και να απομακρύνεται. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Θεοχάρους, Ντουβεντρού, Χαρής, Ανδρέου, Τιγκρουτζιά, Ιτούα, Λοϊζίδης, Φαμπρίτσιο (79'Μανώλη), Μπιλάλ, Ψύχας (72'Βασίλιεφ).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Σακέτι, Μαρτίνες (56'Σαρδινέρο), Άλαν, Ζάντερ, Ρομπέρζ, Παπουλής (73'Άλεξ), Στυλιανού (56'Σκέμπρι), Γιούστε, Γιάκολις, Μάγκλιτσα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Άλαν (3η), Σακέτι.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ο Δημήτρης Μασιά με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Χρίστο Χρίστου.

*Τρεις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Άλαν και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι του Απόλλωνα με τον Εθνικό.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy