Εύκολο τρίποντο, σ' ένα τρίλεπτο! (φώτος)

Η ΑΕΚ έλεγξε το παιχνίδι στο "Δασάκι" απ' την αρχή ως το τέλος και έφτασε εύκολα στο τέταρτο σερί "διπλό" της, με 0-3 επί του Εθνικού. Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε μέσα σε τρία λεπτά με τα γκολ από Φλοριάν (39') και Ακοράν (42') ενώ ο Ισπανός στο 79' έβαλε το δεύτερο προσωπικό του.

Δυο γκολ σε τρία λεπτά!

Μονόλογος της ΑΕΚ το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στα 15 δευτερόλεπτα (!) όταν ο Κυπριανού μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση, με τον Πάμπλο να διώχνει. Απ' εκεί και πέρα η ομάδα του Ιντιάκεθ έβαλε την μπάλα κάτω και με υπομονή έκανε το παιχνίδι της, έχοντας στο 6' καλή στιγμή με σέντρα-σουτ του Λαρένα. Παρά την κατοχή, όμως, δεν ήταν απειλητική κόντρα στον καλά οργανωμένο Εθνικό και μέχρι το 30' δεν έφτιαξε την μεγάλη ευκαιρία παρόλο που το ματς παιζόταν συνεχώς γύρω απ' την περιοχή του Μποκατίνοφ.

Στο 30ο λεπτό ο τερματοφύλακας του Εθνικού ήταν έτοιμος σε σουτ του Χέφελ εκτός περιοχής όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο 39' όταν ο Φλοριάν με κεφαλιά μετά από κόρνερ, έστειλε την μπάλα στην γωνία για το 0-1, με το 11ο του γκολ στην σεζόν! Έτσι το πολύ άγχος έφυγε και στο 42'... εξαφανίστηκε αφού ο Ακοράν με πλασέ μετά από ασταθή απόκρουση του Μποκατίνοφ, έγραψε το 0-2. Μάλιστα στο 45+4' η ΑΕΚ "άγγιξε" ακόμα ένα γκολ, όμως το κοντινό σουτ του Χέφελ σταμάτησε σε αμυντικό.

Λίγες φάσεις και άλλο ένα

Ίδια εικόνα και στην "επανάληψη" με την ΑΕΚ να είναι καλύτερη και να ψάχνει το τρίτο γκολ. Στο 53' ο Μποκατίνοφ ήταν έτοιμος σε ένα καλό φάουλ του Χέφελ ενώ στο 60' έβγαλε δύσκολη απόκρουση σε κεφαλιά του Καταλά.

Μέτριο το θέαμα στην συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν κανένα λόγο να... φορτσάρουν και τους γηπεδούχους να μην ρισκάρουν παρά το σκορ. Η επόμενη φάση ήρθε στο 74' με τον Μποκατίνοφ να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Ακοράν, στο 77' ο Εθνικός είχε ένα άστοχο σουτ του Παπαγεωργίου ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τομάς από διαγώνια αριστερά ήταν μόλις άστοχος. Τελικά το 0-3 έγινε στο 79' όταν ο Τέτε γέμισε από αριστερά και ο Ακοράν εντελώς μόνος με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο του γκολ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ισπανός έχασε την ευκαιρία για χατ-τρικ αφού ο Μποκατίνοφ απέκρουσε το κοντινό του σουτ στην κίνηση.

Εθνικός: Μποκατίνοφ, Φιλίποφ, Στόιτσεφ, Ρόγκατς, Σικάρσκι, Ντόμπνια, Αρέστη, Παπαγεωργίου, Κυπριανού (76' Ηλία), Ιλουρίτζε (45' Γκάβριλα), Χαραλάμπους (64' Ενέσκου)

ΑΕΚ: Πάμπλο, Μουρίγιο (86' Νέλσον), Μόισοφ, Καταλά, Λαμπάν, Λαρένα, Χέφελ (64' Τομάς), Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι, Φλοριάν (82' Ρουσιάς)

Κίτρινες: Σικάρσκι (2'), Στόιτσεφ (53') / Μουρίγιο (34')

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

- Στα 11 γκολ στο πρωτάθλημα ο Φλοριάν Τολμές

- Στα 5 γκολ ο Ακοράν Ρέγιες

- Πρώτο παιχνίδι για τον Giorgi Chikhradze στον πάγκο του Εθνικού

- Διαιτητής ήταν ο Τιμόθεος Χριστοφή, με βοηθούς τους Δώρο Τούρο - Όμηρο Τζιωρτζή, τέταρτο τον Κώστα Ψευδιώτη και παρατηρητή τον Μιχάλη Παπαβαρνάβα

«Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy