Μοιρασιά στο ΜΑΚ (φώτος)

Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής μέρας της 12ης στροφής του πρωταθλήματος Ολυμπιακός και Άρης έμειναν στην άγονη ισοπαλία 0-0. Τις περισσότερες ευκαιρίες απώλεσαν οι γηπεδούχοι, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν την μεγαλύτερη με χαμένο πέναλτι του Αουρέλιο στο 89’.

Mε την 6η τους φετινή ισοπαλία οι μαυροπράσινοι έφτασαν τους 12 βαθμούς, ενώ επίσης με έξι ισοπαλίες η Ελαφρά Ταξιαρχία στους 9.  

Πρώτη και μάλιστα μεγάλη ευκαιρία με Πεχλιβάνη
Ο Ολυμπιακός που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι σε σχέση με τον Άρη στο 6’ κατέγραψε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, μετά από πάσα του Μιγκελίτο στο κενό χώρο ο Πεχλιβάνης βγήκε μόνος απέναντι στον Νουρεντινόφσκι όμως ο σκοπιανός επενέβηκε με γρήγορη έξοδο παίρνοντάς του την μπουκιά από το στόμα. Παρά την ιδανική αρχή η συνέχεια δεν επιφύλαξε κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς φάσεων. Όλα ταυτά με την συμπλήρωση 15 λεπτών. 

Παιχνίδι αλληλεξουδετέρωσης και λαθών
Ο αργός ρυθμός, η ανάλωση της κυκλοφορίας της μπάλας στο χώρο του κέντρου και οι πολλές λάθος μεταβιβάσεις ήταν το σκηνικό στην συνέχεια της αναμέτρησης. Όλα αυτά έφεραν ένα απόλυτα ισορροπημένο ματς που δεν υπήρχαν ούτε καν υπόνοιες δημιουργίας επικίνδινων καταστάσεων μπροστά στις δύο εστίες. 

Επόμενη αξιόλογη ευκαιρία στο 43’
Έπρεπε φτάσουμε στο 43’ του αγώνα για να καταγραφεί η δεύτερη ευκαιρία του αγώνα.  Πρωταγωνιστής στην φάση πάλι ο Πεχλιβάνης όπου μετά από ωραία ατομική ενέργεια δοκίμασε το πόδι του και έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός ανέβηκε και πίεσε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ωστόσο το 0-0 χώρισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων με το τελικό σφύριγμα. 

Πανομοιότυπο το σκηνικό και στις αρχές της επανάληψης 
Πανομοιότυπο το σκηνικό και στα πρώτα στάδια της επανάληψης με τις δύο ομάδες να θέλουν να επιτεθούν αλλά να μην μπορούν.  Ο καλύτερος ο Άρης σε σχέση με το πρώτο μέρος, όμως ο Ολυμπιακός πάλι κατέγραψε την πιο σημαντική ευκαιρία στο 46’ όταν μετά από σέντρα του Αντωνίου ο Τόρε προσπάθησε να αλλάξει την πορεία της μπάλας με το στήθος όμως αυτή έφυγε έξω. 

Χαμένη ευκαιρία με Πεχλιβάνη 
Ενώ ο Άρης είχε αρχικά καλή επιθετική προϋπόθεση με τον Παναγή στο 54’, στην επαναφορά της μπάλας ο Ολυμπιακός απώλεσε την ευκαιρία του αγώνα με τον Πεχλιβάνη μόνο από εξαιρετική θέση να κάνει το σουτ ωστόσο να μην μπορεί να βρει στόχο. 

Τρίτη μεγάλη ευκαιρία χαμένη ο Πεχλιβάνης 
Στο 63’ ο Πεχλιβάνης βγήκε για τρίτη φορά σε θέση τετ-α-τετ όμως πάλι δεν κατάφερε να κάνει το ιδανικό τέλειωμα για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Μετά από πάσα του Μιγκελιτο βρήκε μόνος απέναντι στον Νουρεντινόφκσι όμως καθυστέρηση και έτσι η ευκαιρία έκανε φτερά.  Στην αντίπερα, πολύ κακός και χωρίς φαντασία ο Άρης επιθετικά.

Καλό διάστημα Άρη με δοκάρι και μία ακόμη ευκαιρία
Σταδιακά ο Άρης ανέβασε στροφές και έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στο καλό του διάστημα μάλιστα κατέγραψε δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Αρχικά στο 71’ όταν μετά από σέντρα του Μουλόπουλου και κεφαλιά του Αλέξε η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι. Η μπάλα κόλλησε στην γραμμή μέχρι που πρόλαβαν να διώξουν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού. Η δεύτερη ευκαιρία καταγράφηκε δύο λεπτά αργότερα με τον Αλέξε να κάνει το πλασέ και την μπάλα να κτυπά σε σώματα. 

Στο 77' οι μαυροπράσινοι με τον Πεχλιβάνη απάντησαν. Για τέταρτη φορά σε εξαιρετική θέση δεν κατάφερε να κάνει το ιδανικό τέλειωμα. 

Χαμένο πέναλτι για Άρη στο 89' με τον Αουρέλιο
Στο 89’ σε πέσιμο του Γιούσεφ στην περιοχή (σε μονομαχία με τον Αντωνίου) ο Άρης κέρδισε πέναλτι .  Την ευθύνη εκτέλεσης ανέλαβε ο Αουρέλιο όμως ο Χίντι έπεσε σωστά και απόκρουσε την μπάλα. Έτσι η πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ν’ ανοίξουν το σκορ και να πάρουν τη νίκη έκανε φτερά. Στην κόψη του ξυραφιού ήταν τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης όμως το 0-0 ήταν το σκορ που χώρισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:  Χίντι, Πολυκάρπου (94' Σεραφείμ), Πεχλιβάνης, Μιγκελίτο, Τόρες, Κάστρο (87' Μενελάου), Παχίπης (78' Παντελή), Σαμάρας, Χριστοφίδης, Αντωνίου, Σωτηρίου

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόσκι, Μουλόπουλος, Ευσταθίου (85' Αουρέλιο), Φράγκος (79' Μαραγκουδάκης), Ντρομπάροφ, Πάγκαλος (58' Γιούσεφ), Ντε Πάουλα, Παναγή, Κυριάκου, Νγκολόκ, Αλέξε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστοφίδης / Αλέξε, Ντρομπάροφ

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Αβραάμ Τσούκκα, με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου και Μάριο Δημητριάδη.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13η): Άρης-Ερμής / ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy