ΠΡΩΤΟ και μάλιστα σημαντικό διπλό (φώτος)

Ο Ερμής μετά από εφτά εκτός έδρας αγώνες κατάφερε να σπάσει το ρόδι και να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή νίκη. Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής επικράτησε 2-0 στο Τσίρειο του Άρη και ανέβηκε στους 13 βαθμούς. 

Τα γκολ των φτεροπόδαρων σημείωσαν οι Εμεγκάρα στο 14’ και Ιμερέκοφ στο 56’. 

ΔΟΚΑΡΙ στο 6’ ο Άρης με Μαραγκουδάκη
Μετά την έλευση των πρώτων αναγνωριστικών οι γηπεδούχοι στο 6’ απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα, μετά από σέντρα του Φράγκου ο Μαραγκουδάκης έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού κτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή.  

Το δυνατό του μπάσιμο στο παιχνίδι, δύο λεπτά αργότερα, έφερε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Μαραγκουδάκη να κάνει το σουτ και την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει σε κόρνερ. 

0-1 ο Ερμής στο 14’ με τον Εμεγκάρα 
Ο Άρης τις ευκαιρίες, ο Ερμής όμως το γκολ. Στο 14’  και δη στην πρώτη τους καλή ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν ν’ ανοίξουν το σκορ. Μετά από λάθος διώξιμο του Ευσταθίου ο Τσούμου έκλεψε την μπάλα και αμέσως έκανε το γύρισμα στον αμαρκάριστο Εμεγκάρα που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει την  στα δίκτυα και κόντρα στη ροή του αγώνα να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.  

Αντίδραση από την μια, διαχείριση από την άλλη 
Η συνέχεια βρήκε τον Άρη να προσπαθεί ν’ αντιδράσει μετά το γκολ που δέχθηκε όμως να μην μπορεί να είναι ιδιαίτερα απειλητικός. Από την άλλη ο Ερμής πετυχαίνοντας το ζητούμενο, με καλά οργανωμένη άμυνα και κυκλοφορία θέλησε να διαχειριστεί το ρυθμό.  

Λίγο πριν το σφύριγμα για την ανάπαυλα το παιχνίδι πήρε και πάλι ενδιαφέρον και γενικά ενεργητικότητα μπροστά στις δύο εστίες ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε.  Ό,τι καλύτερο από πλευράς ευκαιριών ήταν δύο καλά σουτ του Άλεξ Κωνσταντίνου (37’ – 38’) και ένα του Εμεγκάρα από εξαιρετική θέση που όμως απόκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Νουρεντινόφσκι. 

Να σημειωθεί ότι στο 42’ οι φτεροπόδαροι ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Μαρτίνιουκ στην περιοχή σε μια μονομαχία με τον Χριστοφόρου.  Παρά τις διαμαρτυρίες ο διαιτητής Βασίλης Δημητρίου είχε αντίθετη άποψη. 

Πανομοιότυπο το σκηνικό…
Πιο επιθετικός ο Άρης, άμυνα και κόντρα αντεπιθέσεις ο Ερμής. Αυτό ήταν το σκηνικό αρχές του δεύτερου ημιχρόνου στο Τσίρειο.  Ξεκίνημα με φάση (47’ ) για τους γηπεδούχους με τον Μακραγκουδάκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 51’ με τον Πατσέκο.

0-2 στο 57’ με κεφαλιά Ιμερέκοφ 
Απόλυτα αποτελεσματικοί οι φτεροπόδαροι διπλασίασαν τα τέρματά τους και έθεσαν τις βάσεις για τη νίκη.  Μετά από εκτέλεση φάουλ-γέμισμα από αριστερά του Πατσέκο, ο Ιμερέκοφ με κεφαλιά πέτυχε 0-2.  Στη φάση οι ποδοσφαιριστές του Άρη διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ καθώς ο ποδοσφαιριστής ήταν εκτεθειμένος.

Στο 59’  ο Ερμής άγγιξε και το τρίτο γκολ με τον Εμεγκάρα εντελώς μόνο να κάνει το σουτ εντός περιοχής και τον Νουρεντινόφσκι να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. 

Όλα για όλα για την μείωση 
Με τον Γιάννη Χριστόπουλο να κάνει και τις τρεις διορθωτικές αλλαγές από τον πάγκο ο Άρης τα έδωσε όλα στην επίθεση ώστε να καταφέρει να πετύχει την μείωση και έτσι να μπει ξανά στη διεκδίκηση βαθμολογικού οφέλους. Στο καλό του διάστημα δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες σε σουτ των Μαραγκουδάκη και Γιούσεφ.

Αυτό, βεβαίως, είχε και το τίμημά τού αφού  ο Ερμής έχοντας πλέον ανοικτούς τους χώρους ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος στις κόντρα αντεπιθέσεις. Μάλιστα, στο 73’ κατέγραψε μεγάλη ευκαιρία με τον Νταμτσέβσκι από κοντά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Επίσης, απείλησε από στημένη μπάλα στο 81’ και δη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη. 

Με τον χρόνο να περνά υπέρ των φιλοξενούμενων ό,τι καλύτερο είδαμε ήταν  η ευκαιρία στο 86′ σε σουτ του Τσούμου που έδιωξε εντυπωσιακά Νουρεντινόφσκι. Έτσι, το τελικό σφύριγμα τον βρήκε να πανηγυρίζει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη. Μια νίκη που του δίνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.  

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόσκι, Μουλόπουλος, Ευσταθίου, Χριστόφορου, Φράγκος (46' Νικολίτα), Μαραγκουδάκης, Ντρομπαροφ, Παναγή (72' Εγκολό), Γιουσέφ, Αλέξε (72' Μετζέντοβιτς), Ράντου

ΕΡΜΗΣ: Αραμπατζής, Ιμερέκοφ, Μάρτσινιουκ (74' Ταραλίδης), Εμεγκάρα, Τσούμου, Κωνσταντίνου, Ζαχάρια, Πατσέκο (87' Θεοδώρου), Γκονσάλβες, Νταμτσέβσκι, Ψάλτης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιούσεφ, Νουρεντινόφκι (3η)  / Πατσέκο, Ψάλτης, Τσούμου (3η)

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Βασίλης Δημητρίου με βοηθούς τους Νίκο Εγγλέζου και Αντρέα Μιχαηλίδη.

**Τα έξι γκολ έφτασε ο επιθετικός του Ερμή Εμεγκάρα. 

**Τρεις κάρτες συμπλήρωσε ο τερματοφύλακας του Άρη Νουρεντινόφσκι και χάνει τον επόμενο αγώνα με την ΑΕΛ. 

**Τρεις καρτες συμπλήρωσε ο Τσούμου και χάνει τον αγώνα ενάντια στον ΑΠΟΕΛ.  

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14η):  ΑΠΟΕΛ-Ερμής / Άρης-ΑΕΛ

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy