Με κίλερ Φλοριάν και οβίδα του Λαρένα… ΚΟΡΥΦΗ! (φώτος)

Η ΑΕΚ άλλαξε… πρόσωπο στο δεύτερο μέρος κάμπτωντας την αντίσταση της Πάφου και με δύο γκολ των Φλοριάν και Λαρένα επικράτησε με 2-0 ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλοί στο πρώτο μέρος όμως η ΑΕΚ παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης καταφέρνοντας να φτάσει σε μια σημαντική νίκη.

Το www.kerkida.net ήταν στην ΑΡΕΝΑ, διαβάστε την εξέλιξη του ματς… 

Στάθηκε καλά η Πάφος, δυσκόλεψε πολύ την ΑΕΚ...

Χωρίς κάποια ουσιαστική φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο στο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ. Η ΑΕΚ είχε μεν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων παρόλα αυτά δεν έφτιαξε κάποια αξιόλογη φάση. Στο 14ο λεπτό ο Φλοριάν έπιασε το βολέ έξω από την περιοχή του Κόπριβετς μετά από πάσα του Τομάς όμως η μπάλα πέρασε έξω. Αυτή ήταν και η πρώτη τελική στο παιχνίδι. 

Η πρώτη ευκαιρία για την Πάφο σημειώθηκε με την συμπλήρωση 20 λεπτών. Σε αντεπίθεση η οποία ξεκίνησε από τον Γκουλόν, η μπάλα έφτασε στον Κοβαλένκο ο οποίος κινήθηκε από πλάγια, μοίρασε παράλληλα εκεί όπου Μοστέφα με δυνατό σουτ είδε τον Πάμπλο να είναι σε ετοιμότητα.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 35ο λεπτό οι δύο ομάδες δεν απείλησαν η μία την άλλη. Με την Πάφο να έχει ως προτεραιότητα την σωστή αμυντική λειτουργία και την δημιουργία προϋποθέσεων στην αντεπίθεση και την ΑΕΚ να κυκλοφορεί απλά την μπάλα παρακολουθήσαμε παιχνίδι κέντρου με το ρυθμό να μην είναι τόσο καλός. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων. Η Πάφος στάθηκε πάρα πολύ καλά στην ΑΡΕΝΑ κρατώντας τους παίκτες του Ιντιάκεθ μακριά από την εστία του Κόπριβετς. 

Δεύτερο μέρος

ΔΥΟ ευκαιρίες με Φλοριάν 

Η ΑΕΚ απείλησε σε δύο περιπτώσεις στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Ο Φλοριάν ήταν πρωταγωνιστής σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Ο Γάλλος επιθετικός είδε τον Κόπριβετς να αποκρούει το σουτ του στο 47ο λεπτό. Το ίδιο συνέβη και ένα λεπτό αργότερα. Ουσιαστικά αυτές ήταν και οι πρώτες μεγάλες ευκαιρίες μέχρι εκείνη την ώρα, γενικά στο παιχνίδι. Η Πάφος στο 50΄ πλησίασε στο γκολ με τον Καμαρά όμως η κεφαλιά του επιθετικού των φιλοξενουμένων έπειτα από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, πέρασε έξω. 

ΓΚΟΛ με τον killer 

Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 58ο λεπτό. Ο Γάλλος επιθετικός πίεσε τον Γκουλόν αναγκάζοντας τον σε λάθος λίγο έξω από την περιοχή και αφού έκλεψε την μπάλα με δυνατό σουτ νίκησε τον Κόπριβετς για το 1-0.

Με την συμπλήρωση του 70΄ η ΑΕΚ έχασε μια ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Ο Τέτε ήταν αυτός που σέντραρε από αριστερά με τον Φλοριάν να προλαβαίνει την έξοδο του Κόπριβετς και με κεφαλιά να στέλλει την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Σλοβένου. 

ΦΟΒΕΡΟ 2-0 με Λαρένα

Στο 71ο λεπτό ο Λαρένα διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ με φοβερό σουτ εκτός περιοχής. Ο Ισπανός μέσος της ομάδας της Λάρνακας πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Κόπριβετς και μ΄έναν κεραυνό έκανε το 2-0!

Οκτώ λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο Τρισκόφσκι με ωραίο συρτό σουτ δεν βρήκε στόχο για το 3-0. Η μπάλα πήγαινε προς την εστία όμως κόντραρε στον Ντομίνγκεζ και έφυγε σε κόρνερ. 

Η Πάφος έφτασε κοντά στην μείωση του σκορ στο 86ο λεπτό. Ο Μπρουλς εκτέλεσε το φάουλ στο ύψος της μεσαίας γραμμής με τον Ντομίνγκεζ να κάνει το ανάποδο μέσα στην περιοχή του Πάμπλο, ωστόσο κανείς από τους συμπαίκτες του δεν κινήθηκε προς την μπάλα για να γίνει απειλητικός. 

Στο 90+1 ο Χόρχε Λαρένα έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του γκολ όμως ήταν άτυχος αφού το σουτ του πήγε στο δοκάρι του Κόπριβετς. 

ΑΕΚ: Πάμπλο, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Τομάς, Τέτε (74΄ Αντωνιάδης) Τρισκόφσκι (89΄ Κάσες) Μουρίγιο (46΄ Τρουγιόλς) Λαμπάν, Τολεμές.

ΠΑΦΟΣ: Κόπριβετς, Κομπανί, Ντομίνγκεζ, Χόριτς (78΄ Σικόρσκι) Μπρουλς, Φυλακτού (62΄ Χριστοδούλου) Καμαρά, Τζάνζα,Μοστέφα, Γκουλόν, Κοβαλένκο.

Κίτρινες: /Κομπανί, Φυλακτού (χάνει τον επόμενο αγώνα), Γκουλόν

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Νικόλας Νεοκλέους με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Σωτήρη Βίκτωρος.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy