Επιστροφή στις νίκες έστω και με... θρίλερ! (Φώτος)

Αν και όλα έδειχναν ότι η ΑΕΛ θα είχε ένα ήσυχο απόγευμα αφού σκόραρε δύο γκολ μέχρι το 24', ο Άρης αντέδρασε στο τελευταίο λεπτό και είχαμε... θρίλερ στο "Τσίρειο"! Η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ έφτασε στην νίκη με 2-1 χάρις στα γκολ του Λεόντσο στο 14' και στο 24',  με τον Άρη να μειώνει στο 84' με τον Ιονίτσα (μόλις είχε μπει σαν αλλαγή) και να έχει δοκάρι δύο λεπτά αργότερα με τον Πάγκαλο!

Κατοχή η ΑΕΛ

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά, με την ΑΕΛ να έχει περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της και να έχει κάποια καλά ανεβάσματα κυρίως από δεξιά με τον Αϊρόσα. Το πρώτο σουτ του αγώνα ήρθε στο 7' από τον Ρεζέντε, το οποίο ήταν μεν δυνατό αλλά στην ευθεία που στεκόταν ο Μιχαήλ και μπλόκαρε και την μπάλα.

Χτύπημα... Λεόντσο!

Η υπεροχή της ΑΕΛ καρποφόρησε στο 14', με την ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ να φτάνει στο γκολ ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαπενταλέπτου. Μετά από νέα επίθεση από δεξιά, ο Αϊρόσα έδωσε στον Σίλβα, αυτός δοκίμασε το πόδι του από μακριά, ο Μιχαήλ ακούμπησε λίγο την μπάλα η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στρώθηκε στον Λεόντσο, ο οποίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα για να... ανοίξει το σκορ!

Λεόντσο... το δεύτερο χτύπημα!

Ο Άρης προσπάθησε να δείξει σημάδια αντίδρασης και κέρδισε 1-2 στημένα τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Αντίθετα, στο δικό της στημένο η ΑΕΛ στο 24'... ζευγάρωσε τα τέρματά της, με δράση ξανά τον Λεόντσο! Ο Μπενίτεθ εκτέλεσε με πάσα το φάουλ δίνοντας στον Σοάρες, αυτός έκανε την σέντρα με την μπάλα να φτάνει στον Λεόντσο οποίος κοντρόλαρε και έκανε το πλασέ με το δεξί, σημαδεύοντας το αριστερό δοκάρι και τα δίκτυα του Άρη για το 2-0!

Πρώτη απειλή με Μάρκο

Στο 35' ήταν η πρώτη φορά που ο Άρης έγινε ουσιαστικά απειλητικός. Ο Μαραγκουδάκης έφυγε στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε στο τετ α τετ με τον Βοζίνια, εντός περιοχής και από αριστερά. Προσπάθησε να τον περάσει και να πλασάρει, ωστόσο ο γκολκίπερ της ΑΕΛ έπεσε σωστά στα πόδια του και σταμάτησε τον κίνδυνο. Το 2-0 ήταν και το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Επιθετική διάθεση και γκολ - οφσάιντ

Με διάθεση να πιέσει και να πετύχει κάποιο γκολ νωρίς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Άρης. Μόλις στο 47', η πίεση ανάγκασε τον Μιτρέα σε σοβαρό λάθος, ο Νικολίτσα πέρασε στον Αλέξε ο οποίος έκανε το σουτ, ο Βοζίνια απέκρουσε ασταθώς και ο Μαραγκουδάκης σκόραρε από κοντά, όμως το γκολ σωστά ακυρώθηκε αφού ο Ελλαδίτης φορ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ξανά ο Άρης

Ο Άρης συνέχισε να παίζει με μεγαλύτερη επιθετικότητα και στο 55' έφτασε ξανά κοντά στην μείωση του σκορ. Ο Μαραγκουδάκης ελίχθηκε από δεξιά και έκανε το παράλληλο γύρισμα, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Ράντου ο οποίος έκανε το... ξερό σουτ στην κίνηση, αναγκάζοντας τον Βοζίνια σε σπουδαία επέμβαση.

Αντίδραση και ευκαιρία

Βλέποντας τον Άρη απειλητικό, η ΑΕΛ αντέδρασε και στα επόμενα λεπτά ήταν η ομάδα που κράτησε περισσότερο μπάλα. Μάλιστα στο 62'... άγγιξε το τρίτο γκολ, όταν ο Σίλβα έγινε κάτοχος μπάλας εντός περιοχής, προσποιήθηκε ωραία και έκανε το δυνατό σουτ με το δεξί όμως την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Έλεγξε τον ρυθμό

Η ΑΕΛ έλεγξε τον ρυθμό και μέχρι το 80΄ήταν η ομάδα που είχε τις 1-2 καλές στιγμές στο παιχνίδι, με κινητήριο μοχλό τον Σίλβα. Ο Άρης συνέχισε την προσπάθειά του, όμως όσο κυλούσαν τα λεπτά δυσκολευόταν περισσότερο για να... πατήσει περιοχή.

Μείωση με Ιονίτσα!

Στο 84' ο Γιάννης Χριστόπουλος προχώρησε στην τρίτη του αλλαγή με τον Ιονίτσα να παίρνει την θέση του Φράγκου και στο επόμενο... δευτερόλεπτο, ο Ρουμάνος επιθετικός χρίστηκε σκόρερ! Μετά από κεφαλιά πάσα του Χριστοφόρου, ο Ιονίτσα έφυγε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά και με δυνατό σουτ νίκησε τον Βοζίνια μειώνοντας σε 2-1!

Και ΔΟΚΑΡΙ!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Άρης... άγγιξε την ισοφάριση! Σειρά του Πάγκαλου να φύγει στην πλάτη της άμυνας από αριστερά και να κάνει το πλασέ, ο Βοζίνια απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και έφυγε σε κόρνερ στο 86'! Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με την ΑΕΛ να πανηγυρίζει την νίκη με 2-1.

ΑΡΗΣ: Μιχαήλ, Μουλόπουλος, Ευσταθίου, Χριστοφόρου, Φράγκος (84'Ιονίτσα), Μαραγκουδάκης, Νικολίτσα (50'Πάγκαλος), Ντρομπάροβ, Νγκολό, Αλέξε (77'Μετζέντοβιτς), Ράντου. 

ΑΕΛ: Βοζίνια, Σίλβα, Λεόντσο (82'Αρουαμπαρένα), Λαφράνς, Αϊρόσα (74'Κυριάκου), Μιτρέα, Αλνταϊρ, Γουίλερ, Σοάρες, Μπενίτεθ, Ρεζέντε (63'Φιντέλις).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρεζέντε, Μπενίτεθ, Γουίλερ - Φράγκος.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Τιμόθεος Χριστοφή με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Χρίστο Χρίστου.

**Διατέθηκαν 1667 εισιτήρια.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy