Τι κι΄αν βρέθηκε πίσω στο σκορ… ΑΕΚΑΡΑ κορυφή! (φώτος)

Τι κι΄αν η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ δεχόμενη γκολ μετά από τρεις αγωνιστικές… Η ΑΕΚ με γκολ των Φλοριάν και Τρισκόφσκι επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-1 και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Απέναντι σ΄έναν Ολυμπιακό που προσπάθησε χάνοντας μάλιστα μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, οι ποδοσφαιριστές του Ιντιάκεθ έκαναν το καθήκον τους και πέτυχαν άλλη μια νίκη διευρύνοντας το σερί των συνεχόμενων νικών στις τέσσερις. 

Το www.kerkida.net ήταν στο Μακάρειο… 

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 1-0. Ο Πεχλιβάνης έφυγε ταχύτατα ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς της ΑΕΚ και μόνος απέναντι στον Πάμπλο έστειλε με πλασέ την μπάλα λίγο έξω.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σωτηρίου να φτάσει κοντά στην παραβίαση της εστίας των φιλοξενουμένων. Ο Κύπριος επιθετικός του Ολυμπιακού με σουτ εντός της περιοχής και λίγο πλάγια βρήκε τον έμπειρο τερματοφύλακα σε ετοιμότητα. 

Η ΑΕΚ δημιούργησε δύο προϋποθέσεις μέσα σε ένα λεπτό. Στο 15ο ο Λαρένα με σουτ προσπάθησε να απειλήσει όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Νέλσον βρέθηκε μέσα στην περιοχή όμως το σουτ του κόντραρε στον Φλοριάν και η μπάλα απομακρύνθηκε. 

Στο 19΄ σε ακόμα μια αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Τόρες με σουτ είδε την μπάλα να φεύγει σε κόρνερ. 

Το πρώτο 25λεπτο στο Μακάρειο συμπληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει μεν την κατοχή της μπάλας ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βρήκε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες απέναντι στο τέρμα. Οι μαυροπράσινοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση. Από την πλευρά της ΑΕΚ δυσκολευόταν πάρα πολύ να κάνει το παιχνίδι της. 

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ

Στο 28ο λεπτό ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μιγκελίτο. Ο Τόρες βρήκε με κάθετη πάσα τον συμπαίκτη του κι΄αυτός με ψύχραιμο πλασέ απέναντι από τον Πάμπλο έκανε το 1-0. 

Η απάντηση της ΑΕΚ, ΑΜΕΣΗ! Μόλις δύο λεπτά μετά το γκολ του Μιγκελίτο. Ο Φλοριάν εντός της περιοχής και με πλάτη στο τέρμα, γύρισε πολύ όμορφα και με πλασέ ισοφάρισε το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ έχασε δύο ευκαιρίες να γυρίσει το παιχνίδι στα τελευταία στάδια του πρώτου μέρους. Ο Φλοριάν στο 42ο λεπτό έπιασε σουτ στην κίνηση όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τρισκόφσκι να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Σκοπιανός άδειασε τους αντιπάλους όμως του σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και ο Χίντι μπλόκαρε

 

 

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το δεύτερο μέρος καταφέρνοντας να ανατρέψει το σκορ με τον Ιβάν Τρισκόφσκι. Ο Σκοπιανός επιθετικός με σουτ εντός της περιοχής του Χίντι και λίγο πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 2-1. 

Φτάνοντας στο 60΄ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο να κλειδώσει την υπόθεση τρεις βαθμοί όμως το σουτ του Τρισκόφσκι βρήκε τον Χίντι σε ετοιμότητα με τον Φλοριάν στο… ριμπάουντ να βλέπει την μπάλα να χτυπά στο χέρι του τερματοφύλακα και να απομακρύνεται. 

Η ΑΕΚ έλεγξε τον ρυθμό της αναμέτρησης προσπαθώντας να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα. Χαρακτηριστικό αυτού είναι ότι η επόμενη αξιόλογη τελική σημειώθηκε στο 83ο λεπτό όταν ο Λαρένα από πολύ μακριά είδε τον Χίντι να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ το σουτ του. 

Σε χρόνους καθυστερήσεων η ΑΕΚ έχασε άλλες δύο ευκαιρίες. Στο 90΄ με τον Λαρένα έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ και τον Χίντι να διώχνει και στο 90+2 με πλασέ του Τέτε στο ύψος της περιοχής το οποίο βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Το 2-1 υπέρ της ΑΕΚ ήταν το τελικό αποτελέσμα στο Μακάρειο. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χίντι, Πουγιούκκας, Πεχλιβάνης, Μιγκελίτο, Τόρες, Παχίπης, Σεραφείμ (66΄ Αντωνίου) Καπαρτής (66΄ Κάστρο) Σαμάρας, Χριστοφίδης, Σωτηρίου

ΑΕΚ:  Πάμπλο, Αντωνιάδης, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν (86΄ Κάσες) Τομάς (70' Τέτε) Τρισκόφκσι, Μουρίγιο, Λαμπάν, Φλοριάν (90+2  Ρουσιάς) Νέλσον

Κίτρινες: Παχίππης, Σωτηρίου, Σαμάρα/Καταλά, Λαρένα, Λαμπάν 

Κόκκινες: Σωτηρίου (δεύτερη κίτρινη)

**Ο Παχίππης συμπλήρωσε κάρτες και χάνει τον επόμενο αγώνα...

**Ο Λαμπάν χάνει τον επόμενο αγώνα της ΑΕΚ

 Διαιτητής- Ψευδιώτης Κώστας

Α’ Βοηθός Διαιτητής- Καλησπέρας Νίκος

 Β’ Βοηθός Διαιτητής -Ευαγόρου Ευαγόρας

4ος Διαιτητής - Αργυρού Μ. Ανδρέας

Παρατηρητής Διαιτησίας- Ιωάννου Μιχάλης

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy