Δέκατη νίκη και… ξανά στην κορυφή (φώτος)

Παρότι συνάντησε αρκετές δυσκολίες μέχρι να λυγήσει την αντίσταση του Άρη στο Τσίρειο, η Ανόρθωση με υπομονή και επιμονή πέτυχε δύο γκολ στο τέλος της αναμέτρησης παίρνοντας τη νίκη με 2-0.  Με την επιτυχία της αυτή η Κυρία έφτασε τους 36 βαθμούς και έπιασε ξανά κορυφή. 

Ο Ζοάο Βίκτορ με κεφαλιά στο 80’ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Άλβες στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. 

Δίκαιη κρίνεται η επικράτηση της Ανόρθωσης αφού σε όλο το παιχνίδι ήταν καλύτερη και το μόνο που της έλειπε ήταν το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα για να πετύχει το γκολ. Καλός αμυντικά ο Άρης έφτασε κοντά στο να πάρει βαθμολογικό όφελος ωστόσο έμεινε στις εντυπώσεις. 

Πρώτη καλή στιγμή στο 5’ με Αμπντουλάγιεφ
Μετά την έλευση των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που κατάγραψε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με τον Αμπντουλάγιεφ στο 5’ να κάνει το σουτ και να αναγκάζει τον Νουρεντινόφσκι να διώχνει σε κόρνερ. 

Σε ό,τι αφορά τώρα το αγωνιστικό σκηνικό οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πιέσουν ψηλά ώστε με κλεψίματα ή λάθος μεταβιβάσεις να εκμεταλλευτούν την κόντρα επίθεση, ενώ οι φιλοξενούμενοι με κατοχή θέλησαν οργανωμένα να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή.  Με αυτά και με εκείνα, όμως, η ώρα πέρασε δίχως να καταγραφεί καμία αξιόλογη φάση πέρα από μια καλή εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς στο 27'.  

Ευκαιρία για την Κυρία όμως πρόλαβε στο τσακ ο Ευσταθίου
Στο 32’ μετά από έξοχο γύρισμα στην περιοχή του Σισέ ο Βίκτορ προσπάθησε να κάνει μεμιάς το σουτ όμως ο Ευσταθίου του πήρε την μπουκιά από το στόμα διώχνοντας σε κόρνερ. Να σημειωθεί ότι η άμυνα της ελαφράς ταξιαρχίας έκλεινε σωστά τους διαδρόμους και αυτό έκανε πολύ δύσκολο το έργο των επιθετικών της Κυρίας. 

Πίεση για γκολ πριν το ημίχρονο και απανωτά κερδισμένα κόρνερ
Λίγο πριν το ημίχρονο η Ανόρθωση αύξησε την πίεσή της ώστε να πετύχει γκολ.  Μάλιστα, στο καλό της διάστημα κέρδισε τέσσερα σερί κόρνερ. Καλύτερή της στιγμή ήταν στο 37’ όταν από κόρνερ του Ράγιος ο  Σίλντενφελντ έκανε την κεφαλιά όμως ο Νουρεντινόσκι εντυπωσιακά του είπε όχι…  'Έτσι το σφύριγμα για την του ημιχρόνου βρήκε το ισόπαλο 0-0 να χωρίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων. 

Δυνατό μπάσιμο και… ευκαιρίες 
Όπως τελείωσε το πρώτο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο  ημίχρονο η Ανόρθωση. Μπήκε δυνατά και διεκδίκησε το γκολ για να θέσει τις βάσεις για νίκη.   Έκλεισε τον Άρη στο δικό του καρέ και δημιούργησε καλές ευκαιρίες.  Αρχικά στο 53’  με τον Ντουγκλάο να δίνει στον Καμαρά αλλά να μην μπορεί να βρει στόχο και δύο λεπτά αργότερα Ράγιος να κάνει το τέλειωμα  και την τελευταία στιγμή να έρχεται ο Παχίπης να έρχεται να έρχεται να σώζει προ της γραμμής. 

Αλλαγές και… 4-4-2 από Λέβι 
Σε μια προσπάθεια να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα ο Ρόνι Λέβι προχώρησε σε διπλή αλλαγή μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2.  Με Σισέ και Άλβες στην κορυφή έδωσε βάθος στην επίθεση. Στο 65’  δημιούργησε μάλιστα και καλή ευκαιρία με τον Σισέ να αστοχεί από καλή θέση. 

Απειλή από Άρη  με Γιούσεφ στο 70’
Κόντρα στην ροή του αγώνα ο Άρης λίγο έλειψε να πετύχει αυτός το γκολ.  Πιο συγκεκριμένα, στο 70’ κατέγραψε την καλύτερή του ευκαιρία με τον Γιούσεφ να κάνει το σουτ και την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να φεύγει σε κόρνερ.  

0-1 στο 80’ με κεφαλιά του Βίκτορ!
Λυτρώθηκε στο τελευταίο 10λεπτό η Ανόρθωση. Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έμπαινε σε μια αγχωτική διαδικασία στο 80’ μετά από σέντρα του Αμπντουλάγιεφ ο Ζοάο Βίκτορ με κεφαλιά από κοντά έδωσε προβάδισμα στην Ανόρθωση.  

Μετά το γκολ διαχείριση για τη νίκη
Μετά το γκολ ήταν αυτονόητο πως η Κυρία προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα και έστω με το ισχνό 0-1 να πάρει τη νίκη.  Παρόλο που ήταν ρευστό και θα μπορούσε να γίνει η ζημιά δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες αφού ο Άρης έδειχνε ακίνδυνος επιθετικά.  

Κλείδωσε τη νίκη με Άλβες στο 94’
Στις καθυστερήσεις ο Άλβες μετά από μπαλιά στον κενό χώρο βρέθηκε σε θέση βολής και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2 κλειδώνοντας τη νίκη για την Κυρία. Έτσι τελικό σφύριγμα την βρήκε να πανηγυρίζει την 10η φετινή της νίκη που φέρνει στους 36 βαθμούς. 

ΑΡΗΣ:  Νουρεντινόφσκι, Μουλόπουλος, Ευσταθίου, Παχίπης (66' Κυριάκου), Φράγκος, Μαραγκουδάκης, Ντοπάροφ, Πάγκαλος (68' Παναγή), Μαμμίδης, Νγκολόκ, Ράντου (63' Γιούσεφ)

ΑΝΟΡΘΩΣΗ:  Αρούς, Πράνιτς, Σιβού, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Βίκτορ, Γκάντσεφ (60' Καλό), Ράγιο, Αμπντουλάγιεφ, Σισέ (83' Οικονομίδης), Καμαρά (60' Άλβες)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  Ευσταθίου, Μαμμίδης / Σίλντενφελντ (3η), Αμπντουλάγιεφ

**Κόπηκαν 1865 εισιτήρια στο Τσίρειο. 

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Νεόφυτος Νεοφύτου, με βοηθούς του Νικόλα Καλησπέρα και Πέτρο Πέτρου.

**Πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον αρχηγό της Κυρίας Ζοάο Βίκτορ. Πρώτο για τον Αντρέ Άλβες. 

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Παχίπη από πλευράς Άρη λογω τραυματισμού. 

**Tρεις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Σίλντενφελντ και χάνει τον επόμενο αγώνα. 

**Στον αγώνα του πρώτου γύρου η Ανόρθωση είχε επικρατήσει με 1-0.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17η): Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ / Άρης-Αλκή  

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy