Ο Ερμής έβαλε ΣΤΟΠ στο σερί της ΑΕΚ (φώτος)

ΑΕΚ και Ερμής έμειναν στην ισοπαλία (1-1) το βράδυ της Κυριακής, έτσι το σερί των τεσσάρων νικών των γηπεδούχων, έλαβε τέλος. Ο Αραμπατζής απέκρουσε πέναλτι, ο Ακοράν άνοιξε το σκορ και ο Ιμερέκοφ ισοφάρισε. Το www.kerkida.net ήταν στην ΑΡΕΝΑ...

Χαμένο πέναλτι και γκολ στο τέλος

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά και στο 7' είχε την πρώτη φάση όταν ο Ακοράν γέμισε και ο Ζαχάρια στην προσπάθειά του ν' απομακρύνει, παρολίγο να κάνει το αυτογκόλ. Στο 9' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Πατσέκο ανέτρεψε τον Τρισκόφσκι, με τον Μασιά που ήταν μπροστά στην φάση σωστά να το καταλογίζει. Ο Σκοπιανός ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Αραμπατζής έβγαλε την απόκρουση!

Απ' εκεί και πέρα ο Ερμής ανέβηκε κάπως και πλησίασε 2-3 φορές απειλητικά την περιοχή του Πάμπλο όμως χωρίς να φτάσει σε κάποια καλή τελική προσπάθεια ενώ και η ΑΕΚ πλέον δεν ήταν επικίνδυνη. Σταδιακά οι γηπεδούχοι πήραν ξανά τον έλεγο και γυρόφερναν την περιοχή όμως δεν έφτιαχναν ευκαιρίες. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό λόγω των πολλών φάουλ από πλευράς Ερμή, κάτι που προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του Ιμανόλ Ιντιάκεθ. 

Μετά από αρκετή ώρα είχαμε φάση στο 44' και ήρθε και το γκολ... Ο Ακοράν έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, προσποιήθηκε και με κοντινό σουτ έκανε το 1-0! Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ την ώρα που ο Τρισκόφσκι έδωσε στον Ακοράν. Απ' το τηλεοπτικό ριπλέι φαίνεται να μην καλύπτεται ο Ισπανός.

Ισοφάριση και πίεση χωρίς αποτέλεσμα

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν αρκετά καλά, με τελικές προσπάθειες εκατέρωθεν. Στο 48' ένα σουτ του Ζαχάρια πήγε έξω, στο 52' ο Αραμπατζής με το πόδι απέκρουσε ένα σουτ-γύρισμα του Μόισοφ και στο 61' ο Τρισκόφσκι πλάσαρε άστοχα.  Στην επόμενη φάση ήρθε και το γκολ αφού ο Ερμής εκμεταλλεύτηκε την πρώτη του κλασική ευκαιρία στο ματς: Στο 65' ο Πατσέκο γέμισε με φάουλ και ο Ιμερέκοφ με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε! Μάλιστα στο 69' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μόισοφ έκανε λάθος, ο Εμεγκάρα έκλεψε αλλά ο Πάμπλο τον "έκλεισε" και έσωσε το τετ-α-τετ.

Το τελευταίο 20λεπτο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την ΑΕΚ. Ο Ιντιάκεθ έριξε στο γήπεδο Τομάς, Λαρένα, Ρουσιά και η ομάδα του κρατούσε την μπάλα, έψαχνε τους χώρους, όμως ο Ερμής με μαζική άμυνα "προστάτεψε" την εστία του Αραμπατζή. Πέρα από 2-3 σουτ, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να φτιάξουν την μεγάλη ευκαιρία και το τελικό σφύριγμα τους βρήκε να αφήνουν δυο βαθμούς στο... χορτάρι της ΑΡΕΝΑΣ.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Νέλσον, Αντωνιάδης (72' Τομάς), Μόισοφ, Καταλά, Μπόλιεβιτς (77' Λαρένα), Κάσες (81' Ρουσιάς), Τέτε, Τρισκόφσκι, Ακοράν, Φλοριάν

Ερμής: Αραμπατζής, Ψάλτης, Τσίνα, Νταμσέφσκι, Ιμερέκοφ, Ζαχάρια, Φρίμπονγκ (35' Κέζος), Πατσέκο, Κωνσταντίνου, Μαρτίνιουκ (93' Ταραλίδης), Εμεγκάρα (83' Θεοδώρου)

Κίτρινες: Τέτε 68' / Ιμερέκοφ 19', Μαρτίνιουκ 32', Ζαχάρια 72', Εμεγκάρα 80'

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

- Τρίτη κίτρινη για τον Τέτε που δεν θα παίξει με την ΑΕΛ στο Τσίρειο.

- Δεύτερο γκολ για τον Μαξίμ Ιμερέκοφ.

- Στα εφτά γκολ ο Ακοράν.

- Έκτη κίτρινη για τον Μαρτίνιουκ και τον Ζαχάρια που δεν θα παίξουν κόντρα στον Απόλλωνα.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Φρίμπονγκ απ' τον Κέζο.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους Δώρο Τούρο - Χρίστο Χρίστου Ε., τέταρτο τον Αβραάμ Τσούκκα και παρατηρητή τον Ανδρέα Λ. Δημητρίου.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy