Μαυροπράσινη ΠΑΡΑΜΟΝΗ Χριστουγέννων (φώτος)

Σ΄ένα παιχνίδι με συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων, ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη επικρατώντας του Εθνικού με 3-2.

Οι μαυροπράσινοι ήταν οι νικητές του ντέρμπι στα κάτω διαζώματα με το γκολ - πέναλτι του Σαμάρα στο 90΄να κρίνει τον νικητή. Το σκορ για την ομάδα του Χρύση άνοιξε ο Σωτηρίου στο 5΄ με τον Εθνικό να απαντά με τον Πιντσέλι στο 11΄για το 1-1. Λίγα λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τόρες έβαλε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού όμως ο Πιντσέλι και πάλι στο 85΄ διαμόρφωσε το 2-2. Το τελικό 3-2 ήρθε στο 90΄με τον Σαμάρα.  

Η εξέλιξη του αγώνα...

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς στο Μακάρειο με τον Σωτηρίου. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων, έπειτα από σέντρα του Παχίπη από δεξιά σηκώθηκε πιο ψηλά απ΄όλους μέσα στην περιοχή του Μπογκαντίνοφ και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η απάντηση του Εθνικού ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Κιπιάνι. Ο Ρώσος μεσοεπιθετικός των φιλοξενουμένων με σουτ έξω από την περιοχή είδε την μπάλα αφού κόντραρε να περνά μόλις δίπλα από την εστία του Χίντι.  

Στο 11ο λεπτό ο Εθνικός έκανε το 1-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πιντσέλι. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα για μαρκάρισμα του Πουγιούκα στον Χαραλάμπους. Ο Βραζιλιάνος ευστόχησε στέλλοντας την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Χίντι. 

Φτάνοντας στο 20λεπτο, ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Ο Τόρες ήταν αυτός που βρέθηκε στην περιοχή, κατέβασε την μπάλα όμως δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα τροχιά προς τα δίκτυα. Στην συνέχεια, ο Σωτηρίου με μακρινό σουτ ήταν άστοχος.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χριστοφίδης έπιασε δυνατή κεφαλιά όμως ο Μπογκαντίνοφ πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση κρατώντας το 1-1 για τον Εθνικό.  Στο 37ο λεπτό ο Χαραλάμπους με σουτ μέσα στην περιοχή ήταν άστοχος. Ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού ήταν σε πλεονεκτική θέση για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης.

Β΄ Ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο καταφέρνοντας μάλιστα να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Τόρες. Ο επιθετικός των γηπεδούχων με πολύ ωραία κεφαλιά εντός της περιοχής νίκησε τον Μπογκαντίνοφ για το 2-1 στο 53ο λεπτό.

Το γκολ έδωσε μεγάλη ώθηση στους παίκτες του Ολυμπιακού. Τρία λεπτά μετά την κεφαλιά - γκολ του Τόρες, ο Πεχλιβάνης έκανε ωραία ατομική ενέργεια, έπιασε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. 

Οι συχνοί τραυματισμοί προκάλεσαν ολιγόλεπτες διακοπές μέχρι το 80΄και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Εθνικός σ΄εκείνο το διάστημα προσπάθησε να πιέσει στην εστία του Χίντι με τον Ολυμπιακό να έχει ως κύριο μέλημα του την διατήρηση του υπέρ του προβαδίσματος. 

Στο 83ο λεπτό σε μια αντεπίθεση, ο Πεχλιβάνης λίγο έξω από την περιοχή έπιασε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

ΞΑΝΑ Πιντσέλι 

Πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90΄, ο Πιντσέλι επιχείρησε σουτ από πολύ μακριά στέλλοντας την μπάλα στα δίκτυα για το 2-2 του Εθνικού. Δεύτερο προσωπικό γκολ του αρχηγού στο παιχνίδι. 

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει για τρίτη φορά προβάδισμα στο σκορ με τον Σαμάρα στο 90΄από το σημείο του πέναλτι. Την παράβαση υπέδειξε ο Ψευδιώτης για χέρι του Αρέστη με τον αρχηγό των μαυροπρασίνων να νικά τον Μπογκαντίνοφ για το τελικό 3-2! 

Ολυμπιακός: Χίντι, Πουγιούκας, Πεχλιβάνης (93΄ Αυλωνίτης) Μιγκελίτο, Τόρες, Παχίπης, Σεραφείμ (65΄ Πολυκάρπου) Σαμάρας, Χριστοφίδης, Αντωνίου (52΄ Καπαρτής)Σωτηρίου 

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Στόιτσιεφ (46΄ Ρόκατς) Πιντσέλι, Κιπιάνι, Χαραλάμπους, Ενέσκου, Κυπριανού, Τσικάρσκι, Φιλίποφ (46΄ Ιλουρούτζε) Αρέστη, Ντόβμπνια 

Κίτρινες: Παχίππης, Σωτηρίου, Σαμάρας, Μιγκελίτο/Στόιτσιεφ, Ρόκατς, Πιντσέλι, Αρέστη

**Οι Στόιτσιεφ, Αρέστη και Ρόκατς συμπλήρωσαν κάρτες και θα απουσιάσουν από το επόμενο παιχνίδι της ομάδας τους.

Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης 
Α΄Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου
Β΄Βοηθός: Αντρέας Αντρέου
4ος: Δημήτρης Μασιάς
Παρατηρητής: Μιχάλης Αργυρού 

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy