Ντέρμπι με μεγάλες προσδοκίες αλλά όλα... μηδέν (Φώτος)

Σε ένα παιχνίδι που πριν την έναρξη του είχαμε μεγάλες προσδοκίες, μετά το τέλος του θα το ξεχάσουμε γρήγορα. ΑΕΛ και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν στο "Τσίρειο" και έμειναν στο ισόπαλο 0-0, σε ένα μέτριο έως και κακό παιχνίδι. Ζήτησε πέναλτι στο φινάλε η ΑΕΛ. Ελάχιστες οι καλές στιγμές, μάλλον δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα. 

Ξεκίνημα με πίεση

Με διάθεση να ασκήσει πίεση ψηλά και να... χαλάσει το παιχνίδι της ΑΕΚ από πίσω ξεκίνησε η ΑΕΛ. Οι τέσσερις μεσοεπιθετικοί πίεζαν τους αντίπαλους αμυντικούς δυσκολεύοντας τους στο ξεκίνημα των επιθέσεων, έχοντας 2-3 κλεψίματα σε καλό χώρο στο πρώτο δεκάλεπτο. Ένα δεκάλεπτο που κύλησε χωρίς κάποια καλή φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Αλληλοεξουδετέρωση...

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι χαμηλός στο παιχνίδι. Χωρίς οποιαδήποτε υποψία φάσης μέχρι και το 20', με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται. Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό από την πίεση της ΑΕΛ, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν να κρατούν λίγο περισσότερο μπάλα και να φτιάχνουν τις πρώτες τους ακίνδυνες προϋποθέσεις.

Ορεξάτος ο Αβραάμ, άτυχος ο Αντωνιάδης

Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που είχε μεγαλύτερη επιθετικότητα, κυρίως με τον Αβραάμ που ήταν ο πιο ορεξάτος παίκτης στο πρώτο 25λεπτο του αγώνα. Ο διεθνής άσος είναι 1-2 καλά ανεβάσματα από αριστερά αλλά τα γεμίσματά του στην αντίπαλη περιοχή πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Στο 27' ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, αφού ο Αντωνιάδης τραυματίστηκε και ο Νέλσον πήρε την θέση του.

Λάθος Βοζίνια και πρώτη φάση

Έπρεπε να φτάσουμε στο 29' για να δούμε την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι. Αυτή ανήκε στην ΑΕΚ με... ευθύνη του Βοζίνια. Μετά από βαθιά μπαλιά, ο γκολκίπερ της ΑΕΛ βγήκε μακριά και πλάγια από την εστία του, ο Τολεμές πρόλαβε και... τσίμπησε την μπάλα, δοκιμάζοντας από πλάγια θέση να σκοράρει σε κενή εστία όμως το πλασέ του πέρασε λίγο έξω.

Δεν... ξύπνησε το παιχνίδι

Η φάση του Τολεμές δεν... ξύπνησε το παιχνίδι. Τίποτα αξιόλογο δεν ακολούθησε στο τελευταίο τέταρτο του πρώτο ημιχρόνου, το οποίο έληξε με τις δύο ομάδες να παραμένουν στο ισόπαλο 0-0.

Β' Μέρος με καλύτερες προοπτικές

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλύτερες προοπτικές αφού μόλις στο 48' είχαμε την πρώτη καλή φάση. Ο Τολεμές έφυγε στην πλάτη της άμυνας και μπήκε στην περιοχή από δεξιά, όμως το σουτ του ήταν αρκετά άστοχο με την μπάλα να φεύγει ψηλά από την εστία του Βοζίνια.

ΚΛΑΣΙΚΗ ευκαιρία με Λαφράνς!

Φτάνοντας στο 62', η ΑΕΛ έχασε την πρώτη της σπουδαία ευκαιρία, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα. Ο Αβραάμ ξανά από αριστερά ήταν ο δημιουργός, έκανε το συρτό γύρισμα, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Λαφράνς πρόλαβε και έκανε την προβολή, όμως έστειλε την μπάλα έξω.

Απάντησε... δις

Η ΑΕΚ... αντέδρασε και απάντησε με δύο δικές της καλές φάσεις στα επόμενα λεπτά. Αρχικά στο 63' με τον Ακοράν να μπαίνει στην περιοχή και να φτάνει... φάτσα με τον Βοζίνια όμως ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε σωτήρια και στο 65' ξανά ο Βοζίνια ενήργησε σωστά και έδιωξε δύσκολα το συρτό σουτ του Λαρένα. Μέχρι και το 80' δεν υπήρξε άλλη καλή στιγμή.

Ανέβηκε και... άγγιξε το γκολ

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η ΑΕΛ πίεση περισσότερο, μπήκε 2-3 φορές με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και στο 91' είχε κλασική ευκαιρία σε γύρισμα του Λαφράνς στην μικρή περιοχή, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Αβραάμ βρέθηκε στο έδαφος σε μαρκάρισμα του Τρισκόφσκι, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιώργος Νικολάου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το τέλος βρήκε ΑΕΛ και ΑΕΚ στο ισόπαλο 0-0.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αβραάμ, Φιντέλις, Λαφράνς, Μέσκα (76'Αρουαμπαρένα), Αϊρόσα, Σάσι, Μιτρέα, Αλνταϊρ (84'Μαύρου), Γουήλερ (69'Σίλβα), Σοάρες.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Αντωνιάδης (27'Νέλσον), Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα (90'Τρουγιόλς), Ακοράν, Τομάς (86'Σόρια), Τρισκόφσκι, Μουρίγιο, Λαμπάν, Τολεμές.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γουήλερ (3η), Μιτρέα, Αβραάμ - Νέλσον, Λαρένα (3η), Λαρένα, Καταλά (3η).

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Παύλο Γεωργίου.

**Στο παιχνίδι του α' γύρου, η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ στην ΑΡΕΝΑ με γκολ του Λαρένα.

**Αναγκαστική η αλλαγή του Αντωνιάδη με τον Νέλσον λόγω τραυματισμού του πρώτου.

**Τρεις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Χρήστος Γουήλερ και θα απουσιάσει από το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα.

**Στο γήπεδο για... κατασκοπεία από πλευράς Απόλλωνα ο Περικλής Παπαπαναγής.

**Τρεις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσαν οι Χόρχε Λαρένα και Νταβίντ Καταλά και θα απουσιάσουν από το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Νέα Σαλαμίνα.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy