ΠΟΙΝΕΣ από Αριστοτέλη Βρυωνίδη

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης αφού εξέτασε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:


 
*Καταγγελία του διαιτητή Χρίστου Νικολαΐδη κατά του FERREIRA DE CASTRO HELDER FERNANDO, ποδοσφαιριστή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που αποβλήθηκε γιατί στέρησε καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας /17.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία του διαιτητή Δημήτρη Σολωμού κατά του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου, ποδοσφαιριστή του ΔΙΓΕΝΗ που αποβλήθηκε γιατί μετά από φάουλ σηκώθηκε και με επιθετική συμπεριφορά κινήθηκε προς τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή το έσπρωξε και τον έβρισε στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ Μόρφου – ΕΘΝΙΚΟΣ Λατσιών/15.12.2017.
Απόφαση: Αποκλεισμός 3 αγωνιστικών και πρόστιμο
 

*Καταγγελία του διαιτητή Σάββα Παναγιώτου κατά του Λούκα Παγκράτη, ποδοσφαιριστή της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ που αποβλήθηκε για βίαιη συμπεριφορά, καθώς παιζόταν το παιχνίδι χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλο ποδοσφαιριστή με τον αγκώνα του στον αγώνα Πρωταθλήματος U19 A’ Κατηγορίας ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου /16.12.2017.
Απόφαση: Αποκλεισμός 3 αγωνιστικών και πρόστιμο
 
*Καταγγελία του διαιτητή Κωνσταντίνου Σάββα κατά του Χριστόδουλου Καραολή, ποδοσφαιριστή του ΔΙΓΕΝΗ Ορόκλινης που αποβλήθηκε για βίαιη συμπεριφορά, χτύπησε στο πρόσωπο αντίπαλο ποδοσφαιριστή με βίαιο τρόπο στον αγώνα Πρωταθλήματος U19 B’ Κατηγορίας ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – ΔΙΓΕΝΗΣ Ορόκλινης /17.12.2017.
Απόφαση: Αποκλεισμός 2 αγωνιστικών και πρόστιμο
 
*Καταγγελία του διαιτητή Ηλία Ηλία κατά του Χαράλαμπου Κόκκινου, ποδοσφαιριστή του ΕΡΜΗ που αποβλήθηκε για βίαιο λάκτισμα σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή στον αγώνα Πρωταθλήματος U19 B’ Κατηγορίας ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΠΑΕΕΚ Κερύνειας/17.12.2017.
Απόφαση: Αποκλεισμός 2 αγωνιστικών και πρόστιμο
 
*Καταγγελία του διαιτητή Κυριάκου Β. Κυριάκου κατά του Κωνσταντίνου Γεωργίου, ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ που αποβλήθηκε για βίαιη συμπεριφορά, κτύπησε βίαια εκτός φάσης με κουτουλιά στο πρόσωπο αντίπαλο ποδοσφαιριστή στον αγώνα Πρωταθλήματος U16 ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας – ΑΡΗΣ Λεμεσού/16.12.2017.
Απόφαση: Αποκλεισμός 3 αγωνιστικών και πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου στον αγώνα Κυπέλλου COCA - COLA Α’-Β’ Κατηγορίας ΑΛΚΗ Ορόκλινης – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου /13.12.2017.
(α) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1 (β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για είσοδο φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο μετά την λήξη του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά της ΠΑΦΟΥ FC λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18   της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18 ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΑΛΚΗ Ορόκλινης – ΠΑΦΟΣ FC/18.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18   της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου/16.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ  λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18   της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας/17.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για είσοδο φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο μετά την λήξη του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας – ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας/16.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ για ανάρτηση πανό ακατάλληλο για αθλητικές εκδηλώσεις κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου/16.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς – ΑΕΛ Λεμεσού/17.12.2017.
(α) για ανάρτηση πανό ακατάλληλο για αθλητικές εκδηλώσεις κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18   της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18 ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά της ΑΕΚ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΑΕΚ Λάρνακας – ΕΡΜΗΣ Αραδίππου/17.12.2017.
(α) για πρόκληση επεισοδίων από φιλάθλους της μετά το τέλος του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 4 (κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18   της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18 ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά του IDIAKEZ BARKAIZTEGI JOSEBA IMANOL προπονητή της ΑΕΚ για δηλώσεις και/ή ανακοινώσεις που προέβη στην δημοσιογραφική διάσκεψη μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΚ Λάρνακας – ΕΡΜΗΣ Αραδίππου ο οποίος διεξήχθη στις 17.12.2017 εκφράζοντας απόψεις και επικρίσεις σε σχέση με το κύρος της διαιτησίας και/ή οι οποίες θίγουν και/ή είναι εκτός των πλαισίων αθλητοπρέπειας και/ή μπορούν να συμβάλλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορούν να συμβάλλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό κατά παράβαση του άρθρου 2 (α) και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4 (ιστ) (ι) (ιι) (ιιι) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΕΡΜΗ γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1 (β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Cyta ΑΕΚ Λάρνακας – ΕΡΜΗΣ Αραδίππου /17.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου για φτύσιμο από οπαδούς της ομάδας κατά των διαιτητών μετά το τέλος του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (στ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας ΕΘΝΙΚΟΣ Άσσιας – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου /16.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά του Στέλιου Χατζησολωμού προπονητή τερματοφυλάκων της ΕΝΑΔ που αποβλήθηκε από τον διαιτητή του αγώνα στο 85ο λεπτό του αγώνα για έντονες διαμαρτυρίες κατά παράβαση του άρθρου 4 (γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟ)Π στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας ΑΧΥΡΩΝΑΣ Λιοπετρίου – ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς/16.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία στον αγώνα Πρωταθλήματος U19 A’ Κατηγορίας ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/16.12.2017.
(α) κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας γιατί επέτρεψε να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο και να είναι γραμμένος στο Φύλλο Αγώνα (σαν λοιπόν προσωπικό της ομάδας ο προπονητής Κωνσταντίνος Φασουλιώτης) ο οποίος δεν δικαιούται γιατί είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA Β) κατά παράβαση του άρθρου 13 του ΚΕΦ. XIII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) κατά του Κωνσταντίνου Φασουλιώτη ο οποίος (είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA Β) και δεν δικαιούται να είναι γραμμένος στο Φύλλο Αγώνα (σαν λοιπόν προσωπικό) και να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο κατά παράβαση του άρθρου 13 του ΚΕΦ. XIII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας.
Απόφαση: Αποκλεισμός 1 αγωνιστικής και πρόστιμο
(γ) κατά του Κωνσταντίνου Φασουλιώτη που αποβλήθηκε από τον διαιτητή του αγώνα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου για έντονες διαμαρτυρίες κατά παράβαση των άρθρων 4 (γ) και 9 (ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία στον αγώνα Πρωταθλήματος U19 Α’ ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου/16.12.2017.
(α) κατά του ΑΡΗ Λεμεσού για πρόκληση επεισοδίων μεταξύ ποδοσφαιριστών της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 4 (κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) του Ευριπίδη Σιαηλή ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας (τον κλώτσησε) κατά παράβαση των άρθρων 4 (γ) και 9 (ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Αποκλεισμός 3 αγωνιστικές και πρόστιμο
 
*Καταγγελία στον αγώνα Πρωταθλήματος U19 Α’ Κατηγορίας ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου/16.12.2017.
(α) κατά της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για πρόκληση επεισοδίων μεταξύ ποδοσφαιριστών της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 4 (κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) κατά του Χαράλαμπου Κουζαρή ποδοσφαιριστή της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας (ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο) κατά παράβαση του άρθρου 4 (γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Αποκλεισμός 3 αγωνιστικών και πρόστιμο
(γ) κατά του Λουκά Παγκράτη ποδοσφαιριστή της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ που αποβλήθηκε από τον διαιτητή του αγώνα στο 94ο λεπτό και ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά συμμετέχοντας σε συμπλοκή μεταξύ ποδοσφαιριστών κατά παράβαση των άρθρων 4 (γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Αποκλεισμός 3 αγωνιστικών και πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά του ΟΘΕΛΛΟΥ γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1 (β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος U19 Γ’ Κατηγορίας ΕΝΥ ΔΙΓΕΝΗΣ Ύψωνα – ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου/17.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά της ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €600= που επιβλήθηκε στον Αντρέα Παπαχριστοδούλου παράγοντα του σωματείου της στις 08.11.2017 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας ΑΚΡΙΤΑΣ Χλώρακας – ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς /28.10.2017 αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών και πρόστιμο.
 
*Καταγγελία κατά της ΠΑΦΟΥ FC γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €50= που επιβλήθηκε στο σωματείο της στις 15.11.2017 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος U15 ΑΕΖ Ζακακίου – ΠΑΦΟΣ F C/04.11.2017 αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών.
 
*Καταγγελία κατά της ΠΑΦΟΥ FC γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €1500= που επιβλήθηκε στο σωματείο της στις 15.11.2017 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΠΑΦΟΣ F C/05.11.2017 αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών και πρόστιμο.