ΑΝΙΚΗΤΟΣ Βεσελόφσκι και ΑΣΦΑΙΡΟΣ Απόλλωνας (Φώτος)

Μπορεί από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Απόλλωνας να κυριάρχησε και να έφτιαξε μπόλικες ευκαιρίες (15 έναντι 2), ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον... ανίκητο Βεσελόφσκι και έμεινε στο ισόπαλο 0-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που δεν σκόραρε η Λεμεσιανή ομάδα και η δεύτερη σερί ισοπαλία. Με πολλές απουσίες και νεαρούς η... ψυχωμένη Νέα Σαλαμίνα, πήρε έναν σημαντικό βαθμό στην μάχη για παραμονή. Δύο φορές ζήτησε πέναλτι ο Απόλλωνας και μία η Νέα Σαλαμίνα.

Οι επιλογές του Πουρσαϊτίδη

Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Βεσελόφσκι, τριάδα στα στόπερ οι Μιντίκκης, Κούσουλος και Χατζηκωνσταντής, δεξί μπακ - χαφ ο Σεργίου και αριστερό μπακ - χαφ ο Κορέια. Αμυντικά χαφ οι Νταμάχου και Παπαδόπουλος, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μπριτζίτο και επιθετικό δίδυμο οι Κυπριανού και Μακρίεφ.

Οι επιλογές του Αυγουστή

Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Βάλε, δεξί μπακ ο Σαρδινέρο, αριστερό μπακ ο Βασιλείου και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γιούστε και Ρομπέρζ. Αμυντικά χαφ οι Σακέτι και Άλαν, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μαρτίνες, έξω δεξιά ο Γιάκολις, έξω αριστερά ο Σκέμπρι και στην κορυφή της επίθεσης ο Ζελάγια.

Κλασική μόλις στο 3'!

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα ο Απόλλωνας έδειξε τις διαθέσεις του, ασκώντας πίεση και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις. Η πρώτη κλασική ευκαιρία ήρθε μόλις στο 3', όταν μετά από συνεργασία ανάμεσα σε Σαρδινέρο, Γιάκολις και Άλαν, ο Μαρτίνες... έσκαψε την μπάλα στον Ζελάγια που εντός περιοχής έκανε το κοντρόλ και το σουτ, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω.

Συνέχισε ο Απόλλωνας, ανέβηκε η Νέα Σαλαμίνα

Ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να είναι πιο επιθετικός, όμως σταδιακά η Νέα Σαλαμίνα ισορρόπησε, ανέβηκε κάποια μέτρα και προσπάθησε να γίνει απειλητική κυρίως με τον Μπριτζίτο. Φτάνοντας στο 15λεπτο, το 0-0 παρέμενε και μοναδική καλή φάση ήταν αυτή με τον Ζελάγια στο 3'.

Ευκαιρία με Σκέμπρι

Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε με την συμπλήρωση του εικοσαλέπτου και ανήκε ξανά στους φιλοξενούμενους. Μετά από κλέψιμο και γρήγορη εκδήλωση επίθεσης, ο Μαρτίνες από δεξιά σέντραρε με το δεξί στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Σκέμπρι έγινε κάτοχος της μπάλας από δύσκολη θέση, έκανε το πλασέ αλλά ο Βεσελόφσκι ενέργησε σωτήρια και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Ίδιο σκηνικό

Καμία διαφοροποίηση στην εικόνα, με τους "γαλάζιους" να έχουν την κατοχή και την υπεροχή, να γυροφέρνουν έξω από την περιοχή του Βεσελόφσκι και να ψάχνουν τον τρόπο για να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των "ερυθρολεύκων". Στο 36' ο Ρομπέρζ και στο 39' ο Μαρτίνες προσπάθησαν να... ανοίξουν το σκορ, όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Άλλες δύο χαμένες και ημίχρονο

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να χάνουν άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Αρχικά στο 43' με τον Μαρτίνες να κάνει το σουτ εντός περιοχής και να στέλνει την μπάλα λίγο έξω και στην συνέχεια στο 45' με τον Ζελάγια να κάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Σαρδινέρο, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.

Ξεκίνημα και Μάγκλιτσα

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Σωφρόνης Αυγουστή προχώρησε και στην πρώτη του αλλαγή περνώντας στο παιχνίδι τον Μάγκλιτσα αντί του Σκέμπρι, με τον Κροάτη να παίζει στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τον Απόλλωνα να είναι μόνιμα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά.

Μέσα ο Άλεξ και ευκαιρία

Στο 62' ο Σωφρόνης Αυγουστή πέρασε στο παιχνίδι τον Άλεξ Ντα Σίλβα και τρία λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος πλησίασε στο γκολ, με μια από τις γνωστές του εκτελέσεις φάουλ, την οποία έδιωξε δύσκολα ο Βεσελόφσκι. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Βασιλείου ο οποίος από κοντά είδε την προσπάθεια του να σταματά ξανά στον γκολκίπερ της Νέας Σαλαμίνας.

Ολοένα και περισσότερη πίεση

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Απόλλωνας γινόταν ολοένα και πιο επιθετικός, πλησιάζοντας ξανά στο γκολ στο 79' όταν μετά από γύρισμα του Μαρτίνες από δεξιά, η μπάλα πέρασε από μπροστά του Μάγκλιτσα που προσπάθησε για την προβολή αλλά δεν πρόλαβε. 

Πάνω - κάτω και Χ

Πάνω - κάτω η μπάλα στα τελευταία λεπτά, με τον Απόλλωνα να χάνει ευκαιρίες με Μάγκλιτσα και Μπεντόγια και την Νέα Σαλαμίνα να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις με τους Ελουντού και Καρλάο. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο ισόπαλο 0-0.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Σεργίου, Κορέια, Χατζηκωνσταντή, Κούσουλος, Νταμάχου, Παπαδόπουλος, Μπριτζίτο (69'Ελουντού), Μιντίκκης, Κυπριανού (58'Τιάγκο), Μακρίεφ (82'Καρλάο).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Σακέτι, Μαρτίνες (80'Μπεντόγια), Ζελάγια, Άλαν, Ρομπέρζ, Σκέμπρι (46'Μάγκλιτσα), Γιούστε, Σαρδινέρο, Βασιλείου, Γιάκολις (62΄ Άλεξ).

KITΡΙΝΕΣ: Κυπριανού, Καρλάο, Τιάγκο - Σακέτι (6η), Ζελάγια.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Δημήτρης Μασιάς με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Νίκο Εγγλέζου.

**Έξι κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Εστεμπάν Σακέτι και θα απουσιάσει από το παιχνίδι με την Ανόρθωση.

**Ντεμπούτο για την Νέα Σαλαμίνα πραγματοποίησαν οι Τιάγκο, Ελουντού και Καρλάο.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy