Νίκησε αλλά... έκανε τη ζωή της δύσκολη (Φώτος)

Στο πρώτο παιχνίδι για την Β' φάση του Κυπέλλου Κόκα Κόλα η Ανόρθωση επικράτησε  στο "Αντ. Παπαδόπουλος" 3-2 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. 

Να σημειωθεί ότι ο επαναληπτικός έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου (17:00) στο ΓΣΖ. 

Σε ό,τι αφορά τη διακύμανση του σκορ η Κυρία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πέτυχε το 1-0 με τον Ντουγκλάο, ενώ στο 58’ ο Φερνάντες με σουτ στην κίνηση πέτυχε την ισοφάριση για την ακριτική ομάδα. Στο 58΄ο Σίλντενφελντ έδωσε και πάλι προβάρισμα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Καμαρά πέτυχε το 3-1.   Εκεί που όλα έδειχναν ότι είχαν κριθεί στις καθυστερήσεις ο Ομάρ με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 διατηρώντας το ενδιαφέρον στην ρεβάνς. 

Κυκλοφορία και προσπάθεια επιβολής... 
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ανόρθωση προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της έχοντας  την κυκλοφορία της μπάλας, ενώ στην αντίπερα η Αγία Νάπα είχε ξεκάθαρη πρόθεση να αμυνθεί ώστε να διαφυλάξει τα νώτα της. Από κει και πέρα, ό,τι καλύτερο από πλευράς φάσεων ήταν κάποια άστοχα σουτ των Πηλέα και Αράζ. 

Συνέχισε να έχει το έλεγχο αλλά…
Η συνέχεια βρήκε την Ανόρθωση να διατηρεί τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο να μην μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είχε αργό ρυθμό και αυτό έπαιξε το δικό του ρόλο στο κυλήσει στην μετριότητα. Όλα αυτά με την συμπλήρωση 25 λεπτών αγώνα.  

Δύο κλασικές με Καμαρά
Χρειάστηκε να περάσουν 27 λεπτά για να καταγραφεί σημαντική ευκαιρία. Πιο συγκεκριμένα, ο Πηλέα έκανε την σέντρα και ο Καμαρά έπιασε την κεφαλιά όμως ο Παναγιώτου ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας την μπάλα.  Με πανομοιότυπο τρόπο καταγράφηκε και η δεύτερη ευκαιρία στο 30΄ για την Ανόρθωση με τον Αράζ να σεντράρει και ο Καμαρά εντελώς μόνος με κεφαλιά να μην μπορεί να νικήσει τον κήπερ της Αγίας Νάπας. 

1-0 με Ντουγκλάο στις καθυστερήσεις του α’ μέρους…
Σ’ ένα καίριο χρονικό σημείο και δη στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου η Ανόρθωση κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.  Μετά από δυνατό γέμισμα του τερματοφύλακα Αρούς η μπάλα πήγε στον Βίκτορ. Αυτός έξυπνα γύρισε στον Ντουγκλάο που στόπαρε και με ψύχραιμο τέλειωμα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.  

Ίδιο σκηνικό... 
Τίποτα αξιόλογο στις αρχές του β' μέρους με  την Ανόρθωση απλά να καταγράφει δύο τελικές με τους Αράζ και Καμαρά. 

1-1 η Αγία Νάπα με Φερνάντες στο 58’!
Παρότι επιθετικά δεν ήταν επικίνδυνη, η Αγία Νάπα κατάφερε στην πρώτη της ευκαιρία την ισοφάριση.  Στο 58’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και λανθασμένο διώξιμο της μπάλας ο Φερνάντες με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 1-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.  

Εκεί που πήγε να αγχωθεί… 2-1 με Σίλντενφελντ
Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έκανε τη ζωή της δύσκολη και ο Ρόνυ Λέβι προχώρησε  σε διορθωτικές αλλαγές στο 68’ η Ανόρθωση κατάφερε στο 68’ να πάρει πάλι κεφάλι στο σκορ.  Ο νεοεισελθόντας Πράνιτς με εκτέλεση φάουλ βρήκε το κεφάλι  Σίλντενφελντ και έγραψε το 2-1. Παρότι ο τερματοφύλακας Παναγιώτου έδειχνε να ελέγχει την φάση η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα. 

Δύο λεπτά αργότερα 3-1 με Καμαρά
Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο 70’ η Ανόρθωση πέτυχε το 3-1 και πήρε αέρα δύο τερμάτων. Ο Πηλέα έκανε την μπαλιά και ο Καμαρά με ωραία στριφτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα φέρνοντας ξανά την ηρεμία. 

Το σκορ έκρινε τα πάντα...
Όπως αναμενόταν τα απανωτά γκολ της Κυρίας ουσιαστικά έκριναν και την αναμέτρηση αφού η Αγία Νάπα έδειχνε ότι δεν μπορούσε να μειώσει εκ νέου για να μπει ξανά στο παιχνίδι. Έτσι η συνέχεια ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. 

3-2 στο 93’ με Ομάρ και ενδιαφέρον στη ρεβάνς 
Εκεί που όλα έδειχναν πως είχαν κριθεί στις καθυστερήσεις ο Ομάρ με ωραίο σουτ στην κίνησε μείωσε σε 3-2 για την Αγία Νάπα. Έτσι, παρά την νίκη των κυανόλευκων της Αμμοχώστου το ενδιαφέρον για την υπόθεση πρόκριση παραμένει ρευστό ενόψει της ρεβάνς στο ΓΣΖ. 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρούς, Σίντενφελντ, Καρλίτος (67' Πράνιτς), Άλβες (59' Ράγιος), Πηλέας, Σεχού, Βίκτορ, Καμαρά, Αράζ, Οικονομίδης (67' Σίσέ), Ντουγκλάο.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Παναγιώτου Παν, Παναγιώτου Παρ, Φερνάντες, Παπαδόπουλος (71' Μάρκου), Ομάρ, Στυλιανού (78' Λαϊφης), Χαλίφα, Γιούκαρης (61' Σνου), Λαφάρζ, Περατικός, Γκονζάλες.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αράζ / Χαλίφα, Μάρκου

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Αντρέας Κωνσταντίνου με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη και Παύλο Γεωργίου. 

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy