Σούπερ ντέρμπι και τρεις «ματσάρες»

Το σούπερ – ντέρμπι κορυφής Παφιακός – Ομόνοια (Cytavision 5)  στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Αφροδίτη», αλλά και τρία σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας με τους αγώνες να διεξάγονται την Παρασκευή και να αρχίζουν στις 20:00 Εκτός από το ντέρμπι κορυφής οι άλλοι τρεις αγώνες ΑΠΟΕΛ – Νέα Σαλαμίνα στο «Λευκόθεο», Αναγέννηση Δ. –Ανόρθωση στη σάλα της Δερύνειας  (φουντώνει η μάχη για την τετράδα) και Pokka ΑΕ Καραβά – Ολυμπιάς Φρ. στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» (μάχη για υποβιβασμό) δίνουν άλλη διάσταση στην αγωνιστική. Σημειώνεται ότι απομένουν τρεις αγωνιστικές για τη λήξη της πρώτης φάσης και τα πάντα είναι ανοικτά.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ : ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ
Πρόκειται για το ντέρμπι κορυφής και ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα αφού οι Παφίτες προηγούνται και στις νίκες με 1-0. Ο αγώνας που θα είναι και τηλεοπτικός από την Cytavision αναμένεται να προσελκύσει αρκετό κόσμο στην αίθουσα της Πάφου.

Ο Παφιακός συνεχίζει ένα αήττητο σερί εννιά αγώνων και θέλει να παραμείνει μόνος στην κορυφή αφού αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με την Ομόνοια στους 27 βαθμούς. Ο αρχηγός της ομάδας διεθνής πασαδόρος Άνθιμος Οικονομίδης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ www.volleyball.org.cy ανέφερε ότι το ντέρμπι θα κριθεί στις λεπτομέρειες αφού πρόκειται για δυο ισοδύναμες ομάδες. «Θέλουμε να κερδίσουμε, ώστε να κάνουμε και το 2-0 στις νίκες που θα είναι σημαντικό περισσότερο για την ψυχολογία μας». Σύμφωνα με τον Οικονομίδη, η Ομόνοια παρουσιάζεται σε πολύ καλή κατάσταση και η «νίκη μας με 0-3 στον πρώτο γύρο κρίθηκε σε λίγους πόντους».

«Το πιο σημαντικό»
Η Ομόνοια ταξιδεύει στην Πάφο με αποκλειστικό στόχο να κερδίσει γνωρίζοντας ότι βρίσκεται 0-1 πίσω στις νίκες. Οι «πράσινοι» μετά τις δυο σημαντικές νίκες με Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα πάει με πολύ καλή ψυχολογία στην Πάφο. Ο διεθνής διαγώνιος Αχιλλέας Πετρακκίδης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ www.volleyball.org.cy χαρακτήρισε τον αγώνα ως τον πιο σημαντικό της χρονιάς μέχρι αυτή τη  στιγμή.  Όπως είπε, ο στόχος είναι η νίκη, αφού βρισκόμαστε πίσω στις νίκες με 0-1 και θέλουμε να ισοφαρίσουμε». Τόσο ο Παφιακός, όσο και η Ομόνοια  δεν ανρτιμετωπίζουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

Στον πρώτο γύρο που έγινε την 4η αγωνιστική κέρδισε στο «Ελευθερία» ο Παφιακός με 0-3 σετ (22-25,23-25, 23-25)

«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: ΑΠΟΕΛ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Ανοικτό παιχνίδι για κάθε αποτέλεσμα είναι το ντέρμπι στο «Λευκόθεο» μεταξύ «γαλαζοκιτρίνων» και «ερυθρολεύκων» που διεκδικούν με πολλές πιθανότητες την τετράδα. Αυτή τη στιγμή, το ΑΠΟΕΛ έχοντας 10 αγώνες υπερισχύει δυο βαθμών της Νέας Σαλαμίνας 18 έναντι 16, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα αγώνα στο χέρι.

Το ΑΠΟΕΛ πέρασε «διά πυρός και σιδήρου» από το Φρέναρος την προηγούμενη αγωνιστική και ζητεί το τρίποντο για να ξεφύγει από τη Νέα Σαλαμίνα. Εξάλλου, μέχρι το τέλος της Ά Φάσης το ΑΠΟΕΛ θα δώσει συνεχή ντέρμπι.

Η Νέα Σαλαμίνα που άφησε άριστες εντυπώσεις τη Δευτέρα απέναντι στην Ομόνοια έστω και εάν έχασε γνωρίζει ότι εάν κερδίσει στο «Λευκόθεο» θα είναι «καβάλα στο άλογο» για την τετράδα νοουμένου ότι υπολείπεται και ενός αγώνα (με την Αναγέννηση Δ.).  Εξάλλου, η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου μετρά δυο ήττες στο Β’Γύρο.

Στον πρώτο γύρο κέρδισε στο «Σπύρος Κυπριανού» με 3-0 σετ (25-14, 25-18, 25-19)

ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. – ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Οι δυο ομάδες μας συνήθισαν να προσφέρουν πολύ καλό θέαμα στους αγώνες τους. Άλλωστε, ο αγώνας του Α Γύρου κρίθηκε στο τάι – μπρέικ κάτι που ενδεχομένως να επαναληφθεί και την Παρασκευή. Οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη με στόχο να κυνηγήσουν την τετράδα. Η Ανόρθωση είναι πέμπτη με 13 βαθμούς και η Αναγέννηση Δ. έκτη με 10, αλλά υπολείπεται ενός αγώνα.

Η Αναγέννηση Δ. θα κάνει ποδαρικό το 2018 και θέλει απαραιτήτως τη νίκη για να πιάσει την Ανόρθωση. Ο κόουτς Μ. Παμπακάς στηρίζεται στην εμπειρία ενώ  η ομάδα ευελπιστεί και  στη συμπαράσταση των φιλάθλων.

Η Ανόρθωση πάει στη Δερύνεια για να «ρεφάρει» την ήττα του Ά γύρου και να ξεφύγει από την Αναγέννηση. Η ομάδα του Γιάννη Γιαπάνη δείχνει πολύ καλά στοιχεία στον Β Γύρο (δυο νίκες – μια ήττα), ενώ η ενσωμάτωση του Μπεντόγια ανέβασε την ομάδα.

Στον Ά Γύρο κέρδισε η Αναγέννηση με 2-3 στο «Θεμιστόκλειο» (29-27, 20-25, 25-22, 17-25, 06-15).

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ.
To ντέρμπι ουραγών προκαλεί το δικό του ενδιαφέρον, αφού ο βαθμός που κέρδισε την περασμένη Παρασκευή απέναντι στο ΑΠΟΕΛ η Oλυμπιάς  έβαλε «φωτιά» στην ουρά.  Οι «κιτρινόμαυροι» με 5 βαθμούς είναι 7οι και οι «κοκκινόμαυροι» στην 8η θέση με 1 βαθμό. Εξάλλου, η ομάδα του Καραβά προηγείται στις νίκες με 1-0.

Η ομάδα του Λέτσιεφ ανέβηκε πολύ το τελευταίο διάστημα και δείχνει έτοιμη για κάτι παραπάνω. Από την άλλη, η Ολυμπιάς με την αλλαγή του Στρούγκαρ βελτίωσε την απόδοσή της και δείχνει έτοιμη για την παραμονή.

Στον Ά Γύρο κέρδισε στο Φρέναρος  η Pokka ΑΕ Καραβά με 0-3 σετ (23-25, 22-25, 19-25).

Στη βαθμολογία σε 10 αγώνες υπάρχουν τα εξής δεδομένα: 1. Παφισκός 27, 2. Ομόνοια 27, 3. ΑΠΟΕΛ 18, 4. Νέα Σαλαμίνα (σε 9 αγώνες) 16. 5. Ανόρθωση