ΘΕΜΑ στην Πορτογαλία τα διπλά συμβόλαια στην Κύπρο

Η Ένωση Παικτών της Πορτογαλίας (SJPF) προειδοποιεί για παρατυπίες στις συμβάσεις των πορτογάλων παικτών που αγωνίζονται στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Σχετική αναφορά κάνει η ιστοσελίδα maisfutebol.

Η SJPF καταγγέλλει ότι πορτογάλοι ποδοσφαιριστές δεν λαμβάνουν αντίγραφα των συμβάσεων που έχουν υπογράψει με τους συλλόγους και, ως εκ τούτου, δεν λαμβάνουν πλήρως τους μισθούς τους.

Υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν 22 πορτογάλοι παίκτες στο νησί μας, η SJPF συμβουλεύει τους παίκτες να ζητούν πάντα αντίγραφα υπογεγραμμένων συμβάσεων, σημειώνοντας ότι έγινε σχετική καταγγελία στην FIFPro.

Η ύπαρξη δεύτερης σύμβασης επιβεβαιώθηκε από το 49% των παικτών στην Κύπρο, τονίζεται επίσης στο εν λόγω ρεπορτάζ.

«Η υπογραφή περισσοτέρων συμβάσεων για την ίδια περίοδο εργασίας είναι μια κοινή πρακτική στην Κύπρο. Για να μειωθεί το φορολογικό κόστος, οι σύλλογοι προσφέρουν στους παίκτες περισσότερες από μία συμβάσεις: μία που είναι επίσημα εγγεγραμμένη στην ΚΟΠ και μία που δεν έχει εγγραφεί. Οι σύλλογοι πληρώνουν μόνο φόρους για την πρώτη σύμβαση. Η αμοιβή του παίκτη που περιλαμβάνεται στη δεύτερη σύμβαση είναι γενικά υψηλότερη.

Ο δικηγόρος που είναι αρμόδιος για το Νομικό Γραφείο της Ένωσης Παικτών της Πορτογαλίας, João Oliveira, αναφέρει το εξής: «Συχνά, ο παίκτης αποδέχεται και δεν έχει ούτε ένα αντίγραφο της συμφωνίας, το οποίο σε περίπτωση διαφοράς γίνεται εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί . Δεν υποβλήθηκε στο μητρώο της Ομοσπονδίας ούτε δηλώθηκε στο φόρο».