Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ είναι εδώ! (φώτος)

Αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και πρωταγωνιστή τον Καρλάο (σκόραρε δύο γκολ), η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε με 3-0 του Εθνικού σ΄ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι στο Δασάκι. Η Νέα Σαλαμίνα έφτασε με την νίκη τους στους 15 βαθμούς παίρνοντας βαθιά ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Το www.kerkida.net ήταν στο Δασάκι. Διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα.

Η πρώτη τελική στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 3ο λεπτό και ήταν για την Νέα Σαλαμίνα. Ο Ελουντού ήταν αυτός που έκανε το σουτ όμως δεν βρήκε στόχο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κάστρο απάντησε με παρόμοιο τρόπο στις τελικές όμως του σουτ του είχε την ίδια κατάληξη με αυτό του Ελουντού. 

Η Νέα Σαλαμίνα ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, γυροφέρνοντας την μπάλα στην εστία του Μπογκαντίνοφ. Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι και πάλι με τον Ελουντού απείλησαν. Μετά από κόρνερ, η μπάλα έμεινε στην περιοχή με τον Ελουντού να κάνει το σουτ και να την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς.

Δύο ΓΚΟΛ ο Καρλάο! 

Στο 19ο λεπτό η Νέα Σαλαμίνα μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ με τον Καρλάο. Ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής, μετά από εκτέλεση κόρνερ, σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό του Μπογκαντίνοφ για το 1-0 των ερυθρολεύκων. 

Η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 27ο λεπτό και πάλι με τον Καρλάο. Προηγήθηκε εξαιρετική ενέργεια από τον Κούσουλο, ο οποίος πήρε την μπάλα λίγο πιο κάτω από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε σουτ το οποίο κόντραρε με τον Βραζιλιάνο να παίρνει του ριμπάουντ και να νικά με εύκολο πλασέ τον Μπογκαντίνοφ για δεύτερη φορά.

Και δοκάρι η Σαλαμίνα

Στο 37ο λεπτό η Νέα Σαλαμίνα στάθηκε άτυχη καθώς θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ. Ο Παπαδόπουλος ήταν αυτός που με μακρινό δυνατό σουτ είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μπογκαντίνοφ. 

Τέλος πρώτου μέρους...

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο φάσεις για την Νέα Σαλαμίνα. Μετά από κόρνερ, ο Καρώ στο κέντρο της περιοχής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάρτιν Μπογκαντίνοφ. Η φάση στο 42ο λεπτό. Στο 45+1 ο Ελουντού με σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Β΄Ημίχρονο

Η πρώτη αξιόλογη φάση στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 54ο λεπτό. Ο Τιάγκο από μακριά προσπάθησε να αιφνιδιάσει με μακρινό σουτ όμως ο τερματοφύλακας του Εθνικού μπλόκαρε σε δύο χρόνους.

Ο Εθνικός προσπάθησε στο επόμενο δεκάλεπτο να επιτεθεί και να φτάσει στην εστία του Βεσελόφσκι. Με την συμπλήρωση μίας ώρας και πέντε λεπτών, ο Ηλία βρέθηκε εντός της περιοχής και πλάγια, έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε εκτός εστίας. 

Λίγα λεπτά πριν φτάσουμε στο τελευταίο 20λεπτο στην αναμέτρηση, η Νέα Σαλαμίνα έφτασε στην καλύτερη της στιγμή μέχρις εκείνο το σημείο. Συγκεκριμένα στο 67ο λεπτό έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Μάρτιν Μπογκαντίνοφ, ο Νταμάχου με σουτ είδε την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικους.

Ο Ελουντού ανάγκασε τον Μπογκαντίνοφ σε σπουδαία επέμβαση στο 79ο λεπτό. Ο Καμερουνέζος επιθετικός με ωραίο φαλτσαριστό σουτ εντός της περιοχής είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώχνει πολύ δύσκολα.

3-0 με Πόλιανετς

Δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και λίγα δευτερόλεπτα αφότου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, ο Νταβίντ Πόλιανετς έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο διπλό της Νέας Σαλαμίνας κάνοντας με κοντινό πλασέ το 3-0. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων έπειτα από σουτ του Τιάγκο, βρέθηκε απέναντι από τον Μπογκαντίνοφ και με πλασέ τον νίκησε για τρίτη φορά. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα. 

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Ρόκατς, Κιπιάνι, Ιλουρίτζε (80΄Κ. Ηλία) Κυπριανού, Σικάρσκι, Παπαγεωργίου, Ιωάννου (54΄Ηλία) Κάστρο (15΄Χαραλάμπους) Αρέστη, Ντόβμπνια

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Καρώ, Κούσουλος, Νταμάχου, Παπαδόπουλος (83΄Λεμέσιος) Τιάγκο, Μιντίκκης, Καρλάο, Κορέια, Ρέινολντς, Ελουντού (88΄Πόλιανετς)

Κίτρινες: Αρέστη Ρόκατς/Κορέια

**Ο Κάστρο αποχώρησε τραυματίας στο 15ο λεπτό του αγώνα. Αναγκαστική η πρώτη αλλαγή του Εθνικού με τον Χαραλάμπους να τον αντικαθιστά.

**Εκτός αποστολής για τον Εθνικό, ο Εντουάρντο Πιντσέλι λόγω ενοχλήσεων.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Ψευδιώτης Κώστας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας

«Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy