Έκανε ό,τι ήθελε το ΑΠΟΕΛ, 8-0 την Δόξα! (φώτος)

To ΑΠΟΕΛ έκανε κυριολεκτικά ότι ήθελε απέναντι σε μια κάκιστη Δόξα που δεν έκανε ούτε τα αυτονόητα και "σταμάτησε" στα 8 γκολ, στο σκορ της... χρονιάς. Χατ-τρικ ο Εφραίμ και από ένα γκολ Μοράις (πέναλτι), Ζαχίντ, Ενσούε, Ντε Καμάργκο και Μακρής. Πέμπτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Δώνη, που ανέβηκε στους 42 βαθμούς. Το www.kerkida.net ήταν στο Μακάρειο...

Τέσσερα γκολ και ευκαιρίες

Το ΑΠΟΕΛ έκανε ότι ήθελε απέναντι σε μια τραγική Δόξα στο πρώτο μέρος. Έβαλε τέσσερα γκολ και έχασε ευκαιρίες για περισσότερα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με πέναλτι αφού στο 3' ο Ντε Καμάργκο ανατράπηκε απ' τον Πουτζιουρή. Ο Μοράις ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε νωρίς-νωρίς το 0-1. Μάλιστα άμεσα θα μπορούσε να έρθει και δεύτερο γκολ όμως στο 6' πρώτα ο Γρεμσλ απέκρουσε το σουτ του Σόουζα και στην εξέλιξη ο Ζαχίντ σούταρε λίγο έξω. Στο 11' ο τερματοφύλακας της Δόξας έβγαλε άλλη μια απόκρουση σε σουτ του Ζαχίντ, μετά από ωραίο συνδυασμό. Η τρίτη ευκαιρία για τον Πακιστανό ήρθε στο 15' και αυτή την φορά την εκμεταλλεύτηκε αφού από κοντά είχε εύκολο έργο και με πλασέ έγραψε το 0-2.

Το ιδανικό για το ΑΠΟΕΛ ξεκίνημα διαμόρφωσε και την εικόνα του αγώνα στην συνέχεια... Πλέον η ομάδα του Δώνη με ηρεμία και χωρίς άγχος, έψαξε με υπομονή και άλλα γκολ. Η Δόξα στο 21' απείλησε για πρώτη φορά με τον Ενγκουενέ ενώ στο 25' ο Ζαχίντ ήταν μέσα σε άλλη μια φάση όταν έπιασε την κεφαλιά και ο Γρεμσλ έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη ο Σόουζα γέμισε από αριστερά και ο Ενσούε σκόραρε με το κεφάλι, στην πρώτη του ευκαιρία ως παίκτης του ΑΠΟΕΛ!

Στο 34' ηταν η σειρά του Εφραίμ να σκοράρει, όταν με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-4. Στο 37' χάθηκε νέα ευκαιρία και για άλλο γκολ όταν ο Γρεμσλ έπεσε στα πόδια του Ντε Καμάργκο και τον σταμάτησε μόλις πριν πλασάρει.

Ημίχρονο με άλλα τέσσερα

Με ευκαιρία για την Δόξα ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο, όμως ο Πέρεζ στην πρώτη φορά που χρειάστηκε, νίκησε στο τετ-α-τετ τον Ενγκουενέ στο 49'. Δευτερόλεπτα αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε πέμπτο γκολ, με κεφαλιά του Ντε Καμάργκο μετά από κόρνερ του Ζαχίντ. Στο 57' ο Μακρής έγινε ο έκτος παίκτης που σκοράρει αφού ένα λεπτό μετά που μπήκε στο γήπεδο, με ωραίο κοντινό πλασέ μετά από πάσα του Ορ σκόραρε για το 0-6! Ο Κύπριος διεθνής ένα λεπτό αργότερα έδωσε και ασίστ, στον Εφραίμ που από κοντά έβαλε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Στο 71' ο Αλωνεύτης είχε και αυτός ευκαιρία να σκοράρει αλλά δεν έπιασε καλά την λόμπα και στο 72' ο Μπερτόλιο σούταρε μόλις έξω. Αντίθετα ο Εφραίμ δέκα λεπτά αργότερα ήταν εύστοχος και έκανε χατ-τρικ. Πρώτα ο Γρεμσλ τον νίκησε όμως στο ριμπάουντ πλάσαρε εύκολα για το 0-8!

Δόξα: Γρεμσλ, Σισοκό, Μπα, Κιφουετί, Παπαφώτης, Πίκολι, Κένιντι, Ενγκουενέ, Ιωάννου, Κυριάκου, Πουτζιουρής (46' Ροντρίγκες)

ΑΠΟΕΛ: Πέρεζ, Ενσούε, Βούρος (56' Μακρής), Πολιάκοφ, Λάγο, Μοράις, Σόουζα (46' Αλωνεύτης), Ζαχίντ, Εφραίμ, Ορ (61' Μπερτόλιο), Ντε Καμάργκο

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

- Τρίτο γκολ για τον Αντρέα Μακρή.

- Στα 10 γκολ ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο.

- Στα τέσσερα γκολ ο Γιώργος Εφραίμ.

- Πρώτο γκολ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ για τον Εμίλιο Ενσούε.

- Έκτο γκολ για τον Γκάγιας Ζαχίντ.

- Στα τέσσερα γκολ ο Νούνο Μοράις.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους Νίκο Εγγλέζου - Κυριάκο Κυριάκου (Λ/κα), τέταρτο τον Κυριάκο Χριστοδούλου (Λ/κα) και τέταρτο τον Πανίκο Καΐλη.

Κίτρινες: Πουτζιουρής 3' / -

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy