Λύγισε την Πάφο με ΑΥΤΟγκολ (φώτος)

Σ΄ένα δραματικό όπως εξελίχθηκε στο δεύτερο μέρος παιχνίδι, η ΑΕΛ επικράτησε με 1-0 της Πάφου χάρη σε αυτογκόλ του Γκουλόν στο 90΄. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες λόγω της αποβολής των Τορμπίνσκι και Λαφράνς. Η ομάδα της Λεμεσού με την νίκη της αυτή έφτασε τους 36 βαθμούς. 

Το www.kerkida.net ήταν στο Στέλιος Κυριακίδης… 

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χωρίς κάτι ιδιαίτερο κύλησε το πρώτο 10λεπτο στον αγώνα. Οι  δύο ομάδες προσπάθησαν να κρατήσουν την μπάλα και να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό χωρίς να σημειωθεί κάτι ιδιαίτερο μπροστά στις δύο εστίες. Η ΑΕΛ ανέβασε στροφές μέχρι το 20΄ γυροφέρνοντας την μπάλα στην εστία του Γιαν Κόπριβετς χωρίς να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά. 

Η πρώτη τελική σημειώθηκε στο 21ο λεπτό και ήταν για την ΑΕΛ. Ο Μπενίτεθ πήρε την μπάλα πολύ έξω από την περιοχή και με δυντό σουτ ανάγκασε τον Κόπριβετς να μαζέψει σε δύο χρόνους. Στο 25ο λεπτό ο Μπενίτεθ σέντραρε ωραία από αριστερά, ο Αρουαμπαρένα σηκώθηκε στο πρώτο δοκάρι για την κεφαλιά όμως ο Κόπριβετς πρόλαβε και μάζεψε την μπάλα μπροστά από τον Βάσκο επιθετικό. 

Φτάνοντας στο ημίωρο στο Στέλιος Κυριακίδης το παιχνίδι συνεχίστηκε υπό δυνατή βροχόπτωση. Ο Σοάρες ήταν αυτός που προσπάθησε σε εκείνο το χρονικό σημείο να απειλήσει με σουτ όμως ο Κόπριβετς μπλόκαρε σταθερά.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, η ΑΕΛ έφτασε πολύ κοντά στο 1-0 από στημένη φάση. Ο Σοάρες εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Σλοβένου όμως ο δεύτερος έπεσε στην γωνία του και έδιωξε την μπάλα. Ήταν μια δύσκολη επέμβαση για τον αρχηγό της Πάφου ένεκα του πολύ βρεγμένου αγωνιστικού χώρου. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης, η Πάφος αναγκάστηκε να συνεχίσει με δέκα παίκτες αφού ο Τορμπίνσκι δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. ΕΔΩ το σχετικό θέμα.

Στο 60ο λεπτό του αγώνα η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ μετά από λάθος του Κόπριβετς. Προηγήθηκε σέντρα από δεξιά προς την εστία του Σλοβένου ο οποίος μπροστά από τον Λαφράνς δεν κράτησε σταθερά την μπάλα η οποία πέρασε παράλληλα. 

Η ΑΕΛ όπως ήταν λογικό, μετά και την αποβολή του ποδοσφαιριστή της Πάφου ανέβασε στροφές έχοντας τον έλεγχο του αγώνα. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι έχοντας ως πρώτο στόχο την διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα, προσπάθησαν να βγουν μπροστά με αντεπιθέσεις. Όλα αυτά κι΄αφού συμπληρώθηκαν 70 λεπτά αγώνα.

Δώδεκα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, η ΑΕΛ έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Αρουαμπαρένα. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων, μετά από πάσα του Αϊρόσα, ο Αρουαμπαρένα εντός της μικρής περιοχής είδε την μπάλα να κοντράρει στον Κόπριβετς μετά από σουτ που επιχείρησε.  

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Κέβιν Λαφράνς. Εδώ το σχετικό θέμα.

Ένα λεπτό πριν το 90΄η Πάφος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντεούλ. Ο άσσος της Πάφου μπήκε στην περιοχή όμως το σουτ του ανακόπηκε από τον Αβραάμ.

(ΑΥΤΟ) ΓΚΟΛ στο 90΄

Στο 90ο λεπτό ο Σίλβα σέντραρε λίγο έξω από την περιοχή και πλάγια, ο Μιτρέα ήταν αυτός που προσπάθησε να κάνει το κοντρόλ, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Γκουλόν και κατέληξε στα δίκτυα του Κόπριβετς για το 1-0 της ΑΕΛ.

Αυτό ήταν και τελικό αποτέλεσμα στο Στέλιος Κυριακίδης.

Πάφος: Κόπριβετς, Κομπανί, Ντομίνγκεζ, Σικόρσκι, Ντεούλ, Σταύρου, Φυλακτού, Γιάνζα, Τορμπίνσκι, Μοστέφα, Γκουλόν 

ΑΕΛ: Βοζίνια, Σίλβα, Αρουαμπαρένα, Λαφράνς, Μέσκα (57΄Μαύρου) Αϊρόσα, Σάσι, Μιτρέα, Γουήλερ, Σοάρες, Μπενίτεθ

Κίτρινες: Τορμπίνσκι, Μοστέφα, Γιάνζα/Γουήλερ

Κόκκινες: Τορμπίνσκι, Λαφράνς

**Ο Μοστέφα με την κάρτα που δέχτηκε χάνει τον επόμενο αγώνα της Πάφου

Διαιτητής: Νεοφύτου Νεόφυτος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Βίκτωρος Σωτήρης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Καλησπέρας Νίκος
4ος Διαιτητής: Αναστασίου Γιάννης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy