Μοιρασιά στο Αμμόχωστος (φώτος)

Σ΄ένα παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες, Αλκή και Ολυμπιακός μοιράστηκαν τους βαθμούς και τις εντυπώσεις μετά το 1-1 στην αυλαία της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Προηγήθηκαν οι μαυροπράσινοι με πέναλτι του Πολίτσι στα τελευταία στάδια του πρώτου μέρους, ισοφάρισαν οι της Αθάνατης με τον Ντιακιτέ 20 περίπου λεπτά πριν το 90. Αποβλήθηκε στο 82ο λεπτό ο προπονητής της Αλκης, Σάββας Δαμιανού. Στους 20 βαθμούς η Αλκή, τρεις λιγότερους ο Ολυμπιακός.

Το www.kerkida.net ήταν στο Αμμόχωστος…

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Γρήγορος ο ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στο Αμμόχωστος. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο εστίες με την Αλκή να έχει κατά κύριο λόγο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μέχρι το 12ο λεπτό δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια. 

Φτάνοντας στο 15ο λεπτό η Αλκή έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Φαμπρίτσιο ήταν αυτός που με πισινή κεφαλιά εντός της περιοχής κατέβασε την μπάλα εκεί όπου ο Ντουβεντρού με σουτ λίγο έξω από την μικρή περιοχή, νικήθηκε από τον Κωνσταντίνου ο οποίος έκανε σπουδαία επέμβαση. 

Η Αλκή ανέβασε στροφές επιβάλλοντας τον ρυθμό της με την συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου. Οι ποδοσφαιριστές της Αθάνατης είχαν τον έλεγχο του αγώνα φτάνοντας με σχετική ευκολία, σε σχέση με τον αντίπαλο, στα καρέ του Κωνσταντίνου. 

Δέκα περίπου λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, η Αλκή έφτασε σε άλλες δύο τελικές προσπάθειες. Στο 35ο λεπτό ο Ρούκα έπιασε σουτ έξω από την περιοχή και πλάγια όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής εκτέλεσε φάουλ με τον Ιτούα να κάνει την γυριστή κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

ΓΚΟΛ ο Ολυμπιακός

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Πολίτσι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 40΄.  Προηγήθηκε ανατροπή του Πάρντο στον Τόρες. Ο δεύτερος μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των φιλοξενουμένων μπήκε στην περιοχή με τον Βελγοισπανό να τον ρίχνει στο έδαφος και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πολίτσι ο οποίος ψύχραιμα στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. 

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα στο 46ο λεπτό, ο Σεραφείμ σέντραρε από αριστερά με τον Τόρες να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς πριν φτάσει ξανά στα πόδια του και  χωρίς αντίπαλο, αστοχήσει στέλνοντας την μπάλα έξω. Ένα λεπτό αργότερα απάντησε η Αλκή με σουτ του Γκλομπάρτ το οποίο πέρασε λίγο έξω. 

Στο 63ο λεπτό η Αλκή έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Ιτούα αρχικά και στην συνέχεια ο Γκλομπάρτ βρέθηκαν σε ευνοϊκή θέση απέναντι από τον Κωνσταντίνου εντός της περιοχής ωστόσο αμφότεροι μπερδεύτηκαν χάνοντας την ευκαιρία. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Φραγκέσκου εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

1-1 με Ντιακιτέ

Στο 69ο λεπτό η Αλκή κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Ντιακιτέ. Ο Γκλομπάρτ σέντραρε από δεξιά με τον Ντιακιτέ στο δεύτερο δοκάρι με εύστοχο πλασέ να ισοφαρίζει για την Αθάνατη. 

Δέκα περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε τον προπονητή της Αλκής, Σάββα Δαμιανού. Ο Τιμόθεος Χριστοφή έδειξε στον προπονητή της Αθάνατης ότι πρέπει να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο με τον Κύπριο κόουτς θα παρακολουθεί το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τα επίσημα. 

Στο 90+2 η Αλκή έχασε την ευκαιρία να φέρει τούμπα το παιχνίδι με τον Ρούκα. Ο ποδοσφαιριστής της Αθάνατης έπιασε δυνατό σουτ εντός της περιοχής όμως ο Κωνσταντίνου σωστά τοποθετημένος πραγματοποίηση πολύ δύσκολη επέμβαση κρατώντας το 1-1. 

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Φραγκέσκου, Ντουβεντρού, Ενγκομό, Σεμέδο, Τιγκρουτζιά (79΄Αντρέου) Ιτούα (70΄Βασίλεφ) Φαμπρίτσιο, Ρούκα, Ντιακιτέ, Γκλομπάρτ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κωνσταντίνου, Πουγιούκκας, Πεχλιβάνης, Μιγκελίτο, Τόρες (80΄Καπαρτής) Παχίπης, Σεραφείμ, Χριστοφίδης, Σωτηρίου, Τριμπό (70΄Βαλικάεφ) Πολίτσι

Κίτρινες: Πάρντο, Ιτούα, Αντρέου, Ρούκα/Σεραφείμ, Παχίππης, Χριστοφίδης

**Ο Ιτούα θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι με την Δόξα καθώς συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy