ΔΙΠΛΟ και... πιο κοντά στον στόχο (φώτος)

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής η Αλκή κέρδισε εκτός έδρας την Δόξα με 1-0 χάρη σε μια υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Ρούκα στο 28'.

Αυτή ήταν η 6η  νίκη για την ομάδα της Λάρνακας στο φετινό πρωτάθλημα που έφτασε τους 23 βαθμούς. Δέκατη ήττα για την ομάδα της Κατωκοπιάς που έμεινε στους 27.  

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά… 
Μετά την πάροδο των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών η Δόξα πήρε τον έλεγχο του κέντρου και με παιχνίδι κατοχής προσπάθησε να γίνει απειλητική. Από την άλλη η Αλκή  έχοντας κοντά τις αγωνιστικές γραμμές θέλησε να ελέγξει το ρυθμό. 

Μεγάλη ευκαιρία για Δόξα... 
Οι γηπεδούχοι με την συμπλήρωση 10 λεπτών συνέχισαν να έχουν την υπεροχή. Μάλιστα, στο καλ διάστημα της πίεσης που άσκησαν κατέγραψαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ όταν μετά από μπαλιά του Ζατλ ο Σαντίκ έκανε την προβολή και ο Πάρντο εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ.  

Απάντηση στις ευκαιρίες με ΔΟΚΑΡΙ Μαάτσι 
Η Αλκή σταδιακά βελτίωσε την απόδοσή της και στο 15’ κατέγραψε με τη σειρά της μεγάλη ευκαιρία για ν΄ ανοίξει το σκορ.  Σε μια μπαλιά που φαινόταν χαμένη ο Μαάτσι πρόλαβε την μπάλα πριν βγει άουτ και με δυνατό σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Γκρεμσλ.    

ΓΚΟΛ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ρούκα 
Από στημένη φάση η Αλκή κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Κερδίζοντας στο 28’ φάουλ σε πλεονεκτική θέση ο Ρούκα με καταπληκτική εκτέλεση έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο γάμα της εστίας του ανήμπρορου να αντιδράσει Γκρεμσλ. Έτσι οι φιλοξενούμενοι σ’ ένα καίριο χρονικό σημείο κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ και με το 0-1 να πάνε στα αποδυτήρια. 

Ισορροπημένη επανάληψη…  
Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης κύλησαν στην απόλυτη ισορροπία δίχως να καταγραφεί καμία αξιόλογη φάση πέρα από μια άστοχη κεφαλιά του Φαμπρίτσιο στο 47’. Η Δόξα άνοιξε τις αγωνιστικές γραμμές για να πετύχει την ισοφάριση, ενώ η Αλκή κλείστηκε πίσω για διαφύλαξη του σκορ. Έτσι με αυτά και με εκείνα η φτάσαμε στο 74'  με το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά την υπόθεση νίκη να παραμένει ρευστό. 

Αντεπιθέσεις και…  ευκαιρίες για δεύτερο γκολ 
Γνωρίζοντας ότι ο χρόνος κυλά υπέρ της αφού η Δόξα θα άφηνε αφύλακτα τα μετόπισθεν, η Αλκή ήταν πολύ επικίνδυνη στις κόντρα αντεπιθέσεις.  Στο 85’ μετά από κάθετη πάσα ο Φαμπρίτσιο έφυγε στον κενό χώρο όπως το τέλειωμά του δεν ήταν ικανό να νικήσει τον Γκρεμσλ.

Στα τελευταία στάδια του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έχασαν επίσης σημαντικές ευκαιρίες με τους Σεμέδο (88') και Αντρέου (90').

Παρόλα αυτά το ισχνό 0-1 αποδείχθηκε ικανό για να χαρίσει στο τέλος το μεγάλης σημασίας τρίποντο. 

ΔΟΞΑ: Γκρεμσλ, Μπα, Μουχτάρης, Ρεδόνδο (66΄ Κένιντι), Παπαφώτης (46' Σισοκό), Κάρλος, Πίκολι, Ασαμόα, Ζατλ, Ενινφούλ (81' Ροντρίγκεζ), Σαντίκ

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Φραγκέσκου, Ντουβεντρού (86' Λοιζίδης), Νγκομό, Σεμεδό (92' Χαραλάμπους), Μάατσι, Αντρέου, Φαμπρίτσιο (89' Βασίλεφ), Ρούκα, Ντιακιτέ, Γκλομπάρντ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ενιφούλ, Ζατλ / Μαάτσι

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λουκάς Σωτηρίου, με βοηθούς τους Νίκο Καλησπέρα και Ανδρέα Μιχαηλίδη.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22η): Αλκή-Ερμής / ΑΕΚ-Δόξα

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy