ΝΙΚΗΣΕ και έμεινε κοντά στην κορυφή (φώτος)

Όντας κυρίαρχη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, η Ανόρθωση επικράτησε με 3-1 του Εθνικού για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Σκόρερ οι Ντουγκλάο, Σεϊχού και Καμαρά για την Κυρία, μείωσε προσωρινά σε 2-1 ο Ηλία για τον Εθνικό. Η Ανόρθωση με την νίκη της αυτή έφτασε τους 44 βαθμούς. 

Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο. Διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα… 

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Όπως αναμενόταν η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Κυρία είχε κατά κύριο λόγο την κατοχή της μπάλας ωστόσο ο Εθνικός ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στο γκολ. Ακριβώς με την συμπλήρωση του 10΄ο Σίλντενφλεντ δεν συνεννοήθηκε καλά με τον Αρούς όταν του γύρισε την μπάλα με αποτέλεσμα ο Ηλία να πιέσει τον Ισραηλινό ωστόσο ο δεύτερος κατάφερε και μάζεψε. Τρία λεπτά αργότερα Σισέ με σουτ εκτός περιοχής προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Μπογκαντίνοφ όμως ο κίπερ του Εθνικού δεν ανησύχησε. Στο 22ο λεπτό ο Πηλέας σέντραρε ωραία από αριστερά εκεί όπου ο Καμαρά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα με το κεφάλι πάνω στον Μπογκαντίνοφ ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.  Ο Αφρικανός δύο λεπτά αργότερα έχασε άλλη μια ευκαιρία όταν έπειτα από σέντρα στην καρδιά της περιοχής δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά. 

Ο Βίκτορ στο 26ο λεπτό βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή όμως το απευθείας σουτ του μετά από απομάκρυνση του Μελά, έφυγε λίγο έξω. Καθώς η Ανόρθωση ανέβασε στροφές, ήταν η σειρά του Αράζ να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 27΄όμως ο Μπογκαντίνοφ απέκρουσε. Στην συνέχεια της φάσης κανείς παίκτης της Κυρίας δεν κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ. 

Στο 38ο λεπτό ο Καμαρά μπήκε μέσα στην περιοχή και πλάγια όμως το σουτ του από δύσκολη ομολογουμένως γωνία, πέρασε έξω.

Δοκάρι στο 42΄
Η Ανόρθωση έχασε την μεγαλύτερη της ευκαιρία λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Αράζ σέντραρε στην καρδιά της περιοχής, ο Άλβες προσπάθησε να βάλει την προβολή όμως δεν πρόλαβε και η μπάλα πήγε στο δοκάρι του Μάρτιν Μπογκαντίνοφ και απομακρύνθηκε. 

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

ΓΚΟΛ νωρίς
Η Ανόρθωση κατάφερε τρία λεπτά από την έναρξη της επανάληψης να ανοίξει το σκορ με τον Ντουγκλάο. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έμεινε στην μικρή περιοχή του Μπογκαντίνοφ εκεί όπου ο στόπερ της Κυρίας εκμεταλλεύτηκε το μελέ και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. 

Στο 56ο λεπτό ο Αράζ έκανε πολύ όμορφη ενέργεια από δεξιά και μπαίνοντας στην περιοχή γύρισε την μπάλα παράλληλα εκεί όπου οι του Εθνικού δεν έδιωξαν σωστά με αποτέλεσμα ο Βίκτορ με σουτ να στέλνει την μπάλα έξω. 

ΓΚΟΛ με Σεϊχού

Στο 58ο λεπτό η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Ρόκατς στον Καμαρά. Ο Σεϊχού ανέλαβε την εκτέλεση νικώντας τον τερματοφύλακα για το 2-0. 

Μείωση αμέσως

Ο Εθνικός κατάφερε να σκοράρει λίγα λεπτά μετά το 2-0 της Ανόρθωσης με τον Αντρέα Ηλία. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ηλία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Αρούς με το κεφαλιά για το 2-1. Το γκολ στο 61ο λεπτό. 

Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια με την Ανόρθωση να συνεχίζει ωστόσο να έχει την κατοχή της μπάλας. Έπρεπε να φτάσουμε στο 77ο λεπτό για να δούμε την επόμενη τελική. Ο Χατζηπασχάλης πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, έπιασε δυνατό σουτ όμως ο Μπογκαντίνοφ μπλόκαρε. 

ΓΚΟΛ ο Καμαρά

Δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα η Ανόρθωση πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Καμαρά. Ο επιθετικός της Κυρίας έφυγε ταχύτατα, έφτασε λίγο έξω από την περιοχή και με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα του Εθνικού για το 3-1. 

Το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η Ανόρθωση πήρε μια σημαντική νίκη η οποία την κράτησε στα ψηλά.

Ανόρθωση: Αρούς, Σίνλντενφελντ, Ντουγκλάο, Γκάντσιεφ (55΄Χατζηπασχάλης) Πηλέας, Σεϊχού, Βίκτορ, Καμαρά, Αράζ, Σισέ (85΄Ιωάννου) Άλβες (68΄Ματθαίου)

Εθνικός Άχνας: Μπογκαντίνοφ, Ρόκατς, Συμεών, Ηλία (70΄Χαραλάμπους) Κυπριανού, Κουτσιάππα, Ηλία Α, Παπαγεωργίου, Μουλαζίμης, Αρέστη, Μελάς

Κίτρινες: Γκάντσιεφ, Καμαρά, Ντουγκλάο/Α. Ηλία, Μουλαζίμης

**Χωρίς τους Καμαρά και Ντουγκλάο με την Πάφο η Ανόρθωση. 

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy