Θρίαμβος και μόνες στην κορυφή οι «αμαζόνες»

ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ – ΑΠΟΛΛΩΝ 1-3 (13-25, 24-26, 25-20, 24-26)

Θρίαμβος για τον Απόλλωνα στη Λάρνακα. Σε εξ αναβολής αγώνα για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας οι «γαλάζιες» πέρασαν από το «Κίτιον» κερδίζοντας την Τεχνοοικία ΑΕΚ με 1-3 σετ. Με αυτή την νίκη οι Λεμεσιανές απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής ενώ πήραν ρεβάνς για την ήττα του Ά Γύρου.  Η Τεχνοοικία ΑΕΚ έχασε, έμεινε δεύτερη, αλλά στοίχισαν τα πάρα πολλά λάθη.

Ο Απόλλων με  όπλο την πίεση στο σερβίς και την καλή υποδοχή πήρε κεφάλι από την αρχή στο πρώτο σετ και προηγήθηκε 06-12 με άσσο της Ανγκούλο.  Παρά το τάιμ – άουτ από τον Ούγγρο κόουτς της Τεχνοοικία ΑΕΚ Λάζλο Χόλοσι δεν βελτιώθηκε η ομάδα του με τις Λεμεσιανές να προηγούνται 07-16.  Η ομάδα του Στ. Φραγκέσκου ήταν κυρίαρχη στο σετ και με πρωταγωνίστριες τις Αγκούλο, Χαραλάμπους το τέλειωσε σε 23 λεπτά 13-25. 

Το ντέρμπι «άναψε» στο δεύτερο σετ αφού οι «κιτρινοπράσινες» έπαιξαν στα αρχικά στάδια σύμφωνα με τις δυνατότητές της, ενώ οι «γαλάζιες» συνέχισαν να είναι καλές. Οι ισορροπίες ήταν λεπτές, αλλά με τρεις πόντους της Καρπεντιέρ η Τεχνοοικία ΑΕΚ προηγήθηκε με 11-07 και συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα 15-11.  Κάπου εκεί όμως  η Τεχνοοικία ΑΕΚ άρχισε τα εύκολα λάθη και τα πολλά χαμένα σερβίς με συνέπεια να το εκμεταλλευτεί πλήρως ο Απόλλων και να προηγηθεί 18-19.

Η ομάδα του Φραγκέσκου πήρε τα πάνω της και με τη Χαραλάμπους προηγήθηκε 19-22, αλλά η Τεχνοοικία ΑΕΚ αντεπιτέθηκε και με δυο πόντους άσσο της Στυλιανού και μονό μπλοκ της Μάγκντιτς έφερε την ομάδα τους στον +1 24-23, Ωστόσο, οι Λαρνακείς δεν ολοκλήρωσαν πετυχημένα το σετ, αφού οι Λεμεσισνές κέρδισαν στους έξτρα πόντους πάλι παρούσα η Α. Χαραλάμπους με 24-26 σε 33 λεπτά.

Μείωση
Πιο δυνατά μπήκε η Τεχνοοικία ΑΕΚ στο τρίτο σετ και με αιχμή την Καναδή ακραία Σοφί Καρπεντιέρ πήρε προβάδισμα 10-05. Τη στιγμή που η ομάδα της Λάρνακας κυριαρχούσε τρία συνεχόμενα λάθη έδωσαν το δικαίωμα στον Απόλλωνα να επανέλθει και να μειώσει 11-08.  Η Αγκούλο χάλασε τν υποδοχή των Λαρνακέων, αλλά ο ιός των λαθών επηρέασε την ομάδα της με συνέπεια με άσο της Ν. Στυλιανού η Τεχνοοικία ΑΕΚ να προηγηθεί 16-11.  

Τα λάθη δεν στοίχισαν στην Τεχνοοικία ΑΕΚ που με κορυφαίες Καρπεντιέρ και Μάγκνιτς προηγήθηκε 21-14 σε ένα καθοριστικό σημείο του σετ.  Ο Απόλλων με σερί 00-04 μείωσε 18-21 , αλλά η Τεχνοοικία ΑΕΚ κράτησε και κέρδισε με 25-20 μειώνοντας σε 1-2 το σκορ.

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά και στο τέταρτο σετ και προηγήθηκε 05-02 εκμεταλλευόμενη το μομέντουμ και τα νεύρα στον πάγκο του Απόλλωνα. Ωστόσο, οι Λεμεσιανές κατάφεραν να αντιδράσουν και να προηγηθούν 12-13. Το ντέρμπι ήταν εξαιρετικό στη συνέχεια με τις δυο ομάδες να τα δίνουν αλλά τον Απόλλωνα να έχει ελαφρύ προβάδισμα 22-23. Ένα λάθος όμως των Λεμεσιανών έδωσε την ευκαιρία στις Λαρνακείς να προηγηθούν 24-23, αλλά η Αγκούλο έφερε το σετ στους έξτρα πόντους 24-24. Ένα λάθος της Μάγκνιτς και ένα ωραίο τέλειωμα της Ντουντνίκοβα έδωσε το τρίποντο στον Απόλλωνα με 24-26 και τη νίκη με 1-3 σετ.

ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ(Λ. ΧΟΛΟΣΙ): Ριαλά, Ιωάννου Στ., Καρπεντιέρ, Στυλιανού, Μάγκνιτς, Ριπνάγια – Λίμπερο: Μοσφιλιώτη. – Aλλαγές: Ε. Πέτρου, Δημητρίου, Ειρ. Ιωάννου.

ΑΠΟΛΛΩΝ(ΣΤ. ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ): Αγκούλο,Ιορδάνους, Ι. Λεωνίδου, Ντουντνίκοβα, Μανίταρου, Χαραλάμπους – Λίμπερο: Ε. Λεωνίδου.