Νέα ΤΡΙΑΡΑ και… Σαλαμινάρα με τους νέους (φώτος)

Μετά την τριάρα επί του Εθνικού Άχνας η Νέα Σαλαμίνα έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε 3-0 και της Πάφος Fc.  Mε τη νέα τους επιτυχία οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 18 βαθμούς και μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι της παραμονής. 

Σκόρερς τρεις βραζιλιάνοι… Καρλάο στο 22', Κορέια στο 72’ και Τιάγκο στο 88’.

Οι ερυθρόλευκοι που ήταν ανώτεροι σ’ όλο το παιχνίδι είχαν επίσης δοκάρι μόλις στο 2’ με τον Καρλάο. Νέα κακή εμφάνιση από την ομάδα της Πάφου που έχασε νέο έδαφος και πλέον πλέκει σε βαθμολογικές περιπέτειες. 

Δυνατό ξεκίνημα και ΔΟΚΑΡΙ στο 2’ με Καρλάο 
Με την ψυχολογία που της έδωσε η συμπαράσταση του κόσμου της που βρέθηκε μαζικά στο γήπεδο η Νέα Σαλαμίνα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και έψαξε το γρήγορο γκολ. Με την συμπλήρωση δύο λεπτών μάλιστα είχε δοκάρι με τον Καρλάο. Στην αρχή της φάσης ο Ελουντού έπιασε την κεφαλιά και ο βραζιλιάνος επιθετικός μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κόμπριβετς.

Από κει και πέρα, συνέχισε να έχει την υπεροχή με την συμπλήρωση 10 λεπτών. Να σημειωθεί ότι στο 14' ζήτησε και πέλαντι σε τράβηγμα του Γκουλόν στον Καρλάο. 

Ευκαιρία για Πάφο με εκτέλεση φάουλ του Μπρούλς
Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 12’ κατέγραψαν με την σειρά ευκαιρία. Πιο συγκεκριμένα, κερδίζοντας φάουλ σε καλή θέση ο Μπρουλς έκανε την εκτέλεση και ο Βεσελόφσκι εντυπωσιακά απόκρουσε την μπάλα. 

1-0 στο 21’ με Καρλάο
Οι ερυθρόλευκοι στο 21’ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση με τον Τιάγκο και εξαιρετικό τέλειωμα του Καρλάο άνοιξαν το σκορ. Ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν στην επίθεση, έγινε το κλέψιμο και γρήγορα βγήκε η μπάλα μπροστά στον κενό χώρο και αφού πρώτα άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο ο Καρλάο με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.  

Έχοντας πετύχει το ζητούμενο και στην συνέχεια η Νέα Σαλαμίνα είχε τον απόλυτο έλεγχο. Μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ καταγράφοντας άλλες τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τους Παπαδόπουλο, Μιντίκκη και Ελουντού.

Δυνατά και στην επανάληψη 
Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο η Νέα Σαλαμίνα μπήκε δυνατά θέλοντας να αιφνιδιάσει.  Πριν καλά-καλά ζεσταθούν και πάλι οι μηχανές δημιούργησε καλή ευκαιρία με τους Τιάγκο και Καρλάο να συνδυάζονται έξοχα και ο δεύτερος να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.  Η Πάφος από την μεριά προσπάθησε να αντιδράσει ωστόδο δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. 

Απειλητική στην κόντρα… 
Με το χρόνο να δουλεύει υπέρ της η Νέα Σαλαμίνα εκμεταλλεύτηκε τον άνοιγμα των αγωνιστικών γραμμών της Πάφου και ήταν αρκετά απειλητική στις κόντρα αντεπιθέσεις. Με την συμπλήρωση μιας ώρας δημιουργούσε άλλες δυο καλές με τους  Καρλάο και Παπαδόπουλο. Καλύτερή της στιγμή όμως καταγράφηκε στον 62' με τον Μιντίκκη να κάνει το σουτ και τον Κόμπριβετς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Μεγάλη ευκαιρία με Ελουντού
Τις ευκαιρίες τη μία πίσω από την άλλη δημιουργούσε η Νέα Σαλαμίνα ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ για να αποβάλει το άγχος και να κλειδώσει τη νίκη.  Στο 68’ απώλεσε τεράστια ευκαιρία με τον Ελουντού να μπαίνει στην περιοχή να κάνει το σουτ όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο έξω. 

2-0 στο 72’ με Κορέια 
Η υπεροχή μετουσιώθηκε στο γκολ στο 72’ και πιο κοντά στη νίκη.  Με ωραία ατομική ενέργεια ο Τιάγκο βρήκε τον Κορέια που μπήκε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Κόμπριβετς γράφοντας μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς το 2-0. Έτσι με τα δύο γκολ διαφορά το μόνο ενδιαφέρον ήταν το κατά πόσο η Πάφος είχε τα φόντα και τις δυνάμεις να μειώσει για να μπει ξανά στο παιχνίδι. 

3-0 στο 88’ με Τιάγκο και νίκη 
Ασίστ μαν ντύθηκε σκόρερ. Ο Τιάγκο με έξυπνο πλασέ μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Καρλάο έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 3-0.  Κάπως έτσι η υπόθεση νίκη έλαβε τέλος αφού τα πάντα είχαν κριθεί.  

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Καρώ, Κούσουλος, Νταμάχου, Παπαδόπουλος (90' Λεμέσιος), Τιάγκο (88' Πόλιανετς), Μιντίκκης, Κορέια, Ρέινολτς (67' Νοόρ), Ελουντού, Καρλάο

ΠΑΦΟΣ FC: Κόμπριβετς, Κομπανί, Ντομίγκεζ, Πογιέτ (57' Χριστοδούλου), Σικόρσκι, Μπρούλς (46' Ντεούλ), Γκάβορς, Σταύρου, Φυλακτού, Γκουλόν, Μπεριγιάλτ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κούσουλος (3η) / Σικόρσκι, Φυλακτού 

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Νικόλας Νεοκλέους, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Ανδρέα Ανδρέου.

**Τρεις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Κούσουλος και χάνει το επόμενο παιχνίδι της Νέας Σαλαμίνας κόντρα στην Ομόνοια. 

**Τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα αγωνιζόμενος σε τρεις αγώνες έφτασε ο Καρλάο. 

**Nτεμπούτο με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας κατέγραψε το 4ο της μεταγραφικό απόκτημα Νοόρ. 

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22η): Ομόνοια-Νέα Σαλαμίνα / Πάφος-Ανόρθωση

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy