ΕΝΑ γκολ, ΔΥΟ δοκάρια, ΤΡΕΙΣ βαθμοί! (Φώτος)

Ένα γκολ του Σκέμπρι στο πρώτο μέρος ήταν αρκετό για τον Απόλλωνα για να επικρατήσει με 1-0 του Άρη και να πετύχει για πρώτη φορά μέσα στο 2018... κολλητή νίκη. Άλλα δύο δοκάρια είχε ο Απόλλωνας (Ζάντερ-Πέδρο) ο οποίος είδε τον Άρη να πιέζει και να πλησιάζει στην ισοφάριση στο φινάλε.

Αναμενόμενο ξεκίνημα

Το αναμενόμενο σκηνικό στο ξεκίνημα του αγώνα. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο Απόλλωνας πήρε την κατοχή και άρχισε να γυροφέρνει έξω από την περιοχή του Νουρεντινόφσκι ψάχνοντας το γρήγορο γκολ, με τον Άρη να είναι οργανωμένος μεσοαμυντικά και να ψάχνει τον κενό χώρο για μια γρήγορη αντεπίθεση. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση.

Άνοδος και ΔΟΚΑΡΙ

Απ' το δεκάλεπτο και έπειτα ο Απόλλωνας ανέβασε στροφές και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ μέσα σε ένα λεπτό. Αρχικά μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ζάντερ στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια της φάσης, μετά από σέντρα του Μαρτίνες η κεφαλιά του Ζελάγια κόντραρε στον Κούσα  και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

ΓΚΟΛ με Σκέμπρι!

Ο Απόλλωνας συνέχισε να είναι κυρίαρχος στο παιχνίδι και στο 21' έφτασε κοντά στο γκολ όταν μετά από ωραία ενέργεια του Πέδρο από αριστερά και γύρισμα στην περιοχή, ο Γιάκολις από κοντά πλάσαρε ψηλά έξω. Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο Κροάτης βρέθηκε ξανά σε θέση βολής αλλά προτίμησε να το σιγουρέψει και δικαιώθηκε αφού ο Σκέμπρι που ήταν ο αποδέκτης της πάσας του Γιάκολις πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 στο 23'.

Έμπνευση Πέδρο και δεύτερο δοκάρι

Στα επόμενα λεπτά, ο Άρης δεν έδειξε κάποιο σημάδι αντίδρασης. Ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει την μπάλα στην κατοχή του και να πλαγιοκοπεί ψάχνοντας το δεύτερο γκολ, έχοντας δεύτερο δοκάρι στο 43' μετά από σέντρα - σουτ του Πέδρο από δεξιά που σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νουρεντινόφσκι. Ένα πλασέ στην κίνηση από τον Αζίζ που αποκρούστηκε από τον Βάλε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ήταν η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος.

Χωρίς αλλαγές

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς κάποια αλλαγή για τις δύο ομάδες και η πρώτη καλή φάση ανήκε στον Απόλλωνα, με την εκτέλεση φάουλ του Άλαν στο 51' να φεύγει λίγο έξω. Ο Άρης έδειχνε διάθεση να ανεβάσει περισσότερους παίκτες ψηλά και να ψάξει την ισοφάριση, ασκώντας ψηλά πρέσινγκ στην αμυντική γραμμή των "γαλάζιων".

Κλασικές ευκαιρίες

Στο 55' είχαμε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από κάθετη πάσα του Γιούστε, ο Σκέμπρι μπήκε στην περιοχή, "τσίμπησε" την μπάλα μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό και στρώθηκε στον Ζελάγια που έκανε το πλασέ με την μία όμως ο Νουρεντινόφσκι "διάβασε" σωστά την φάση και απέκρουσε σωτήρια. Το ίδιο έπραξε και στο 59' ο Σκοπιανός γκολκίπερ, σταματώντας την προσπάθεια του Μαρτίνες εντός περιοχής.

ΚΟΝΤΑ στην ισοφάριση!

Απ' την στιγμή που ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να... καθαρίσει το παιχνίδι, έδωσε το δικαίωμα στον Άρη να ανέβει μέτρα και να ψάξει την ισοφάριση, χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία στο 77'. Ο Εγγλέζου από δεξιά έκανε την σέντρα με το αριστερό, ο Πάγκαλος πέφτοντας έκανε την κεφαλιά αλλά τα αντανακλαστικά του Βάλε λειτούργησαν σωστά και το 1-0 παρέμεινε.

Η ευκαιρία του αγώνα! (Ή και της χρονιάς)

Στο 80' ο Γιάκολις δεν έχασε μόνο την ευκαιρία του αγώνα αλλά και μία από τις ευκαιρίες της χρονιάς! Ο Παπουλής ελίχθηκε από δεξιά και έκανε το γύρισμα στον Γιάκολις, αυτός κοντρόλαρε, πέρασε και τον Νουρεντινόφσκι, από το ύψος της μικρής περιοχής προσπάθησε να σκοράρει αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα, με το άτσαλο πλασέ του να αποκρούεται εύκολα από τους αμυντικούς που ήταν πάνω στην γραμμή.

Ευκαιρία με Φράγκο και τέλος

Πάνω κάτω η μπάλα στα τελευταία λεπτά, με τον Άρη να έχει άλλη μια καλή φάση με τον Φράγκο όμως το δυνατό σουτ του στο 87' έδιωξε ο Βάλε. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Απόλλωνα να φτάνει στην νίκη με 1-0 χάρις στο γκολ του Σκέμπρι.

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόφσκι, Μουλόπουλος, Παχίπης (55'Εγκολό), Φράγκος, Μαραγκουδάκης, Ντρομπάροφ, Αζίζ (72'Πάγκαλος), Κούσας, Γιούσεφ (60'Εγγλέζου), Ταποκό, Ράντου.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Πέδρο, Ζάντερ, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σακέτι, Άλαν, Μαρτίνες (73'Παπουλής), Σκέμπρι, Γιάκολις (83'Σαρδινέρο), Ζελάγια (66'Μάγκλιτσα).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σακέτι - Κούσας, Ταποκό.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Κώστας Ψευδιώτης με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Στέλιο Νικήτα.

**Στο παιχνίδι του α' γύρου ο Απόλλωνας επικράτησε με 1-0.

**Κόπηκαν 1745 εισιτήρια.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy