Ξεχωρίζει το Λεμεσιανό ντέρμπι

Το Λεμεσιανό ντέρμπι Robo Markets ΑΕΛ – Απόλλων ξεχωρίζει από τους τέσσερεις  αγώνες της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας που θα διεξαχθούν την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 στις 20:00. Στους άλλους τρεις αγώνες η Τεχνοοικία ΑΕΚ Λάρνακας πάει στα Λαταιά να αντιμετωπίσει τον Εθνικό Λατσιών, το ΘΟΙ Αυγόρου υποδέχεται την Αναγέννηση Δ. και η Ολυμπιάδα Ν. την Ανόρθωση.

«ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ»: Robo Markets ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ
Το τοπικό ντέρμπι έχει πάντα τη δική του αίγλη. Οι δυο μεγάλες Λεμεσιανές ομάδες έχουν στόχους και θα προσπαθήσουν στις δυο τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν να τις πετύχουν. Οι «γαλαζοκίτρινες» θέλουν να τελειώσουν μια και καλή το θέμα τετράδα, οι δε «γαλάζιες» μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί της Τεχνοοικία ΑΕΚ στο ντέρμπι κορυφής πάμε με άλλο «αέρα» στο νέο ντέρμπι.

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα κατεβαίνει η ομάδα του Σπύρου Πρωτοψάλτη στο ντέρμπι που ολοκλήρωσε τη Δευτέρα με προπόνηση στο «Νίκος Σολωμονίδης» και πάει με αισιοδοξία στο ντέρμπι μετά και τη νίκη ψυχολογίας με την Αναγέννηση στη Δερύνεια. Η αρχηγός της Robo Markets ΑΕΛ Σάντρα Παύλου μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ανέφερε ότι «παίζουμε στο σπίτι μας και θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε η ΑΕΛ. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

O Aπόλλων προετοιμάζεται εντατικά για τον αγώνα αυτό με στόχο άλλο ένα σημαντικό τρίποντο. Η ομάδα του Στέργιου Φραγκέσκου παρουσιάζεται χωρίς προβλήματα και είναι έτοιμη για μια νέα νίκη που θα την εδραιώσει στην πρώτη θέση. Η διεθνής κεντρική Άντρη Ιορδάνους ανέφερε ότι «προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για τα ντέρμπι  τα Χριστούγεννα ώστε να τα κερδίσουμε και να μπούμε στα πλέι-οφς από την πρώτη θέση και με πλεονέκτημα». Η Ιορδάνους χαρακτήρισε σημαντικό ότι η ομάδα της αγωνίζεται με δυο ξένες, λέγοντας ότι «οι Κύπριες ανταποκρινόμαστε πλήρως».

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το AlfasportsTv στον ιστότοπο http://alfasports.tv/volleyball-ael -vs-apollon/

ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ: ΕΘΝΙΚΟΣ Λ – ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ
Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα η Τεχνοοικία ΑΕΚ θέλει «ρελάνς» με νίκη επί του Εθνικού Λατσιών. Οι «κιτρινοπράσινες» είναι ανώτερες και θα επιδιώξουν να επιβληθούν στο γήπεδο. Ο Εθνικός όπως πάντα θα παλέψει για το καλύτερο.

ΣΑΛΑ «ΝΕΑΠΟΛΗ –ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»: ΟΛΥΜΠΑΔΑ Ν. – ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Δύσκολο το εμπόδιο της Ολυμπιάδας για την Ανόρθωση έστω και εάν η «Κυρία» είναι το φαβορί του αγώνα.

Η Ολυμπιάδα έχει δυναμική και εάν δεν προσεχθεί θα κάνει ζημιά. Η Ανόρθωση είναι σε άριστη κατάσταση και θα πάει για το τρίποντο ώστε να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα στο λεμεσιανό ντέρμπι.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΥΓΟΡΟΥ: ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ.
Η Αναγέννηση δείχνει πολύ καλά στοιχεία και θα επιδιώξει να περάσει νικηφόρα από το Αυγόρου ώστε να μειώσει και άλλο (σ.σ. εάν τα καταφέρει) από την τετράδα. Το ΘΟΙ είναι έμπειρη ομάδα παλεύει και στην έδρα του είναι ικανό για τα πάντα.

Η ομάδα του Νοβάκοφ θέλει να τελειώσει με θετικό τρόπο την πρώτη φάση. Από την άλλη, οι «πράσινες» θέλουν να ξεπεράσουν με τρίποντο την ήττα από την Robo Markets ΑΕΛ που τους στοίχισε βαθμολογικά.

Η βαθιμολογία σε 11 αγώνες: 1. Απόλλων 30,, Τεχνοοικία ΑΕΚ   27,  3. Ανόρθωση (10 αγ.)24,  4. Robo Markets ΑΕΛ (10 αγ..) 20 . 5. Αναγέννηση Δ. .12. 6. Ολυμπιάδα Ν.  10. 7. ΘΟΙ Αυγ.  06, 8. Εθνικός Λ.  0.