ΠΕΝΤΕ γκολ, ΔΥΟ δοκάρια και... ανοδική πορεία! (Φώτος)

Μια... αγριεμένη Ομόνοια ξεκίνησε φουριόζα το παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα και έφτασε στην άνετη επικράτηση με 5-1, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία έχοντας έξι νίκες στα τελευταία εφτά παιχνίδια. Χατ τρικ ο Ντάρμπισαϊρ και από ένα γκολ ο Ράφα Λόπες και Κιπιάνι για το "τριφύλλι", ενώ για τους "ερυθρόλευκους" μείωσε προσωρινά σε 2-1 ο Κορέια. Με δέκα παίκτες έπαιξε για ένα ημίχρονο η Νέα Σαλαμίνα αφού στο 45' αποβλήθηκε ο Βεσελόφσκι ενώ υπήρξε νέα... γκαντεμιά στους τερματοφύλακες για την Ομόνοια, αφού ο Μιχαΐλοφ τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Χριστοδούλου.

Ξεκίνημα και ΓΚΟΛ!

Πρώτη απειλή για την Ομόνοια μόλις στο πρώτο λεπτό. Οι "πράσινοι" άλλαξαν ωραία την μπάλα από δεξιά με τον Τζαΐλσον να σεντράρει στην καρδιά της περιοχής και τον Ντάρμπισαϊρ από το ύψος της μικρής με το κεφάλι να βρίσκει τον Βεσελόφσκι σε ετοιμότητα. Κάτι παρόμοιο όμως δεν συνέβηκε δύο λεπτά αργότερα αφού ο Άγγλος ήταν εύστοχος νικώντας με κεφαλιά τον τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας έπειτα από σέντρα του Μαργκάσα... ανοίγοντας το σκορ στο 3'!

Κοντά σε δεύτερο

Φτάνοντας στο 15', η Ομόνοια πλησίασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Χριστοφή βρέθηκε σε καλή θέση δεξιά, γύρισε την μπάλα παράλληλα λίγο έξω από την περιοχή εκεί όπου ο Μαντούρο έπιασε ωραίο σουτ στην κίνηση όμως ο Βεσελόφσκι απέκρουσε με τα πόδια κρατώντας το 1-0.

ΞΑΝΑ ο Ματ και 2-0!

Δύο λεπτά αργότερα ο Ντάρμπισαϊρ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 2-0 για τους "πράσινους". Ο Άγγλος μετά από ωραία πάσα - ασίστ του Χριστοφή νίκησε ξανά τον Βεσελόφσκι, σκοράροντας για το 2-0 μόλις στο 17' του αγώνα και θέτοντας από νωρίς τις βάσεις για την νίκη.

Γκολ και μείωση!

Μετά τα μαζεμένα γκολ της Ομόνοιας, η Νέα Σαλαμίνα έδειξε σημάδια αντίδρασης και μείωσε νωρίς σε 2-1! Στο 22', μετά από σουτ του Καρλάο που απέκρουσε ασταθώς ο Μιχαΐλοφ, ο προωθημένος Κορέια με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στ δίκτυα... βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του.

Κοντά σε χατ τρικ

Τα γκολ των δύο ομάδων έδωσαν ρυθμό στο παιχνίδι, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω - κάτω και τις δύο ομάδες να έχουν προϋποθέσεις περεταίρω σκοράρισμα. Επόμενη καλή φάση ήταν στο 33' με δράστη τον Ματ Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος έφτασε κοντά στο χατ τρικ όμως το σουτ του έδιωξε με τις γροθιές ο Βεσελόφσκι.

ΤΡΙΤΟ γκολ με Λόπες - ΑΠΟΒΟΛΗ ο Βεσελόφσκι!

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ομόνοια έφτασε σε τρίτο γκολ. Μετά από ιδανική συνεργασία των παικτών της, ο Χριστοφή πέρασε ωραία ασίστ στον Ράφα Λόπες ο οποίος έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι και κατέληξε στα δίκτυα για το 3-1! Αμέσως μετά το γκολ, η Νέα Σαλαμίνα έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές αφού ο Βεσελόφσκι αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες. Την ίδια ακριβώς στιγμή, ο Μιχαΐλοφ έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού με τον Χριστοδούλου να παίρνει την θέση του.

Ξεκίνημα και νέα ευκαιρία

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Ομόνοια έφτασε κοντά και σε τέταρτο γκολ. Πρωταγωνιστής ξανά ο ορεξάτος Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος από καλή θέση δοκίμασε ένα γυριστό βολέ όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω στο 47'. Αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης.

ΗΡΘΕ και το ΧΑΤ ΤΡΙΚ!

Ο Ντάρμπισαϊρ... φλέρταρε 2-3 φορές με το χατ τρικ και το πέτυχε στο 59'! Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, υποδέχθηκε ωραία την σέντρα του Μαργκάσα και με δύσκολο σουτ στην κίνηση με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού έστειλε ξανά την μπάλα στα δίκτυα για το 4-1! Και όχι μόνο αυτό, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Λόπες πήγε να... μιμηθεί τον Ματ και να πετύχει ένα πανομοιότυπο γκολ όμως η προβολή του πέρασε λίγο έξω στο 52'.

Δοκάρι ο Ρενάτο

Σταδιακά ο ρυθμός άρχισε ξανά να πέφτει και οι φάσεις μειώθηκαν μπροστά από τις δύο εστίες. Η επόμενη καλή στιγμή ανήκε εκ νέου για την Ομόνοια, με τον Μαργκάσα να δοκιμάζει το πόδι του και να... σημαδεύει το δοκάρι στο 76' και να χάνει την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Πέμπτο η Ομόνοια, πρώτο ο Κιπιάνι στο 90'!

Το σκορ... έκλεισε ο Κιπιάνι! Ο Ρώσος μεσοεπιθετικός, στην δεύτερη του συμμετοχή με το "τριφύλλι" κατάφερε με ωραία προσπάθεια να σκοράρει στο 90', να πετύχει το πρώτο του γκολ με την Ομόνοια και να διαμορφώσει το τελικό 5-1! Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Μαργκάσα... σημάδεψε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι το δοκάρι! 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μιχαΐλοφ (45'+ Χριστοδούλου), Τζαΐλσον, Καντέ, Γουίλιαμ, Βύντρα, Μαντούρο (46'Κιπιάνι), Μπρέβελντ, Λόπες (78'Δημητρίου), Μαργκάσα, Χριστοφή, Ντάρμπισαϊρ.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Μιντίκκης, Κορέια, Καρώ, Βοσκανιάν, Νταμάχου (45'+ Κίρεφ), Ρέινολντς (80'Νουρ), Τιάγκο, Ελουντού, Λεμέσιος, Καρλάο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαντούρο (3η), Μπρέβελντ, Χριστοφή - Κορέια, Καρώ, Βοσκανιάν.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Βεσελόφσκι (2η κίτρινη).

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Νεόφυτος Νεοφύτου με βοηθούς τους Νίκο Καλησπέρα και Χρίστο Χρίστου.

**Στο παιχνίδι του α' γύρου η Ομόνοια επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας στο "Αμμόχωστος" με 3-1.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy