Εύκολη ΤΕΣΣΑΡΑ από το πρώτο μέρος… (φώτος)

Δίχως να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα της Δόξας με 4-0 και με το πέρας της 22ης αγωνιστικής ανέβηκε στους 46 βαθμούς. 

Η ομάδα της Λάρνακας μόλις στο 1’ άνοιξε το σκορ με τον Μόισοφ, ενώ στο 11’ ο Τρισκόφσκι διπλασίασε τα γκολ της ομάδα του. Στο 33’ με αυτογκόλ του Μπα και στο 43’ γκολ του Καταλά πήγε στο ημίχρονο έχοντας προβάδισμα 4-0. Στο β' μέρος προσπάθησε για να πετύχει περισσότερα ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε...

ΓΚΟΛ με το καλημέρα με τον Μόισοφ
Πριν καλά-καλά  ξεκινήσει το παιχνίδι και πάρει ρυθμό η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Μόισοφ στο πρώτο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ  του Λαρένα ο Σκοπιανός αμυντικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα γράφοντας το 1-0. Έτσι νωρίς οι γηπεδούχοι πήραν το πάνω χέρι στην υπόθεση νίκη. 

Ανοικτό παιχνίδι και… 2-0 με Τρισκόφσκι στο 11’ 
Όπως ήταν αναμενόμενο το γρήγορο γκολ επέδρασε θετικά ώστε το παιχνίδι ν’ ανοίξει.  Με την ψυχολογία με το μέρος τους οι γηπεδούχοι στο 7’ και το 9’ απώλεσαν τεράστιες ευκαιρίες με τον Ρουσιά.
Η τρίτη ευκαιρία όμως για την ΑΕΚ ήταν και φαρμακερή αφού πέτυχε το 2-0.  Στο 11’ μετά από μελέ στην περιοχή της Δόξας ο Τρισκόφσκι με κοντινή προβολή νίκησε τον Χατζηφραγκίσκου.

3-0 στο 35’ με αυτογκόλ του Μπα
Χάνοντας τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη ήταν θέμα χρόνου το πότε η ΑΕΚ θα πετύχαινε τρίτο γκολ. Έστω και με περιπετειώδη τρόπο τα κατάφερε στο 35’ όταν από ατομική ενέργεια του Ακοράν έκανε το γύρισμα στην περιοχή και στην προσπάθεια του να διώξει ο Μπα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του για το 3-0. 

Όμορφα και απλά 4-0 στο 43’ με Καταλά
Με το παιχνίδι να δείχνει ότι έχει πάρει το δρόμο του η ΑΕΚ στο 43’ πέτυχε και τέταρτο γκολ. Ο Τρισκόφσκι από κοντά έκανε την καρφωτή κεφαλιά, ο Χατζηφραγκίσκου απόκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά από κοντά ο Κατάλα την έσπρωξε στα δίκτυα για το 4-0 όπου ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Διαδικαστικού χαρακτήρα το β’ μέρος…
Με τα τέσσερα γκολ διαφορά δόθηκε η δυνατότητα η ΑΕΚ να παίξει εντελώς άνετα και να διαχειριστεί το παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο. Από την άλλη η Δόξα προσπάθησε για να πετύχει αν μη τι άλλο το γκολ της τιμής. 

Παρά τις ευκαιρίες το 4-0 ήταν το τελικό σκορ. Έτσι η ομάδα της Λάρνακας με 14η φετινή της νίκη ανέβηκε στους 46 βαθμούς. 

ΑΕΚ: Πάμπλο, Μόισοφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Τομάς, Τέτε (66' Αντωνιάδης), Τρισκόφσκι (74' Χέφελ), Μουρίγιο, Λαμπάν (65' Κάσες), Ρουσιάς

ΔΟΞΑ: Χατζηφραγκίσκου, Μπα, Μουχτάρης, Κάρλος, Πίκολι, Κένιντι, Ασαμόα (46' Πουτζιουρής), Ζατλ (81' Χαραλάμπους), Ενιφούλ, Κυριάκου (46' Παπαφώτης), Σαντίκ 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -Ασαμόα(3η), Kένιντι (3η), Πουτζιουρής 

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γιώργος Νικολάου, με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Αριστείδη Χρίστου. 

**Τρεις κίτρινες συμπλήρωσαν οι Ασαμόα και Κένιντι από πλευράς Δόξας και χάνουν τον επόμενο αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα. 

**Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η ΑΕΚ επικράτησε 1-3

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23η): ΑΕΚ-Αλκή / Δόξα-Απόλλωνας 

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy