ΠΟΙΝΕΣ για τους φακέλους

Έφτασε ο πρώτος φάκελος -για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα- από την ΟΥΕΦΑ για τη σεζόν που διανύουμε στην Α΄ Κατηγορία.


 
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το αποτέλεσμα του αγώνα Εθνικός-Άρης  (0-4) χειραγωγήθηκε προκειμένου να υπάρξουν διεφθαρμένα κέρδη από στοιχηματική δραστηριότητα. Η έκθεση της ΟΥΕΦΑ αποδίδει υπαιτιότητα στον Εθνικό.

Να θυμίσουμε τις ποινές με βάση τους κανονισμούς της ΚΟΠ

  1. Στον 1ο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000.
  2. Στον 2ο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000 και αφαίρεση 6 βαθμών. Σε περίπτωση που ο φάκελος αφορά ομάδα Β’, Γ’ ή Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ ή οποιασδήποτε άλλης Κατηγορίας Πρωταθλήματος ΚΟΠ, τότε επιπρόσθετα της ποινής του προστίμου των €50.000 και της αφαίρεσης των 6 βαθμών, θα επιβάλλεται η ποινή της απαγόρευσης ανόδου του σωματείου στην πιο πάνω ανώτερη κατηγορία και στη θέση του θα προάγεται το αμέσως επόμενο σωματείο.
  3. Στον 3ο φάκελο θα επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής των σωματείων, στο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν (διαβάθμιση) και αποκοπή όλων των χορηγιών και/ή εσόδων τα οποία τα σωματεία θα ελάμβαναν από τη συμμετοχή τους στα εν λόγω πρωταθλήματα, από τη ΚΟΠ.
  4. Στον 4ο φάκελο θα επιβάλλεται η ποινή προστίμου €100.000 και παράλληλα διαγραφή του σωματείου από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας. Στην περίπτωση αυτή το σωματείο το οποίο έχει διαγραφεί από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας δεν θα έχει δικαίωμα επανεγγραφής του και συμμετοχής του στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ για τα επόμενα 5 χρόνια.